Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    válasz troland26 #1009 üzenetére

    Haix talpa aszfalton hamar elkopik, és nem az a varrott fajta, szóval a gyakori talpcserével együtt a felső rész is hamar kopik. Ezzel együtt persze kényelmes.
    Amit linkeltem, azt most talpaltattam újra a Domával, téli autógumi palástját tette rá. Téli félcipőmön is ilyen van, többet bír, mint a bakancs sarka, és könnyű is talpaltatni.

    A linkelt bakancs nem bélelt, de én a sima zoknikkal sem fáztam benne, de a talpa hideg, tömör gumi. Ezért tettem bele egy közepesen komoly talpbetétet (parafán filc) és azzal nincs gondom. 4 év után cserés lett, egyrést a filc is bolyhosodott, másrészt a parafa is mállott már.
    Ami a fontos: a bőr jól bírja, hetente boxolom, a ringlik nem szakadnak ki, de tartalék cipőfűző legyen nálad, mert eszi és idővel elszakad. A talp és a betét meg cserélhető. Az orra nem acélbetétes, ami munkavédelem szempontjából nem tudom, mennyire felel meg neked, de legalább nem hideg.
    Van néhány pár vádlira felhúzható sízoknim, normál utcai viseletnél nincs rá szükség, térdig érő hóban igénylem csak.
    A nyelve a 7. ringliig le van varrva, ha jól van fűzve, megkötve, nem ázik be, egyszer 3 lépés erejéig a térdig érő vízen is átgázoltam, száraz maradt a zokni.

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

Új hozzászólás Aktív témák