Hirdetés

Aktív témák

 • Kovesz82

  tag

  Sziasztok!

  Adott egy HP 630-as laptop. Van benne egy 4 GBos hynix ram és szerettem volna bővíteni még 4 GB-al. A Hynix ram egy 1600 MHZes órajelű CL 11-es ram, de 1066 MHZ órajelen megy CL 7-en. (2 sorban 4 modulból épül fel a ram)
  Vettem bele egy Kingstone 4 GB 1600 MHZ-es CL 11-es ramot, windows indulása után a gép kifagyott... (1 sorban 4 modul van)
  Ezután megpróbáltam egy CSX 1600 MHZ-es CL11-es rammal (2 sorban 4 modul 2 oldalt) azzal bekapcsoltam a gépet és még sötét képernyővel kikapcsolt a gép.
  Ezután ismét egy Kingstone jött de 4 GB 1333 MHz CL 9-el, ezzel is ugyan az volt mint az első Kingstonenal... Windows indulás után kifagyott a gép..
  Természetesen minden RAM ki volt próbálva önmagában is, a régivel és újjal együtt, felcserélve a két slotban is.
  Mi lehet a gond? Mitől nem működik a gépben egyik ram sem??? Informatikai üzleteben sincs lövésük róla, mivel ezeknek a ramokkal működniük kellene a gépnek...
  A gép maximum 8 GB-ot támogat, slotonként 4 GB-ot.
  Jah még annyi, hogy vettem bele egy SSD-t (Kingstone 120 GB A400). Együtt vettem a memóriákkal és a régi 500 GB-os HDD-t áttettem a DVD helyére. Ha kiveszem a régi HDD-t és csak az SSD van bent, akkor se indul el a gép (kivéve a régi rammal. Azzal mindig mindenhogy működik a gép. A két winyóval együtt is)
  Köszönöm a segítséget

 • hallador

  addikt

  válasz Kovesz82 #1 üzenetére

  Szia ezért nem kellett volna új fórumot nyitni. Ez nem így működik. A Brand PC nem a király utcai használt pc boltban kapható memória fog benne elindulni,
  A Kingston oldalán már nem de pl a crucial oldalán találsz kompatibilis memóriát a gépedbe. Ez nem PC alaplap, de már ott is memória kompatibilitási listák vannak amivel tudsz bővíteni.
  A Notebookoknál pedig a a Kingston, Crucial kifejezetten arra megy, hogy tesztelgetnek, és megmondják a saját termékeikből mi jó az adott géphez.

  HP - Compaq HP 630 compatible upgrades

  De a samsung sec hch9-es is mehet benne, ez főleg oem ram.

  The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [HP EliteBook 830 G6, I7 32GB 2TB, HP ProBook 430 G5, I5 32GB 1TB ; Debian Stretch; Linux Mint 20, Ubuntu 20.04, OpenSuse Leap 15.2 ; ASUS ZenBook UX333FA I3;]

 • Fecogame

  veterán

  válasz Kovesz82 #1 üzenetére

  Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak

Aktív témák