Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Balinov

    félisten

    válasz Rag #1777 üzenetére

    Nincs mit, szivesen.

    Kerdes LR tudorokhoz.

    Most laptopon van a mester katalogusom ill. a raw-ok egy adott (es elegge random, gyengen strukturalt) konyvtarstrukturaban.

    Nezegettem egy 5.5oras Julieanne Kost-os LR5 workshopot, smart privjukkal meg lehetne rendesen oldani, hogy a laposon csak a smartpreview-ok ill. a mester LR katalogus lenne, viszont a raw-okat egy kulso hdd-n tarolnam (valszeg egy 500GB/USB3 cuccon). Ez idaig szep es jo, ha ujbol kezdenem a katalogust, siman megoldhato lenne.

    Ami viszont marhara nem tiszta, hogy egy meglevo katalogust es az amogott allo rawokat hogy tudnam fajdalommentesen athelyezni laptop+kulsoHDD felallasra? Azt tudom, hogy hacsak nem DNG-be konvertalom at a rawokat importnal, semmi metadata,keyword, develop setting nem tarolodik a nef-ekben, ehez minden kephez le kell gyartatnom az xmp, lehetoleg importkonyvtarakent (jobb mozgathatosag miatt, gondolom en :U ).

    Namost ha megcsinalok mondjuk 5-0000db xmp-t, ami kb 20-30mappaban leledzik, hogy tudnam egy uj, katalogusba betoszogatni oket a leheto leg fajdalommentesebben. Azert gondolkodom uj katalogusban, mert akkor nem tudom mit csinalna az LR a jelenlegi katalogusommal, ha a mogotte allo nef-eket/xmp-ket hirtelen athelyeznem. Mintha a szonyget rantanam ki az ember alol, gondolom en.

    Koszi a tippeket
    B

    6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

Új hozzászólás Aktív témák