Új hozzászólás Aktív témák
-
kribe
őstag
Nálunk minden cica vérmérsékletétől függően tűri a karomvágást, a teljesen nyugodttól a törölközőbe-kell-csavarni-és-több-részletben-elintézni mániákusig. A legnehezebben a sziámi kandúr tűri, erős hátsó lábaival komoly rúgásokat képes bevinni annak aki a karmain ügyködik. Hátsó karmok vágásánál egyébként jó megoldás lefoglalni valamivel a cicát, mi úgy szoktuk mondani, ha a macska eleje le van foglalva valamivel akkor mindegy mit csinálsz a hátuljával. A nem teljesen hisztis egyedek kivételével mindig beválik.
My soul was removed, to make room for all this sarcasm.
-
kribe
őstag
Nálunk a Fit&Fun bioclean csomósodó alom ami bevált, illetve a Spar-os zöld zacsis alom. A drága szilikonosat valamiért nem kedvelték, pedig a szagokat jól elnyelte. Persze most már annyian vannak a drágák, hogy meg se engedhetjük nekik a drágát
Az alomtálcák száma pedig ideális esetben a macskák száma +1.
-
kribe
őstag
válasz Ed3r_X_ #11915 üzenetére
Azokat a helyeket meg ahová piszkol, mossátok fel valami erős, esetleg citrusos mosószerrel, hogy egyrészt ne érezze a régebbi piszkát, másrészt olyan szaga legyen amit a macska nem kedvel. Ez is segíthet esetleg.
-
kribe
őstag
válasz radi8tor #11941 üzenetére
Ez búzafű, és virágpiacról van. Szerintem ha keresel egy virágboltban vagy bioboltban, akkor vagy fogsz találni, vagy a virágpiacról hoznak ha elmondod hogy kellene. A macskák imádják. A kép kb. 10 másodperccel azután készült hogy letettem a cuccot a földre, és ugyanígy fogadták az első adagot is. Ami még érdekes, eddig nem hányták még ki, pedig ha a kertből származó füvet kapják, azt is imádják, de gyakran visszapakolják a padlóra.
[ Szerkesztve ]
-
kribe
őstag
Olyat vettünk mi is régen, csak szerintem sem igazán tartós.
Macskamenta meg terem a kertben... Nyáron van is nagy izgalom amikor hozunk be belőle pár levelet.
[ Szerkesztve ]
-
kribe
őstag
válasz snecy20 #12159 üzenetére
Nálunk szerencsére a kábeleket nem rágcsálják, ha viszont lelóg egy az asztalról, azt megpróbálják néha levadászni, ezért arra figyelek hogy ilyen ne forduljon elő. Tipikusan a fejhallgatót szedik le az asztalról így. Amikor nem volt oldalfal a gépen megpróbált az egyik kétszer belemászni, attól majd' szívbajt kaptam, de általában az oldala fent van a gépeknek, csak hibakeresés miatt szedtem le. Mindkét gép az asztalon van, egyik sem a földön, úgyhogy gyakran "megülik" a tetejét még az se zavarja őket hogy a fentillátorok fújják őket alulról Az egyik gépet át kellett helyeznem mert ugródeszkának használták a szekrény tetejére, illetve ha őrült módon kergetik egymást néha felborítják a hangszóróimat, de egyébként más probléma nincs a gépek és a macskák között. Amikor leülök gépezni a sziámi már tudja hogy ideje az ölembe ülni és rontani a statisztikáim a játékban
-
kribe
őstag
válasz snecy20 #12163 üzenetére
Router. modem nálunk a földön van, szerencsére hozzá se nyúlnak. A két PC a ház két végében van, úgyhogy az egyikhez a hálózati kábel kihúzása helyett powerline adapterrel visszük a "zinternetet". Így van vele a legkevesebb gond.
-
kribe
őstag
válasz ariel96 #12165 üzenetére
Most ő volt hajlandó modellt ülni nekem. A neve egyébként Pöpp (máskor Pöpi), ő a negyedik cicánk, többszörös pótanya, és az egyetlen aki még nem lett ivartalanítva. Nem is tudom miért maradt ki a dologból... A szeme pedig ilyen seszínű-világoszöldes,
-
kribe
őstag
Apró pici cicák. Kb. 2 hetesek, egynek már van jövendőbeli szolgája, a másik négynek még nincs.
-
kribe
őstag
A korábbi videóban látott cicók nem két, hanem három hetesek.
-
kribe
őstag
Az én alkaromat megnézve bármely pszichiáter kapásból a viccosztály felé irányítana, pedig nem vagdosom magam csak macskáim vannak.
Sorstárs sorstárs...
-
kribe
őstag
Mi imádjuk a Furminatort amióta megvan, és a macskák is.
-
kribe
őstag
Reggel és este konzerv, nap közben meg ropizhatnak amikor akarnak. Nyáron csökken az étvágyuk kicsit. Ha két hónaposak a cicák akkor szerintem ne állj át napi egy etetésre, inkább többször, kiegyensúlyozottan kapjanak.
-
kribe
őstag
Nekem két sziámim van és a kettő egészen különböző jellem. A kandúr a tipikus sziámi, beszédes és nyafogós, ha 24-48 órában dolgozom akkor szokott ám hiányolni, olyankor a párommal is hajlandó kedveskedni, de egyébként én vagyok neki a gazdi. Vagy a kedvenc szolgája, ki tudja mit gondol rólam. A sziámi leány kevesebbet beszél, nincs igazán összefüggésben a "ribanckodása" -értsd hajlandó vagyok aranyos lenni simogatásért cserébe- azzal hogy magára volt-e hagyva vagy nem, viszont érdekes módon ő is inkább nekem adja elő magát mint a páromnak. Amikor egyikünk sincs itthon hazaérkezés után általában összebújva találjuk őket, ahogy szoktuk mondani "klikkesednek" a barnák.
Nagy élmény volt amikor először megérkezett egy sziámi a házba. Aztán a másik már úgy került hozzánk hogy másnak szánták csak nem tudta vállalni. Ha nem imádom ennyire a fajtát lehet keresünk neki gazdit, de így maradt nálunk, hatodik cicusnak.
[ Szerkesztve ]
-
kribe
őstag
Az első sziámink amikor megérkezett a lakásba az első napokat mindenfelé elbújva töltötte, szinte alig láttuk kivéve amikor enni kellett vagy ilyesmi. Aztán megszokta a helyet és birtokba vette.
-
kribe
őstag
válasz kenyocsaba23 #12784 üzenetére
Nálunk a hétből kettő sziámi. Egy kandúr és egy leány. Tényleg sokat beszél, de ez csak egy ok amiért imádom. A legjobb a sziámiban a beszédessége.
tresh: nem kell félni a kandúrtól, szép nagy lesz. A mieink mind ivartalanítottak, általában korán, 6 hónapos kor előtt megtörténik a golyótlanítás, egyik sem vett fel idegesítő jelölgetős szokásokat.
És persze az ivartalanítás fele annyiba kerül mint a lányoknál.My soul was removed, to make room for all this sarcasm.
-
kribe
őstag
-
kribe
őstag
válasz Ed3r_X_ #12952 üzenetére
Én nem tudom befogni a bogarakat és hasonlókat, ahhoz túl jó a légvédelem a házunkban. A hétből egy biztosan kiszúr bármit ami repül vagy mászik, és nem lesz hosszú életű a rovar. Egyedül a hangyák vannak biztonságban de őket meg én intézem el... Általában azokat is riasztani és távol tartani próbáljuk de amikor mégis bejönnek valami új útvonalon akkor egy közel-keleti diktátor sem vet be annyi vegyi fegyvert mint én.
-
kribe
őstag
válasz PR0JECTNR56 #12956 üzenetére
Cukiság overload. Valaki nagyon fogja őket szeretni.
-
kribe
őstag
válasz Atomgeszi #13062 üzenetére
Pehely (a képen látható leány) és Kakaó a kandúr egészen más személyiség, pedig mindkettő sziámi. Pehelyt nem véletlenül hívjuk hercegnőnek, régebben nagyon ritka volt hogy engedte magát kényeztetni, ivartalanítás óta viszont bújósabb lett, időnként kimondottan ribanckodik, persze csak amikor ő akarja. Valamivel beszédesebb is lett. Továbbra sem mondanám hogy ölmacska azért. Kakaó kiskorától fogva rengeteget beszél, igazi sziámi, mindig van valami mondanivalója azon a jellegzetes nyekergő-gyereksíró-morgós tipikus sziámi-hangon. Bújósabb is mint a lány, persze nála is igaz hogy akkor bújik amikor ő akar, csak ez jóval gyakrabban fordul elő nála mint a másik sziáminál. Mindkettőjükre igaz viszont hogy egy humanoidot választanak sajátjuknak, és vele barátságosabbak mint másokkal. Nálunk mindkét sziámi engem választott ki magának (és én meg őket választottam, miattam kerültek a házhoz).
-
kribe
őstag
válasz Nimrod #13145 üzenetére
A legtöbb furminator szerintem kutyára való, macskára úgy emlékszem két modell volt, de ez nem naprakész infó, mi már jó ideje használjuk a "lila fejű" modellt. Nagyon hasznos, még a mi rövid szőrű cicáinkból is elég sok alszőrt kiszed, és amikor éppen nincs vadászó kedvük a kefefejre, akkor élvezik is veszettül. Egy maine coon pedig a mega-bundájával szerintem imádni fogja.
Egy "long hair" modellt szerezz be, és szerintem ne a kicsi méretűt.
[ Szerkesztve ]
-
kribe
őstag
Mezőkövesden találtunk egy nagyon csinos, szürke cirmos kiscicát, maximum fél éves lehet szerintem, lehet hogy kicsivel fiatalabb is. A cicó ápolt küllemű, nem bolhás, nem férges, látszik hogy emberhez szokott szuper hízelgő fajta, gyanítjuk elszökhetett vagy elveszhetett valahonnét, úgyhogy ha a tulajdonosa esetleg olvasná eme topicot, írjon nekem privátot és visszajuttatjuk a kis bársonytalpút. Kiteszünk pár plakátot a megtalálás helyén (Bogácsi út), és itt-ott a városban (állateledel bolt, állatorvosi rendelő).
-
kribe
őstag
Gazdit keresünk!
Ezt a gyönyörű cicót egy ismerősünk találta, szegény egyáltalán nem volt képes használni a hátsó lábait, megsérülhetett, keservesen mervegett segítségért. Állatorvos biztatóan ítélte meg az állapotát és igaza is lett, a lábai meggyógyultak, járás, mászás, futás, rohanás, ugrás, mostanra minden tökéletesen megy. Egyedül a nyújtózkodása furcsa mert hajlamos a mellső két lábára állni közben.
Lakásba tartásra szeretnénk neki gazdit találni, sajnos se a megtalálója (3 cica, kis lakás), se mi (7 macska) nem tudjuk hosszú távra befogadni. Nevet sem kapott még. A dorombja szuper hangos.
Remélem szerető gazdára talál majd.[ Szerkesztve ]
-
kribe
őstag
válasz vzsryl #13220 üzenetére
Ha egy helyre odapisilt nagyon gondosan fel kell takarítani a helyet hogy a legkisebb szagnyom is eltűnjön, lehetőleg valami citrusos illatú dologgal, vagy ha te tudod milyen illatot nem kedvel a cicád akkor olyannal. Ha csak picit is érzi hogy itt már pisilt egy macska -ő maga-, akkor megfelelőnek érzi a helyet és megint oda fog csinálni.
-
kribe
őstag
válasz guftabi96 #13347 üzenetére
Mindenképpen orvoshoz vele. Nálunk akkor viselkednek így ha pl. lázasak, de sok más dolog is okozhatja, és mindenképpen látnia kellene orvosnak. Nézd meg hajlandó-e inni, enni, nem hány-e illetve van-e hasmenése. Ezeket a beteg macska hajlamos úgymond elrejteni, úgyhogy ne csak az alomban keresd.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest