Új hozzászólás Aktív témák
-
mezis
félisten
válasz xcsabo #22066 üzenetére
Ha az termisztor, ami sorosan van bekötve a 230V-os ágba, akkor ott még valami zárlatos. Szokott lenni még egy biztosíték is, aminek ilyenkor illik egy utolsót szikrázni.
Nem egy túlfeszültség védő cinkoxid pogácsa, ami parallel kapcsolódik a 230V-ra és valami miatt már a 230V-ot is soknak találja ?
Mennyi is az a 230V ?mezis
-
mezis
félisten
válasz xcsabo #22072 üzenetére
Nagyon bonyolult egy biztosíték megtalálása, bemérése....
Lehet, hogy a termisztor egyben biztosíték is. Semmi értelme másikat tenni helyére, amíg nem mérted be a mögötte lévő alkatrészeket.
Áram (fázis) alatt is mérheted, ha a termisztor helyére pl egy 230V/40W-os hagyományos izzót kötsz be.mezis
-
xcsabo
senior tag
válasz xcsabo #22076 üzenetére
Jelentem megcsinálta. A termisztoron kívül elszálltak a mosfetek is... és átforrasztotta az egészet. Azt mondta sz@ar anyagot használt a samu eredetileg. Egy idő után lelazulnak a forrasztások. Kértem ajánlatot egyébként. 22e Ft a táp új ára és 4-6 hét a szállítás. Ez megvolt 2-3 óra alatt.
-
Krystal_s
addikt
válasz xcsabo #22101 üzenetére
A világítást használat közben lehet csak letiltani. Amikor nem megy a gép a monitor energiatakarékos módba lép és akkor villog.
mezis: Igen, én is ilyeneken agyaltam. Próbáltam szig.szalagból nagyon vékony csíkot, de nem volt szép és nem is ért sokat.
A rés nagyon vékony. Papírcsíkot lehet oda becsúsztatni, de attól tartok beesik és valami gondot okoz az érintkezőknél, gombnál.Azért nehéz, mert csak az "üveg" van és alatta a vékony keret.
Elemlámpával néztem, de nem tudom eldönteni hogyan van ott bent. A rés miatt jön ki a fény, vagy esetleg hiányzik ott valami, ami eltakarná azt a ledet?
Nem értem miért ilyen hülyén oldották meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS notebook topic
- E-book olvasók
- Autóhifi
- World of Tanks - MMO
- OLED TV topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest