Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • joysefke

    veterán

    LOGOUT blog

    válasz Fiery #22810 üzenetére

    Feltételezem előre lekötöttek egy adott kapacitást a TSMC-nél, mint ahogyan a többi partner is. Ezekből a lekötött TSMC-kapacitásokból év első felében ideiglenesen felszabadult egy adag, majd az Applenek, nVidiának és egyéb partnereknek köszönhetően újra szűkös lett a kapacitás.

    Na most, hogy az AMD által eredetileg tervezett kapacitás nem elégíti ki az AMD termékekkel szembeni keresletet, nem tudtak volna többet lekötni amikor üresedés volt? Illetve a TSMC-féle kapacitásbővítésekből nem tudnák a TSMC felé adott magasabb ajánlatokkal maguk mögé szorítani a gyártókapacitásért sorbanálló ARM designokat?

    Egy Epyc2 de még akár egy Matisse piaci ára is egészen más kategória mint bármelyik ARM processzor, tehát én arra számítanék, hogy ha a marzsból egy kicsit engednek a TSMC javára, akkor könnyebben juthatnak kapacitáshoz mint a többi CPU gyártó. Ez szerinted miért nem történik meg?

    Illetve mit tippelsz, a TSMC a ZEN vonalra ugyanúgy tekint mint bármelyik ARM designra, vagy a ZEN2 esetleges komolyabb sikere miatt lehetőséget látnak az x86 tortából egy nagy szeletet kiharapni? (Ez utóbbi nyilván egy szorosabb partnerséget követelne az AMD és TSMC között, mert szvsz a jelenlegi keretek között az AMD anyagi lehetőségei hosszú távon nem elegendőek ahhoz, hogy tervezés és design szintjén előnyben legyenek)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák