Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #65675776

    törölt tag

    válasz Narim #3512 üzenetére

    Nem a márka a lényeg alapvetően, hanem a chipek és azok szervezése, illetve a modul szervezése. Utóbbi pl az oldalak számát is jelenti.

    A kit-en kívüli ismereted hibás. A kit-ek csak válogatott párok sima modulokból, a válogatás célja az optimális párok kiválasztása. (Itt igaz, hogy ''A Kit-en kívül is van élet.'' ;] Pont most, amikor a Pannon turul ugrani készül.)

    A duplázás csak a DDR(1)-re igaz. DDR2 esetén négyszerezés, DDR3 esetén pedig nyolcszorozás van. Egyébként a szorzó a cellaórajel és az adatórajel között értendő. A Double Data Rate csak és kizárólag a memóriabuszra vonatkozik. Ennek adatórajele (amire fentebb is hivatkoztam) kétszerese a buszórajelnek (ez a busz fizikai, tehát valós órajele). A lap az cellaórajelet adja oda a modulnak, a buszvezérlő pedig a busz fizikai órajelét állítja elő az EC-ből. (EC - External Clock, de szabatos elnevezés a Host Clock is. Az FSB viszont nem!)

    A frekvencia emelése nem okoz jelentős üzemihőmérséklet emelkedést. A feszemelés annál inkább. A borda meg csak akadály, nem hatékony ilyen zsúfolt közegben, ahogy semmiféle passzív hűtés sem.


    ANT: Ezek szerint az egy év az nem nagy eltérés.

    [Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák