-
PROHARDVER!
Ha notebook-ot keresel, kattint ide, ha netbook-ot, akkor mielőtt kérdésedet felteszed, kérlek fusd át a következő pár sort, konkrét típussal kapcsolatban használd a jobb oldalon található keresőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szomby
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni netbook vásárláshoz. Egy Dell Inspiron Mini HD 1010-est cserélnék le, mit ajánlanátok helyette olyan 90-95ezer-ig?
Előre is köszönöm!Most írom.....
-
Gabor970
addikt
válasz Fred23 #16051 üzenetére
öööööö, sajnos nem értek a linuxhoz kicsit sem. Azt tudom, hogy amelyik pókertermekben játszom (Pokerstars, Everest Poker, Party Poker) ott windows oprendszer alá láttam a klienst. Nos, ha ez így van, akkor is volna megoldás linux alól futtatni? (nekem csak a 100% kompatibilitás az elfogadható, mert nem játékpénzzel tolom)
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Fred23
nagyúr
válasz Gabor970 #16058 üzenetére
Van megoldás, mégpedig a wine. Viszont a kompatibilitás nem 100%, csak úgy általában, elég gyakran jól működik vele a Windows-alkalmazás. Nekem pl. a Deus Ex első része kétszer kilépett a wine hibájából, de ezt vagy 30 óra játékidő alatt 2x produkálta. Ennyire volt jó.
Annyiban viszont On a téma, hogy sokan fognak szerintem a jövőben linuxos netbookot venni, és talán nem is cserélik majd le, ha jobban megismerik, illetőleg futni fog rajta a kedvenc játékuk...
-
aag
őstag
válasz Fred23 #16057 üzenetére
Én most akarok majd a 16.-i új SUSE-val átállni Ubunturól, ezért érdekelne csak, hogy miért pont a 11.1-es van fenn neked? De ez itt off. Válaszolhatnál a saját fórumában is.
[ Szerkesztve ]
-
Gabor970
addikt
válasz Fred23 #16059 üzenetére
sajna nekem egyszer sem léphet ki, 1200 óra használat közben sem. (kb ennyit pókerezek online éves szinten) Benézne a ló, ha egy kritikus helyzetben eldobnám a nuts kezemet, mert kilépett a progi. Az több ezer $-ba is kerülhetne extrém esetben.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
haris
őstag
válasz Fred23 #16051 üzenetére
Igen tudom, hogy van Vine, de épp azt mondom, hogy netbookon tuti nem fogok játszani. Már csak a billentyűzet, meg a tapipad miatt sem. Egeret meg nem veszek emiatt.
Én is sokfélét kipróbáltaml. A pendrivelinux.com-on találtam egy "yumi multiboot" nevű progit. Egy 8Gb pendrivera feltettem a kiválasztott iso-kat, és próbálgattam őket. Linux Mint, Fedora, Kubuntu, SuseKde, és nem is tudom miket még. 8Gb-ra jó sok felment.
Nekem valami miatt az ubuntu 11.04 vált be legjobban, ez mindent hardvert azonnal felismert és kezelt is, wifi, hang, bluetooth, pöcökegér stb.
Csak érdekességképpen: 11.04 ubuntu jelezte, hogy megjelent a 11.10 frissítsek.
Nem tettem, elővettem Yumit, feltettem rá a 11.10-et és kipróbáltam. Azt gondolhatnánk, hogy ha 11.04 en megy minden azonnal, akkor az újban is fog. Hát nem...
Valami miatt nem kezeli a trackpointot és a hozzátartozó gombokat, illetve a touchpad jobb gombját. Lehet le kellett volna szedjek drivert gsynaptic de nem vagyok én annyirra gyakorlott még , így áldom az eszem, hogy maradtam. -
Tütüm
aktív tag
Trabirider19-nek üzenem akkor hogy segítő szándékkal próbáltam ajánlani hogy ne tengeren túlról rendeljen,de már sajnos tárgytalan a dolog,mert miután megrendeltem visszaállították az árát,úgyhogy én még jól jártam de már nem akciós. Így már valóban nem érné meg.
-
opeter87
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy netbookot. Véleményt kérnék erről a gépről.
Illetve ha bármilyen más hasonló alternatívát tudtok, azt megköszönömFontos hogy a kijelző ne legyen nagyobb 10 colnál
Fontos a HDMI csati is
Valamint a hosszú üzemidő
Illetve, hogy ne melegedjen, mert várhatóan sokat fogom ölbe használnielőre is köszi
-
haris
őstag
válasz opeter87 #16067 üzenetére
Jó választás. Vedd meg.
HDMI pipa
hosszú üzemidő, ez kinek mi a hosszú, de szerintem pipa
könnyű pipa
9' kijelző ma már nem divaat ergo 10es marad
10' -on nincs más alternatíva. Általában 1024x600-at erőltetik a gyártók, az Acer az első (és eddig az egyetlen azt hiszem) aki bevállalta az 1280x720-at[ Szerkesztve ]
-
Szaotome
csendes tag
Sziasztok .
Azt szeretném kérdezni hogy a piacon található olcsó(kb 60e-től 70e-ig ) Netbookok közül melyik a legjobb, melyiket érdemes megvenni?
Üdv Szao.[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
vadászcsiga
félisten
Hmm ma került a házhoz egy Asus 1015 eepc, de starter van rajta a weboldalon beígért home premium helyett. Érdemes ezt meg tartani vagy tegyek rá mást? Ha van valakinek ilyen gépe és tett rá valami más win7-est kérem ossza már meg velem melyik az. Van itthon egy win 7 ultimate az erős lenne rá?
-
Boxi88
őstag
válasz vadászcsiga #16075 üzenetére
Küld vissza! Én ha nem azt kapnám amit rendeltem nagyon csúnyán kiverném a balhét...
-
aag
őstag
válasz vadászcsiga #16075 üzenetére
Érdemes összehasonlítani.
-
vadászcsiga
félisten
válasz Boxi88 #16077 üzenetére
Felrakom én rá ha azon múlik de kérdés hogy érdemes e? Az eltelt pár óra azt mutatja hogy nem. A feleségem fogja használni netezésre meg filmnézésre emiatt pl. felesleges az aero.
Annál inkább a háttérkép csere ami ugye sántít ebben a verzióban de felraktam a StarterBackgroundChangert úgyhogy ez is kipipálva.Egy dolog jobban izgat: nem érzem gyorsabbnak az előző beázott Acer aspire one A0531-nél ami ugye egy mezei intel atom processzoros masina volt. Azt hittem hogy a Brazos dual proci meg a külső videókártya hatalmas meglepetést fog okozni de elmaradt a wow érzés.
Persze a nagy próba még hátra van a feleségem, ő mondja majd ki a verdiktet. Nem mondok neki semmit majd panaszkodik vagy örűl. -
Osynho
addikt
válasz vadászcsiga #16079 üzenetére
Abban 1gb ram van, ugye? Ha igen, akkor ne csodálkozz, hogy nem villám a win7.
-
aag
őstag
de kérdés hogy érdemes e?
Én például nem is hagynám a feleségemet win alól internetezni. linux alól nyomul. Ubi 10.10 van rárakva, beállítgatva, frissítve, stb. Aztmondja: "Tisztább, szárazabb érzés!"
-
Bitlisz
aktív tag
Annó volt egy kérdésem amire nem kaptam választ, de most saját szememmel meggyőződhettem.
Szóval zökkenőmentesen viszi a C-60 az XBMC-vel az 1080p-s videókat (Win7 32bit Home Premium).
24p/50p/60p nem akadály a deinterlace, éd az utófeldolgozás sem.
Annyi még, hogy be kellett állítani, hogy a videó fps-hez szinkronizálja a kijelzőt.
Hangot is kiteszi amit tud, pl XBMC a DTS-HD esetén a DTS magot tolja (várható volt, de gondolom TMT kitolja azt is).
Max kb 65% volt a proci (60p, deinterlace, utófeldolgozás legjobb DXVA, átlag 30-40%) Blu-Ray fájlokból is megy a lejátszás, max kicsit lassabban puffereli be.[ Szerkesztve ]
-
aag
őstag
válasz vadászcsiga #16084 üzenetére
Az enyém is windowszon nevelkedett. Nem fogod elhinni, nem kellett megszoknia. Mondhatni ugyanolyan már. Csak sokkal-sokkal biztonságosabb és ugyanazon a gépen sokkal gyorsabb, ráadásul ingyen van. De semmire sem akarlak rábeszélni.
-
Mercutio_
félisten
Kell neki a több ram, aztán egy dxwebsetup-ot futtass, hogy directX-ből a legfrissebb legyen fent, majd a legfrissebb MPC-HC-t telepítsd fel, és érdemes a Flashplayert is frissíteni.
Esetleg egy böngészőben futó driveragent.com-os alkalmazással érdemes megnézni mit kell(ene) még frissíteni (persze leszedni a hiányzó drivereket már a gyártótól érdemesebb )
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
vadászcsiga
félisten
-
aag
őstag
válasz vadászcsiga #16087 üzenetére
...a szabad akarat a tiéd is ember. Hát élj vele!
-
Mercutio_
félisten
válasz vadászcsiga #16087 üzenetére
Jól, de ha tudsz inkább 4GB-t vegyél, és esetleg ramdrive-val fopglalj le 1GB-t és arra rakd a Win virtuális memóriáját, így elkerülheted a swap--pelést. Mivel a vinyó a leglassabb a netoban és az fogja vissza a teljesítményt így ezzel is gyorsíthatsz a rendszeren. Persze egy SSD lenne az igazi, de az már más összeg.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
válasz vadászcsiga #16090 üzenetére
A notikban általában a vinyó a leglassabb elem (ahogy asztali PC-nél is a gyakori swap-elés, azaz az oprendszer vinyóval kapcsolatos olvasása/írása) ami lassít.
A PC-kben 7200-as fordulatú vinyók vannak, a notikban 5400-asok, innentől ez a hatás csak fokozódik. Vannak olyan programok (Ramdrive) amik a memóriából lefoglalnak egy általad meghatározott részt és azon virtuális meghajtót szimulálnak. Be tudod állítani, hogy a windows a swap file-t (virtuális memória) fix mérettel erre a meghajtóra hozza létre.
Mivel a proci után a leggyorsabb élérésű alkatrész a gépben a memória így kapsz egy olyan "vinyót" ami villámgyors, és mivel a Win starter egyébként is csak 2,5GB-t kezel, ez duplán praktikus megoldás, hisz az efeletti memóriát egyébként se tudnád másra használni.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
válasz vadászcsiga #16092 üzenetére
Arra figyelj, hogy a ramdrive-ban megfelelő jellemzőjű meghajtót (elsődleges fizikai talán ) állíts be, valamint a windowsban állítsd be, hogy leállításkor törölje a swap-file-t, különben gond lehet belőle, hogy keresi a legutóbbi swap file-t, ami mivel a memóriában volt így kikapcsoláskor eltűnt.
-
atala
addikt
válasz Szaotome #16070 üzenetére
Én tudom ajánlani az enyémet. 2 magos, 4 szálas proci, matt, 11,6"-os kijelző (1366x768)
Raktam bele egy 2GB-os memóriát. Szépen teszi a dolgát, semmi gond vele.
[JW Minix A116 8117 ] -
atala
addikt
válasz Szaotome #16070 üzenetére
Ez ugyan az, csak 2GB rammal.
[JW Minix A116 9273 Fekete] -
atala
addikt
válasz Armagedown #16096 üzenetére
Hahhh, még nem prószáltam. Mindjárt megnézem.
-
atala
addikt
válasz Armagedown #16096 üzenetére
HD-t gond nélkül viszi. Full HD-nál a kép szaggat, de azt nem is lehet elvárni tőle, hogy vigye.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Valorant
- További aktív témák...
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus VivoBook S513EA FHD notebook - i5 1135G7 16GB RAM 512GB SSD Inter Iris Xe IGP WIN11
- 2020 MacBook Air 13" M1 16GB RAM 256GB SSD Asztroszürke Magyar billentyűzet 94% Akkumlátor
- BESZÁMÍTÁS! HP ProBook 650 G5 15 notebook - i7 8565U 32GB RAM 512GB SSD AMD Radeon 540X 2GB GDDR5
- APPLE MacBook Air 2024 M3 13,6 asztroszürke 8GB/256GB
- 91 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (DOBOZOS, csak 1db)
- 89 - Lenovo Legion Pro 5 (16IRX9) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4070 (DOBOZOS, 2DB)
- Dell latitude 3510 10.gen i5
- Full HD Dell Latitude 5570 i5-6300 laptop 4 GB RAM 128 GB SSD 3 órás akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest