Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ProdyG

    senior tag

    Huhh, köszi a reakciókat!
    Természetesen a későbbi bővítési lehetőséget szeretném most minél jobban megtámogatni, ezért kérdeztem ezt. És férne még panel bőven a tetőre (ezzel a 6.48-cal csak a déli tető lett kimaxolva).

    A +1 inverter vásárlása opciót kizárnám ha lehet, az nagyon macerásnak tűnik hirtelen. Pont ezért akartam eredetileg 10k-s invertert rendelni a 6,48kw panelek mellé, mert akkor azt mondhatnám, hogy be vagyok biztosítva. De azt mondják ennél a cégnél nekem, hogy max 30%-kal lehet alulpanelezni egy invertert, ezért a 9-10k-s inverterek már nem jók nekem a mostani 6.48-hoz, max a 8k-s. Ez az, amit sajnálattal hallottam.

    A jelenlegi és későbbi igényeimről... ez nem feltétlen ide tartozó téma: most havi 10 ezres villanyszámlánk van. Efölé pakolnám be a következő dolgokat hamarosan a házba (a napelem rendszert kihasználva ugyebár):
    - 4 klíma, ami hűt-fűt, tehát állandóan menne kb egész évben
    - villanybojler, ami melegen tart folyamatosan 100-150l vizet (ezzel is mentesítve a gázkazánt)
    - medencefűtés a kertben, ami 4-5 hónapig megy kb folyamatosan.
    Fogalmam sincs ezek mennyivel dobják majd meg a villanyszámlát és azt se tudom ki tudná megmondani :) lehet, hogy már alapból ezekhez sem elég a 6.48 (ami olyan 23-24 ezer ft-os havi számlának felel meg)?

Új hozzászólás Aktív témák