Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mysterioX

    csendes tag

    Sziasztok!

    Már egy jó ideje olvasgatom a hozzászólásokat, nagyon érdekelnek ezek a napelemes dolgok, meg úgy az elektronika általában.
    Évek óta szeretnék én is egy napelemes rendszert, de valami mindig elriaszt tőle. Már nehezen túltettem magam rajta, hogy a faszekrényes óraládát cserélni kell (szigetelés, vakolás javítása is). Azonban az eléggé elijeszt a dologtól, hogy több fórumtárs is írta, hogy akár 250V-ig is képes a hálózati feszültséget felnyomni egy grid-tie inverter, amire persze mindenki csak szétteszi a kezét (kivitelező, szolgáltató), tisztelet a kivételnek!
    Tudom, hogy a +10% megengedett tűréshatáron belül van, de a konyhai gépeken csak 240 szerepel. Nem szeretném pár évente cserélgetni őket. Szerintetek ez mennyire lehet releváns probléma Debrecenben? A város szélén lakom, egy régebben épült részen (Júliatelep környéke, ha valakinek mond valamit). Jelenleg szépen "középértéken" van a feszültség a házban (228-232V).
    Illetve nagyon felkeltették az érdeklődésem a szigetüzemű, de hálózati támogatású inverterek. Ezek "kizárólagosan" működnek, vagy képesek a hiányzó plussz teljesítményt akár a hálózatból is pótolni? Mennyire számítanak ezek legálisnak? Kaphatok érte büntetést, ha ilyet használok? Hangsúlyozom olyan inverterről van szó, ami nem termel vissza, UPS-ként is felfogható.

    Köszönöm szépen a segítségeteket!

    Szabi

Új hozzászólás Aktív témák