- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiati
veterán
Igazából csak városban mászkálok, néha elég sokat.
Ráköltenék 20ezret is, ha hálós a háta, 25-30 literes és inkább városi rekeszei vannak. Esőhuzat sem kellene.
Az a baj, hogy nem nagyon van városi táska, túra hátrendszerrel.Quechuat is lehet kilövöm akkor, ha semmit nem szellőzik. Azt hittem az a tüskés szivacsos megoldás jó.
[ Szerkesztve ]
-
Drótszamár
őstag
Nekem ilyen van: Deuter Trans Alpine
Beizzad mindenképpen alá a hátam, de nem érzem forrónak mint egy teli hátas nem szellőzőnél, ráadásul ez sokkal később büdösödik be. 1-2 havonta szoktam kimosni mosógépben.Mondjuk én dagadt vagyok, nagyon sokat izzadok. Lehet normál embernek nem izzad be alá a háta.
( 2b || !2b ) az itt a kérdés...
-
ZnVjaw0K
tag
Nekem Osprey Stratos 34 van, tavalyi kiadás. Hálós, eltartós, lyukacsos párnás. Túlzás lenne azt állítani, hogy egyáltalán nem izzadok alatta, de egyáltalán nem zavaró. Egy kis izzadás van a vállpántnál és a deréktámasznál, de a hátamon semmivel nem izzadok jobban és nem érzem melegebbnek mint máshol. Ebben a melegben is használtam az elmúlt 3 hétvégén. 130 kg vagyok, tudok izzadni, de a táska nem akadályoz semmiben.
-
ZnVjaw0K
tag
válasz attiati #2156 üzenetére
Nem, rossz, legközelebb egy ilyet is felpróbálok, ha a jelenlegi tönkremegy. Egyelőre újszerű.
Nem zavar a háló, írtam is, hogy nem izzadok jobban tőle mint máshol(pl a hasamon vagy a karomon) és nem is érzem melegnek. Viszont úgy látom ezen a vállpánt és deréktámasz kevésbé szellősek tűnik az enyémnél(amiket aztért kicsit még így is érzek).
Teljesen meg vagyok elégedve a jelenlegivel, ezért ajánlottam lugosi (#2148) üzenetére válaszul.
Mondjuk összehasonlítási alapom nincs, mert ez az első túrahátizsákom. De az biztos, hogy hipermarketes akciós fekete diadora hátizsáknál fényévekkel szellősebb. -
RohamDroid
aktív tag
Sziasztok,
Remélem megy még ez a topic.
A kérdésem az lenne, hogy tudtok nekem ajánánlani elektromos hűtőládát sátorozáshoz?
Balatonra szeretnék menni, ma beruháztam egy olcsó kategóriásra, de annyira nem jó a szigetelsése stb, hogy (nem hangos állat) módban, a 24 fokos lakásban 17 fokot tud 4 óra működtetés után..Ennél valami jobbra vágynék amiben a vaj egy kis szalámi és persze sör nem menne tönkre.
Áraázás max 40 ezer HUF
Köszi!
Üdv.: Csaba
-
mirci18
addikt
válasz RohamDroid #2158 üzenetére
Gyere át ide itt többen is tudnak segíteni:
[link]Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
törölt tag
Jövő héten megyek Oszadába (Liptovská Osada) és szeretnék felfutni Szalatinig . Hogy tudnám megtervezni normálisan, vagy milyen app-ot használjak menet közben? Turista útvonalakat egyik netes térkép sem mutat? Oké, átmegyek Lúzsnába és onnan fel északra, de örülnék konkrétabb útvonalnak. Nagyon sokkal előrébb lennék ha tudnám, melyik jelöléseket kell követnem a csúcsig.
Locus map esetleg? Lehet venni hozzá térképeket, elég ütősnek tűnik így az első pár kattintás alapján
[ Szerkesztve ]
-
Viperator
őstag
Szép napot!
A hegyen és a dombon jól működik az okostelefon GPS funkciója? Gondolom, megfelelő túratérképpel és mi a programnak a neve (androidos változatú)? (Ezt azért kérdezem, mert látom, hogy lehet kapni túra navigátort. Mivel nekem ezek drágák...)
Előre is köszönöm!
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
veterán
Sziasztok!
Életem végéig tartó túrabakancsot tervezek venni. A neten mindenhol a Hanwag Alaska-t istenítik. Van ennél jobb ár/érték arányú, ami ugyanilyen jó de olcsóbb? Akinek esetleg van ilyen hanwag-ja leírná a véleményét?
Köszönöm
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
polonic
félisten
válasz adamssss #2163 üzenetére
Van ilyen. Zseniális, komolyan mondom.
Ezt nem kell betörni, csak hordod és kész.
A talpa elkophat nyilván, de akkor újra lehet talpaltatni.
A bőr rész ápolására figyelni kell. Wax, impregnáló pl. Akkor tartós lesz sokáig.
Mondjuk én a gumi részt is le szoktam ápolni szilikonnal.Jó túrazokni is ajánlott egyébként. Lorpen-t, brigdedale-t, icebreaker-t nézd meg.
-
polonic
félisten
válasz forceberg #2165 üzenetére
3 ezer fölé már keményebb talpú magashegyi bakancs kell inkább. Ez olyan 2 ezer fölé, max 2500-ig jó.
De egyébként bármilyen hosszabb túrára alacsonyabb magasságon is.
Meg arra, hogy csak egyszer kell megvenni és nagyon sokáig kiszolgál.Ez kényelmes, jól tartja, védi a bokát. Itt tényleg van különbség. Előtte nekem north face volt. Egy az, hogy szétment, kényelmetlen is volt hosszútávon.
[ Szerkesztve ]
-
forceberg
veterán
-
veterán
válasz polonic #2164 üzenetére
Ugyan ezeket olvasom a neten is. Azt hiszem összegyűjtök egyre.
Amennyit meg én használom tényleg lehet, hogy ápolással évtizedekig kihúzza. Mondjuk amikor nyúzom akkor viszont nagyon.Azért aki itt írja, hogy 2000-ig elég egy félcipő az szerintem még nem látott igazi hegyet közelről...
[ Szerkesztve ]
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
polonic
félisten
válasz forceberg #2167 üzenetére
Egyáltalán nem érződik a súlya.
Mondjuk a hegyen a jobb idő nem jelent semmit. Hegyekben bármikor megváltozhat az időjárás, hiába süt induláskor a nap. Úgyhogy szerintem ez a félcipős dolog nem nyert.
Ezzel a bakival meg átmehetsz a bokáig érő patakokon pl, nem ázik be egyáltalán.
Giewont-ra pl, ahol legutoljára jártam, na oda aztán fel nem mentem volna félcipőben, pedig csak 1894 méter magas a csúcs.Én se használom havi szinten mondjuk.
És pont azért voltam így vele, hogy egyszer kell megvenni.
Bírja a nyúzást. Csak tényleg utána a takarításra meg az ápolásra figyelj. És akkor nem lesz gondod vele.[ Szerkesztve ]
-
forceberg
veterán
válasz polonic #2169 üzenetére
(#2168) adamssss : képzeld, láttam!
A méret kérdésre: a kicsit szűk szerintem rosszabb, mint a kicsit nagyobb.Egy valami felett átsiklottatok: "nyilván nem full technikás terepekre, de azokat meghagyom a hegymászóknak."
De ez megint olyan téma, hogy mindenki arra költ, amire akar.
Én épp múlt héten voltam 2456m-en, félcipőben
A bakancsnak egy igazi előnye lehet, hogy a bokát tartja. Az időjárásra meg perszehogy készülni kell, de az nálam nem a bakancsot jelenti. Nekem a sima/vízálló félcipő jön be, de nem is megyek hágóvasas terepre.[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
Maximum1
őstag
válasz adamssss #2163 üzenetére
Ha nem sürgős akkor várjál egy kicsit, szokott akciózni a Dockyard, én is ott vettem az alaszkát 62 ezerért, glamurban szokta adni a 20%-ot.
A Király utcai boltjukban van készleten ezekből a holmikból.
Asszonynak az ecipőn vettünk Tatra II 56ezerért!, jelenleg most nincs semmi, de figyelgesd.
Van még egy Makrám is.
Szoktam Via ferrátázni és az alaszkának túl magas a szára, ezért vettem a makrát, jobban mozgok benne és ugyanolyan kemény a talpa.
Még a Tátra II is jó lehet, próbáld fel azt is, szerintem ez a legoptimálisabb, mindenhova jó.Ezt is próbáld meg, ez nagy sláger, osztriában mindenkin ilyen van, hanwag kevésbé.
Az alaszka a legkeményebb és legidőjárássabb álló, egyetlen bőrből van varrva, vagyis minnél több a varrás egy bakin annál sebezhetőbb, ezt tartsd szem előtt.A zokni viszont nagyon fontos, mint ahogy írták előttem is.
[ Szerkesztve ]
-
-
veterán
Meg annyiban kernem a segitsegeteket, miszerint lehet hogy az Alaska kicsit agyuval verebre.
En kb 70%-ban varosban hasznalnam turistaskodni, es 30-ban hegyekben. (Mondjuk ott van ugy hogy kemeny a terep de semmi extra)
Ergo nekem inkabb arra van szuksegem h tobb ezer km-t kibirjon simabb terepen. Persze legyen vizallo meg birja a kemeny terepet, de talan nem kell h olyan magas legyen mint az alaska meg a talpa is lehetne puhabb/vekonyabb.Mit ajanlotok?
KosziAddig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
Alg
veterán
-
Viperator
őstag
Szép napot!
Tudtok ajánlani olyan hátitáskát a túrázáshoz, hogy legyen egy külön rekesze a fényképezőgépnek /csak egy DSLR váz és egy obi/ és legyen állványrögzítő is!? Természetesen ne legyen drága. Köszönöm!
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
Maximum1
őstag
válasz adamssss #2180 üzenetére
Ja ha adsz a magyar véleményekre a deka oldalán az a Te bajod, rögtön az első hsz.után nem is olvastam tovább, takarítás után impregnálni kell hogy újra vízálló legyen, nem tudom mit hitt az idiótája.
kb. 100 teszt van főleg külföldi oldalakon, kevés bakancsról írtak ennyit mint erről a modellről.
[link]
[link]
[link]Az hogy Szlovák ne zavarjon, létezik Horvát is, a Hanvag is az, egyedül az Alaszkát csinálják németben.
Nem akarlak rábeszélni félre ne érts, csak a véleményemet írom, és továbra is azt mondom 40 ezerért nem fogsz kapni ennél jobbat, GTX + vibram ezek alapok egy bakinál, szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
lorcsi
veterán
[link]-QR-kód olvasóval rendelkező okostelefonnal az év bármelyik napján, a nap bármelyik percében teljesíteni lehet.
eladó: vadi új soundcore motion+
-
szebe
addikt
Megnéztem már magamnak a Cuha-völgyet [link] [link]
Volt már (itt is) róla szó, hogy mennyien vannak, de erre "muszáj" volt elmenni. Szép hely, de nem lesz a kedvencem.
A gázlóknál sorbanállókon mosolyogtam, mindenki próbált száraz cipővel átkelni, miközben alig pár centi vízen simán átsétáltam mellettük, természetesen nem áztam be...Amit viszont tényleg sajnálok, hogy a viaduktnál kb 5-10 perccel maradtam le a vonatról, de szerencsére ahol találkoztam vele, ott tudtam pár képet lőni.
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
Maximum1
őstag
Kicsit másztál is volna akkor a lehet más lenne a véleményed.
Vasaltutak
Bár újabban a falon is sokan vannak, a titok hogy korán kell menni. -
szebe
addikt
-
tknof1871
őstag
Üdv! Hátitáskát, utazótáskát, deployment bag-et hogyan tisztítsak? Műanyag, olcsó cuccok.
Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
félisten
Üdv!
2-3 év után apróbb szakadások jelentek meg a North Face Resolve dzsekim ujján, a kabátujj szegélyénél, illetve a mandzsettája környékén.
A Hyvent anyagot gondolom nem lehet csak úgy megvarrni, ezért kérdezném, hogyan lehetne ezeket a szakadásokat megjavíttatni, foltozni, stb.?
Egyenlőre ezt a kettőt találtam:
Mcnett Gore-Tex Repair Kit öntapadós hibajavító foltkészlet
Relags Typ B Strong Repair Patch szél és vízálló javító foltTi mit használtatok / használnátok ilyen esetben?
Köszi a tippeket előre is![ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
G@ben
addikt
Létezik pet-palackhoz ivócső a palackra tekerhető kupakkal? Egyáltalán lehet inni belőle, ha olyan a palack, hogy össze tud nyomódni a vákuum miatt sima ivásnál, amikor teljesen betapasztom a száját?
Nem akarok ivózsákot, de azt észrevettem, hogy keveset iszok, mert macerás mindig elővenni a palackot.Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
Alg
veterán
Sziasztok,
Ausztriában szeretnénk kiándulós-túrázós nyaralást csinálni, akár hegyi szálláson/hüttében (viszont nem hálózsákos turistaszálláson!).
Van valakinek tapasztalata ilyenekkel? Esetleg tudtok ajánlani valamit? Amit eddig mi kitaláltunk, az vagy autóbérés+hütte (ez elég drága, kb. 1200EUR a szállás+autó egy hétre) vagy airbnb valami nagyobb városban (Innsbruck, Salzburg) és onnan esetleg 2-3 napra autót bérelni.
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Alg
veterán
Nomádban nagy bakancs akció, elég jó áron vannak, érdemes szétnézni. Főleg Olang és Merrell, de akad Hanwag meg Meindl is.
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Alg
veterán
Elég sok mindent képes vagyok elviselni egy teljesítménytúrán, de ilyenkor 100% hogy ráhívnám a rendőröket a túrázóra meg a szervezőre is.
Mondjuk a szervező túráira pont ezért nem mentem el sosem (Hit Pajzsa detto).
-
TripleB
senior tag
Nekem viszont kedvenceim a Hit Pajzsa Nemzeti Egylet által szervezett túrák.A Felvidéken, a Börzsönyben és a Cserhátban voltam négy túrájukon. Orbán Imre is végelenül korrekt volt a túrákon. Hozzá kell tennem, hogy egyik sem kötődött semmilyen eseményhez, csak a várak túrasorozat részei voltak.
"Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"
-
Alg
veterán
válasz TripleB #2195 üzenetére
Nem ismerem annyira őket, lehet csak az én berögződésem ez hogy aminek a nevében hit van meg nemzeti attól inkább távol tartom magam. Főleg ha a kettő együtt szerepel.
Nem mintha számítana, mostanában nem voltam TTúrán és nem is nagyon fogok járni most hogy Bécsbe költöztem, inkább egyedül/párommal kirándulgatunk. Max valami Sopron/Kőszeg környékire elmegyünk egyszer-egyszer. (Nem, Burgerlandra nem )
[ Szerkesztve ]
-
TripleB
senior tag
-
wetomi
aktív tag
Nem jártam még egyik túráján sem a csapatnak, de azért mindig nézegettem őket. A Kitörésről eszembe sem jutott, hogy ilyen "színes egyéniségek" is részt vesznek rajta. Furcsa...
Csípem amúgy a Tenczer túrabeszámolóit és stílusát, de nem tudom, hogy a cikk mennyire erősít rá a valóságra... A horogkeresztes zászlót mindenesetre egy kicsit soknak érzem. -
szebe
addikt
Letoltam pár Kőről kőre túrát a Hit Pajzsánál, semmi problémát nem észleltem velük kapcsolatban.
Most hétvégén Velence, utána pedig Vértes a cél, szintén "náluk". Idén talán kegyesebb lesz az időjárás, tavaly eléggé havas volt mindkettő (vértesit rövidíteni is kellett).
Maximum sár lesz, de talán abból sem annyi, mint a múltheti Téli Tihanyon. Na az iszonyatos dagonyázás volt.
(#2198) wetomi
Tenczeréktől nekem a Kéktúrás sorozat tetszik, de sok egyéb jó tippet is lehet meríteni a videókból."ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
TripleB
senior tag
Sziasztok!
A nem olcsó, de legalább drága kamáslom felszakadt a klasszikus ripstop-os szakadással. Lehet ezt valahogy javítani szerintetek? A sátorjavító szalagra gondoltam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- További aktív témák...
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest