- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kell-e új tápkábel a GeForce RTX 50-es sorozatú VGA-khoz?
- Milyen házat vegyek?
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Nagyon érdekli az Intelt a PC-s kézikonzolok piaca
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Speciális hővédelemmel bírnak az ASRock nemrég bemutatott tápjai
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsip
addikt
válasz
parandroid #22 üzenetére
csak azt nem értem, ha ezt valaki megvette, akkor miért éri meg dobálni mintha szószerint vasárban értékesített elektronikai hulladék lenne...
-
D4v3
őstag
Anno 5-6 éve mondjuk, bevásároltunk 40" és 43"-es Philips monitorokból többen is egy társaságból. Legalább 6-7 embernek volt, aztán 3-4 év alatt kivétel nélkül az összes be is döglött ilyen-olyan panel meg megvilágításos hibákkal. Tudom ajánlani a márkát
-
parandroid
félisten
Egyben adják el valami kereskedőnek. Gondolom adatvédelmi, meg egyéb szempontok is vannak, bár az a gyanúm, hogy az adattárolókat már előzőleg egyszerűen csak lezúzzák belőle. Legutóbb 2 konténer monitort, laptopokat, gépeket (inkl. szervereket), vittek el, csak egybe voltak hajigálva mindenféle kábelekkel, meg perifériákkal. A szívem szakadt meg, én is pont most vettem itthonra minigépeket, jó lett volna 1-2 darabot kimenteni belőle. Meg egy második monitort is szeretnék a 32-es QHD mellé a virtuális gépnek/távoli asztalnak, igazából egy 22-es is elég lenne, csak az régebbi/olcsóbb példányokon, amiket ebayen fillérekért lehet szerezni, még nincs DP.
p
-
ricsip
addikt
válasz
parandroid #19 üzenetére
az a nagy kérdés h. lehet-e belőle szerezni (megvenni) jó áron, vagy már le van bizniszelve valakivel aki ezeket utána továbbpasszolja jó haszonnal
-
HThomas
őstag
válasz
parandroid #19 üzenetére
Nálunk pl a fejlesztők munkakörtől függően 2 x 22" FHD, 2 x 24" WUXGA vagy 2 x 27" QHD monitorokat kaptak. Igaz mindegyik 60Hz volt csak. De pl ennyiért a 2 db QHD helyett már simán szóba jöhetett volna egy ilyen Philips is.
-
parandroid
félisten
Nem tudom, milyen cég, nálunk én érzem magam rosszul, amikor 3 évente konténerszám gyűjtik be a hardvert (konkrétan egy rácsos konténerbe), és kilóra adják el, mert érkezik a vadas új, i5 12gen aio, vagy usff konfig, meg a 34-es wide monitor az excelhez, teamshez, meg outlookhoz. Pedig ez nem IT, hanem kereskedelem/logisztika. Minap kérdzte az egyik IT-sünk, hogy fasza-e az új gépem, mondtam neki, hogy a 8gen i5 után a pár excel tábla kapcsán annyira nem érzem az előrelépést, de amúgy fasza, ja. Mondjuk 3 hónap után véletlenül rájöttem, hogy touchscreenes a kijelzőm (aio gép). A kamerát, meg a hangszórót már korábban megtaláltam benne, nem mintha kéne, korábban legalább ki lehetett bújni a teams videókonfik alól, de most már minden gépben van.
p
-
Pötyi
őstag
Synthwave! Ezt a monitort még az eredeti, holland Philips vállalat gyártja, vagy már ők is eladták a kijelző-üzletágat/névhasználati jogot a török Vestelnek, vagy valamelyik koreainak és ezen is csak matrica van, mint sok más régi, nagynevű készüléken? Tudunk erről valamit?
-
DonToni
aktív tag
Neeem, irodába fontos a 120Hz, sőt! Lassan elvárás... Pláne ahol sokszor dos-os felületű a szoftver amit használnak, vagy esetleg integrált vga-s gépek (sokszor csak kliensek) vannak, amik adott esetben nem is támogatnak 60Hz-nél magasabb frissítést...
Meg persze az is fontos, hogy fluid legyen a böngésző vagy az excel tábla... így ni ->
-
ricsip
addikt
nem, csak itt sokan 120-144hz-es 4k ívelt céges monitorokról álmodoznak. Gondolom egyikőjük se dolgozik még. Miközben a realitás az, hogy az összes fillérbaszó cég idehaza ilyen ezer éves fosokat tartogat meg, mint relikviákat, amíg fel nem robbannak. Addig csere nem lesz! Az, hogy egy 27"-es monitoron lehetne a kibaszott 200-oszlopos ekszeleket kevésbbé fájdalmasan toszogatni, a vezetésben senkit nem érdekel. Így új eszköz beszerzés sem lesz.
-
ricsip
addikt
nagy IT multi hazai központja. Termeljük az anyaorszagnak az olcsó bérből előállított euro milliardokat. Ehhez képest a legócskább 10-12 éves max 22 collos 60hz fostos ősöreg kicsi és szar max 1080p-s levedlett monitorokat mentették át százával a zsírúj éppencsak elkészült kibaszottmodern 2023-as irodaházba is
A céges laptopokon displayport sincs, a monitorok meg kb csak azzal mennek. Spúrságból dokkolót se adtak se az új gépekhez se az asztalokhoz, mindenki cipelheti magával a kibaszott átalakító zsinórokat.
[ Szerkesztve ]
-
HThomas
őstag
Ezekhez illene már a 5180x2160. 32"-on már a 4K is kevés, ha az ember nem akar pixeleket látni... Távolabbról nézve, scalinggel még talán jó lehet, csak akkor nem lesz túl nagy a hasznos munkaterület. De szerintem egy 32"-es 4K logikusabbnak választás ezeknél.
#6 Kinder: azért ezt alapvetően arra szánják, hogy 2 vagy 3 ablakot nyiss meg egymás mellett. Akkor a weboldalokkal sincs gond.
[ Szerkesztve ]
-
Kinder
senior tag
Nekem 34-es Xiaomi van, és néha ott is kevés a 3440...
Viszont a weboldalak rettenetesen optimalizálatlanok az ilyen széles monitorokra.
Oké, irodában, munkára nem a weboldal megy, de néha az is kellhet. -
-
snecy20
nagyúr
Már várom, hogy jöjjenek a kiakadók, akik azt mondják hogy irodába minek a 120Hz.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A 101,6 cm-es képátlójú páros a grafikában utazó profikon és eSportolókon kívül mindenkinek jó lehet, ráadásul az egyikük komplett dokkolóként is bevethető.
- Synology NAS
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kell-e új tápkábel a GeForce RTX 50-es sorozatú VGA-khoz?
- Eredeti játékok OFF topik
- Politika
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- iPhone topik
- További aktív témák...