Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • freeknight

  őstag

  Üdvözlet!
  Az lehetséges a T-nél, hogy a 2 éves hűségidő lejárta előtt konkrétan fél évvel, telefont váltsak, és azt a 2 éves szerződésért járó csökkentett áron hozzam el? Természetesen aláírnám a hűségszerződést újabb 2 évre.

 • freeknight

  őstag

  Dedike és Zsolt_72 kösz a válaszokat! Azért örültem volna egy ilyennek, már majdnem 10 éve, a westeles időktől jól fizető ügyfelük vagyok, amennyi pénzt már kasszíroztak rajtam, egy ilyen akciót simán megérdemelnék ;] . Akkor úgy látszik ki kell várnom a galaxy s4-et, vagy az új nexust. :((

  [ Szerkesztve ]

 • freeknight

  őstag

  Sziasztok!
  Hűségidős szerződést ha jól tudom, 30 nappal a lejárta előtt lehet megújítani, és akkor is lehet kihozni új telefont, igaz?

  Másik: ha meg van adva egy alap fizetése konstrukció (pl.: 4000 ft-ot be kell fizetni, mikor elhozod a telefont, utána két évig 5000 ft részlet havonta), ettől rugalmasan el lehet térni? Gondolok arra, hogy én most befizetnék 60ezret, és így csökken a későbbi havi részletek összege. Vagy csak szigorúan annyit lehet fizetni, amennyi a papíron van?

 • freeknight

  őstag

  Üdvözlet megint!

  Van egy lassan 6 éves sim-kártyám. Most microSIM-es telefont szeretnék venni. Ezt ugye nem csak megvágják, hanem mert ilyen régi, ki is cserélik, ha kérem, igaz?

 • freeknight

  őstag

  Sziasztok!
  Van valami infó arról, hogy ez a -30%-os webshop kedvezmény mikor ér már véget? Az én céges díjcsomagomra nem vonatkozik ez úgyse, de így öcsémnek nem tudom megrendelni az ajándék Xperia SP-jét, mert állandóan készlethiány van ;]

 • freeknight

  őstag

  Nincs ilyen kitétel a PTK-ban. Röviden: csak a szerződésben leírt kötelezettségeket kell teljesíteni - ez nagyjából a számlák időben történő fizetése.

  Most gondolj bele: a 18-at be nem töltött gyereked nem használhat előfizetéses telefont, mert nem köthet szerződést? :U

 • freeknight

  őstag

  Sziasztok!

  Jelenleg egy üzleti telemátrix előfizuban vagyok, nincs bennefoglalt net, hanem külön havi 1000 forintért járatok egy 100 megás alapcsomagot.

  Most néztem a telekom oldalán, hogy most már egy 200 megás csomag a legkisebb, 590 ft-ért, bizonyos "Netplusz Arany és Platina". A nevéből ítélve arany pontkártyás ügyfélnek kell lenni a megkötéséhez minimum. De ezt is csak én gondolom, mert az oldalon természetesen semmi más infó nincs a néven és az áron kívül megadva.
  A kérdésem: hol tudom megnézni, hogy vagyok-e aranykártyás, és egyáltalán, milyen feltételek kellenek ezen tarifa igénybevételéhez?

 • freeknight

  őstag

  Sziasztok!

  Picit hossú leszek, de annyi féle-fajta tájékoztatást kaptam a Telekomtól, hogy hihetetlen, hátha történt már itt valakivel ilyesmi, és meg tudná velem osztani a tapasztalatait.

  Röviden: számlatulajdonos halála utáni számhordozásról lenne szó.

  Bővebben kifejtve:
  Édesapám elhunyt tavaly márciusban, és szűkebb családunknak rajta keresztül volt munkahelyi flottás kártyánk, de már 6-8 éve, én se gondolkodtam a váltáson, mert tényleg nagyon jó áron volt.
  Viszont így mennünk kell. A probléma ott kezdődik, hogy nem enyhén találom drágának a Telekom lakossági szolgáltatásait, főleg, mikor az én céges flottámban 5300 ft-ért full ingyen lehet beszélni, szinte korlátlan nettel.
  A következő probléma, hogy a cégem flottája a Telenornál van, így ott kell hagyni a Telekomot (egyébként eddig semmi bajom velük, de hülye lennék ugyanazért a szolgáltatásért kártyánként 3x-os árat fizetni). Persze ez a szolgáltatónak azonnali piros lámpát gyújt a fejében, főleg, mikor 4, majdnem egy évtizede tűpontosan fizető ügyfél elvesztéséről van szó.

  Szóval szépen bemegyek a telekomba személyesen, gondolom, ennek semmi akadálya. Sajnos a hölgy közli velem, hogy mivel novemberig van hűségem az egyik számra, ezért álmodni se merjek a szerződés felmondásáról. Azért kicsit furának találtam, mivel mégiscsak elhalálozott a szerződés aláírója, miért kellene nekem tovább fizetni egy szolgáltatást? De mivel apám munkahelyi flottája is elég jó árban van, ezért mondom semmi baj, akkor novemberig fizetjük tovább a számlákat, mint eddig, aztán majd megyünk.
  A hölgy közli, hogy olyan nincs, édesapám meghalt, nem lehetünk a flottában tovább, lakossági díjcsomagra kell váltani.

  Na, itt már többszörösen vakartam a fejem. A hűség nem szűnik meg édesapám halálával, de a díjcsomag igen? Őket nem köti azért valami minimális hűség?

  Most nem tudom mit tegyek, elvileg a számok megszüntetésére azonnal van lehetőségem és mehetek, csak a probláma, hogy nekem kell a számom, van céges telefonom is, de sok ügyfél még vállalkozó koromból ismer és a magánszámomat tudja, előfordult már, hogy évek után kerestek meg, ezeket az ügyfeleket és lehetőségeket nem szeretném elveszteni.

  Nincs mód arra, hogy valahogyan továbbvigyem a számokat? A telefonos üfsz-t felhívva ők azt mondták, hogy elviekben ilyen esetben van valami számonkénti 4500 ft-os díj, amiért cserébe lehet váltani, de a bolt szerint ilyen nem létezik. Mi lehet az igazság?

  Segítségeteket köszönöm!

  [ Szerkesztve ]

 • freeknight

  őstag

  Köszönöm szépen mindenkinek a segítségét :R !

  Nos, nálam a számhordozási igényem bonyolítja a dolgokat meg. Addig tiszta sor, hogy az előfizető halálával megszűnik a szerződés, ezt fel is ajánlották az üzletben is, csak én lehetőség szerint ragaszkodnék a számokhoz is.
  Viszont jól gondoltam én is, ha viszem tovább novemberig az előfizetést, akkor nekik is az eredeti feltételek mellett kellene szolgáltatni. Illetve megnéztem édesapám szerződését, nincs benne olyan kitétel, hogy ők mozgathatnának engem másik díjcsomagba.

  Soulfly842: neked külön is válaszolnék. Nem mondtam ilyet, hogy drágák a telekom szolgáltatásai, én azt mondtam, hogy a lakossági díjcsomagok jelentősen drágábbak a flottás csomagoknál, ez viszont általános igazság. Az már más kérdés, hogy a számomra elérhető flottás lehetőségek közül a telenor díjcsomagja a legjobb feltételű. Lehet, hogy vannak még ennél is jobbak, csak azok számomra nem elérhetőek.
  Én elégedett vagyok a telekommal, nem szidom őket, csak nem értem, miért nem lehet egy westeles idők óta hűséges előfizetőnek ennyi engedményt tenni, hogy elvigye a számát.

  Most már csak az a kérdés, hogy a telefonos ügyintéző említett egy ilyen lehetőséget, hogy ilyen esetben ők eltekintek a hűségidőtől, ha számonként egy 4500 ft-os összeget fizetek, akkor ennek befizetése után hordozhatom a számokat. Az üzlet szerint ilyen nincs, a telefonos ügyfélszolgálat szerint viszont van. Nekem ez lenne a legjobb megoldás. A kötbér is megoldás, de az nálam 70k+fentmaradó 5 havi díj, annyit már nem ér meg, inkább akkor megszüntetem a szerződést és elengedem a számokat.

  [ Szerkesztve ]

 • freeknight

  őstag

  A lényeg annyi, hogy apámnak egy flottás díjcsomagjában volt benne az egész család. A díjcsomagoktól most tekintsünk el, a történet szempontjából nem is olyan nagyon fontos, a lényeg, hogy számhordozádsal szeretnénk menni más szolgáltatóhoz A telekomnál pedig azt mondták, ha nem szüntetjük meg az előfizut, akkor megy a nevemre a fennmaradó hűséggel együtt, ugyanakkor köteles vagyok átmenni egy lakossági díjcsomagba. De én ezt nem értem, ha a hűséget viszem tovább, akkor milyen jogon szüntetnék meg a hűségben vállalt díjcsomagot? De ahogy nézem ebben ti is egyetértetek.

  Most már csak az a kérdés, hogy ügyfelszolgálat szerint egy számonkénti,4500 ft-os díj megfizetésével eltekintenek a kötbértől, és hordozhatom a számokat. Az üzlet szerint ilyen nincs, 3 lehetőség van: csak kötbérrel van számhordozás, szerződés és számok azonnali megszüntetése, vagy megvárom míg letelik a hűség, egy másik díjcsomagban, mint amire édesapám alapvetően megkötötte a szerződést. De ez utóbbi nekem nagyon-nagyon furcsa, szerintem ez így nem igazán jogszerű.

  Tudom hogy bonyolult a sztori, és egyre inkább az az érzésem, hogy az lesz a legegyszerűbb, ha elengedem a jelenlegi számokat. Ez szerintem mindenkinek elég kellemetlen lenne, szóval nem értem, miért nem lehet ezt elintézni.

 • freeknight

  őstag

  Egyébként maradhatnék a flottában, édesapám munkahelyén azt mondták, hogy még új szerződést is köthetnék, ők odaadják az ehhez szükséges papírokat. Csak nyilván ez új szerződéskötést jelent, ismét 2 év rabláncot.

  Én csak azért lépnék, mert a mostani munkahelyemen meg még ehhez képest is jobb feltételek vannak, és ott még hűséget se kell vállalni. Nálam a számhordozás volt a kardinális kérdés, és ezt a jelenlegi díjcsomagban maradást még bevállaltam volna novemberig. De úgy már nem, ha átraknak egy pofátlanul drága lakossági díjcsomagba. Akkor egyszerű a válasz, megszüntetek jövőhéten mindent, és vállalom az új számmal való kellemetlenségeket.

  Engem csak az bánt, hogy valahogy egy haláleset és egy makulátlan, évtizedes tartozmásmentes kapcsolat után több rugalmasságot vártam volna. Persze a "szabály az szabály".

  Most már csak ezt a 4500 ft-ot nem értem, valószínű, hogy nem csak kitalálta az ügyintéző hölgy.
  Az addig tiszta, hogy ezt csak személyesen lehet intézni, ezt ő is elmondta a telefonban is. De mindegy, ennyi idegeskedést amúgy tényleg nem ér.

 • freeknight

  őstag

  Félreértesz, részemről ez nem annyira fontos, persze kényelmesebb lett volna, ha megmarad a régi számom, de nem életbevágó. Május végével megszűnik a szerződésem, ha nem tartok igényt a nevemre átíratásra, addig meg úgyse bírálják el a kérvényemet, szóval ez engem nem érint.
  A lényeg, hogy akár hétfőn már mehetek is intézni az új számokat Telenorhoz.
  A lenéző stílusodat meg kikérem magamnak, szerintem te se úgy születtél, hogy minden szolgáltatónak ismered a belső szabályzatát, én csak azokra (az egymásnak ellentmondó) információkra tudtam hagyatkozni, amivel megismertettek engem.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák