Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • intuicio

    aktív tag

    Sziasztok!
    Még anno vettem húgomnak egy használt gépet, ami a következő:
    Gigabyte GA-H55M-S2 alaplap
    Intel Core i5 760 2.80Ghz proci
    2×4gb ddr3 1600Mhz ram
    Msi Twin Frozr GTX580 videokártya,dobozos
    Netac 128gb SSD,új 2022.01.12-ig garis
    Seagate 500gb HDD
    Thermaltake Litepower 500w táp

    Kisebb játékokra/netezős gépnek vettem neki.
    Pár napja írt nekem, hogy random mód, de vagy lefagy a gép, újraindul, vagy teljesen kikapcsol a gép. Na gondoltam, hogy táphiba. Ezért beszereztem egy tápot, és a bizti kedvéért, vittem proci pasztát is, hogy hátha az szórakozik.
    Gép bekapcs, win betölt, Aida stress test elindít, és vártam, hogy mi fog történni. CPU max 94° ment fel. Na gondoltam akkor tutti proci pasztázás kell. Ment kb 5percig majd befagyott. Gép kikapcsgomra semmit nem csinált, csak áramtalanítással.
    Na szedtem is szét a gépet, hogy akkor mindent kitakarítsak, újra pasztáztam stb. Gép bekapcs,aida elindít, és egyből kikapcsolt a gép. ehh wtf... Leellenőrizem minden csatit, hogy jól kötöttem e vissza, gép bekapcs, és a kijelző full semmi, a proci ventije elindult kb 3mp-ig majd leállt, de a gép tápja az ment, de semmit nem posztolt. Szerintetek?
    Na akkor hajrá. Szedjük szét újra, és nézzük át...Mindent visszakötöttem, gép bekapcs, és újra nagy semmi kép. Na ekkor kezdett elszakadni a cérna, és minden lehúztam a gépről (HDD,SSD) hogy legalább posztoljon. De semmi! Kibe kapcsolgattam, mozgattam minden csatit, procit, majd egyszer csak elindult a gép. posztolt, win betöltött... Mivaaan!?
    Aida, prime95 elindít, és vagy 30percig ment a teszt, és semmi nem történt, végigfutott, (max 83° a hőfok)
    Lassan mindent kizártam, mert a tápot üresjáratban (zöld+fekete rövidzár) műszerrel kimértem, és szépen jön ki a +12V, +3.3V, +5V
    proci is megy.
    Elindultam hazafelé, mikor húgom megint ír, hogy ahogy leléptem, újra újraindult, és a win logó után kék háttér: "A számítógép problémát észlelt, ezért újraindul."
    Valaki segítsen, mert én már elvesztem, hogy milyen hiba lehet ez.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák