- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
mentos
tag
válasz limonade #7251 üzenetére
igen! igen!
ipon-nál vettem rekord gyorsasággal, az eladócsajszi is majdnem sokkot kapott
És ebben a 214HU-ban 1280*800 a képernyő, de a GX 600-akban 3 fajta lehet.LCD Resolution (Optional):
1440 x 900 WSXGA+
1680 x 1050 WSXGA+
1280 x 800 WXGA+''I love it when a plan comes together,''
-
mentos
tag
Még a héten /holnap, max. pénteken/ csinálok részletes leírást róla tesztekkel, képekkel, tapasztalatokkal.
Eddig minden nagyon pozitív semmivel nem volt a legkisebb probléma sem...
Valaki azt meg tudja nekem mondani h a P1 aka. HotKey-t hol lehet programozni ?
[ Szerkesztve ]
''I love it when a plan comes together,''
-
D3mo
csendes tag
Nállad mit indit a P1? gyárilag a kamerát kellene de pl nállam a keresést inditja !
MSI GX610PX-059
-
-
D3mo
csendes tag
Imibácsi nem kell ám mindent komolyan venni!!!!!!!!!!!!!!!!!! Légy gyerek és remélj!!!!!!!!!!!!!
MSI GX610PX-059
-
Imibácsi
aktív tag
Dehogy veszek mindent komolyan. Csak tetszett a kiírás, mivel még nem találkoztam vele
Egy Isten, egy család, egy élet, egy barát, Egy csepp vér, egy csepp könny, egyszer lenn, egyszer fönn, Egy nép és egy lélek, egy ország, egy érdek, Egy becsület, egy szerelem, egy mikrofon ez mindenem.
-
chaval
tag
Sziasztok!
Kaptam egy ajánlatot elég korrektnek tűnő msi notira.
A segítségeteket szeretném kérni hogy mennyire megbízható, mennyire jó választás a noti....
MSI Gaming Notebook MSNGX600-214Még az is érdekelne emnnyire használható xpvel. Ugyanis nem vagyok vista párti.
Hallottam olyanokat, hogy elég gyér az MSI szervízelése.
Kérek mindenkit aki a témában jártas, hogy győzzön meg a notival kapcsolatban, érdemes e megvenni-avagy sem.
Válaszotokat előre is köszönöm.
-
mentos
tag
Hali én tegnap vettem ilyen kis aranyost és egyenlőre minden csodás, csak ajánlani tudom, nemsokára kicsit részletesebb tapasztalatokat is írok /kb. fél óra-óra múlva/.
Mint fentebb írtam XP simán felpattant rá, minden macera és állítgatás nélkül /sokakanak volt gondja a sata-s vinyók miatt h vmit biosban kellett állítani h elinduljon az XP install/.
Nem tudom milyen ajánlatot kaptál, de ipon-nál 180e-ért osztogatják.
Apropó! akinek még ilyen van:
kinek mennyi gari van rá?
Mert nekem iponosok 3 évet mondtak + honlapon is az van, de egyetlen helyen látok bármi garis infót a papírok közül, és ott 24hónap van...[ Szerkesztve ]
-
Levin01
őstag
Nekem is 24hó garival adták a VR610X-202HU notit.
XP telepítéssel szintén a világon semmi gondom nem volt. Egyből felismerte a winyót és brutálisan gyorsan felment az XP.
Ami kicsit gond, hogy ha hálózatról megy a noti akkor a hangkari kimenete iszonyatosan zajos. Megoldás már megvan. Vennem kell egy Di-Box szűrőt és kész -
chaval
tag
Üdv már megekerestem az iponoskat náluk el van írva Ez tegnapi infó, mert még a külejére voltam kiváncsi h rajta vannak e a lángok... Nah szval haver azt mondta megtudja szerezni 73ért elvileg...
Lehetne olyan kérésem hogy majd készítenél nekem pár képet a notiról?
Előre is köszi
-
D3mo
csendes tag
Hello! mi van olyankor , ha a noti coolere induláskor rezeg 1pici kocogtatás után viszont abbahaggya és nincs vele semmi gond ! leálitom ujra inditom semmi gond vele . de ha pl összecsukom felemelem megforgatom leteszem restart akkor megint kezdi. belelog valami vezeték, nincs rendesen rögzitve? help please
MSI GX610PX-059
-
Imibácsi
aktív tag
Hát vagy van némi öngerjedésve a ventinek, vagy csak meg kellene húzni a csavarokat. Mellesleg gyakran hajtod végre az összecsukod felemeled megforgatod leteszed restart műveletet?
Egy Isten, egy család, egy élet, egy barát, Egy csepp vér, egy csepp könny, egyszer lenn, egyszer fönn, Egy nép és egy lélek, egy ország, egy érdek, Egy becsület, egy szerelem, egy mikrofon ez mindenem.
-
D3mo
csendes tag
nem csak kivancsi voltam mert ha csak siman retartolok akkor nincs semmi gondja de ha megmozgatom és gondolom elmozdul vagy valami akkor kezdi érted?! nem sergőzök vele még csak 1 hetes!ezért visszaküldjem gariba?
[ Szerkesztve ]
MSI GX610PX-059
-
Imibácsi
aktív tag
Nem érdemes. Végülis nem melegszik jobban, meg szerintem nem is lehet annyira zavaró, ha elmúlik. Egy kis sercegés miatt akarsz 2 hétig nélkülözni? Mellesleg nekem a DVD zúgott mint az állat. A vicces csak az volt, hogy ezt mindig csak egy bizonyos DVD olvasásakor csinálta
-
mentos
tag
Akkor álljon most itt egy kis teszt az MSI GX600PX-214HU-ról, ahogy korábban ígértem.
[link]
Megrendeltem, rekord gyorsasággal megkaptam, örültem mint... szóval nagyon...
Mégjobban megörültem mikor megláttam a boltban h nincsenek rajta lángnyelvek, azaz Performance Edition, így viszont táska és egér sem jár hozzá, de ez legyen a legkevesebb.A kis jövevény dupla dobozban érkezett, a szokásosnak mondható szürke dobzon belül lapult a "fülönragadható" változat. [link]
A kifejezetten ízléses és szerintem szép doboz [link] oldalán a specifikációkkal [link] rejti a kis csodát.A mellékelt füzetek, szépek, jók, de azért egy magyar nyelvű használati utasítást még kibírt volna a csonag véleményem szerint, bár a mellékelt CD-n fent van az angol verzió, de azért mégiscsak, na! [link]
A csomagban találjuk a füzetek és a CD mellett a 6cellás aksit, és a töltőt.
A CD-re ezúttal sem sikerült felzsúfolni az XP-s meghajtó-progikat, de ne szaladjunk ennyire előre.Performance Edition lévén tehát nyoma sincs lángcsóváknak, ami egy szép, visszafogott, nem hivalkodó, inkább szolíd külsőt eredményez. [link]
A GX600-at felnyitva azonban egyből látszik h nem hétköznapi kis masina ez. [link]
A lángnyelvek innen is lemaradtak, azonban a Turbo gomb és környéke változatlan maradt, [link] így egy csicsák nélküli nagyon komoly kis gépet kapunk.Még mielőtt belemásznánk az aljáról a dokumentáció, elvégre mégiscsak innen kapja a levegőt: [link] [link]
Örök a bizonytalanság a csatlakozók körül.
Ebben a modellben:
- Bal oldalon kapunk egy Kensington zárat, Lan és modem csatlakozót, 2 USB csatit [link], valamint az optikai meghajtót. [link].- Jobb oldalon több izgalom vár. [link]
Sorrendben: felül az ExpressCard, alatta az eSata csatlakozó és a TV tuner antenna csatlakozója, amit nagy valószínűséggel ebből a gépből is kihagytak.
Tovább haladva: IEEE1394, 2USB, HDMI, S-video out, VGA, tápcsati.- Hátul egy újabb Kensington zár mellett hömpölyög ki a meleg levegő. [link]
- Elöl [link] lelhető fel a 4 formátumot kezelő kártyaolvasónk: MMC (Multi-media Card), SD (Secure Digital), MS (Memory Stick), and MS Pro (Memory Stick Pro)
valamint a szokásos LineIN és Mikrofon bemenetek, és a Fülhalgató kimenet.Felnyitva a gépet nem túlzásba vitt matricázással találjuk szemben magunkat. [link]
Kellemes összhatású az egész gép. [link]Első bekapcsoláskor FreeDOS op.rendszer fogad minket, részemről ezt eltávolítva nekiestem az XP telepítésének, ami gyorsan és zökkenőmentesen zajlott, semmit sehová nem kellett állítgatni, egyedül az időzóna, és a dátum/idő párost kellett a helyére tenni.
Windows zökkenőmentesen felment, netről letöltött XP-s drivereket CD-n áthoztam másik gépről, azok is gond nélkül felmentek mind, persze nem tudtam még kipróbálni a különféle csatlakozókat h mind tökéletesen működik-e, de egyenlőre nem fest rosszul a dolog.
És akkor kis eredménylista:
3DMark03 B360 Free Edition: (MSI EX700X-031 - 5545 /Balázs1986 eredményei alapján/)
Alapjáraton: 11254
Turbo-n: 11871; CPU max: 73°C; GPU max: 75°C3DMark05 B120 Free Edition:
Alapjáraton: 7353; CPU score: 6950; CPU max: 71°C; GPU max: 74°C
Turbo-n: 7497; CPU score: 8125; CPU max: 73°C; GPU max: 74°C3DMark06 B110 Free Edition: (MSI EX700X-031 - 1554 /Balázs1986 eredményei alapján/)
Alapjáraton: 3905; SM 2.0: 1641; SM 3.0: 1389; CPU: 1892; CPU max: 71°C; GPU max: 73°C
Turbo-n: 4005; SM 2.0: 1656; SM 3.0: 1388; CPU: 2280; CPU max: 73°C; GPU max: 73°CCS: Source játék által ajánlott beállításokkal, Stressz Teszt: átlag 169,5 fps 1280*800.
/Water detail: reflect world; AA: no; Filter: Trilinear; v-sync: disabled; minden más opció max.-on, igen Full HDR-el/Vinyó:
3DMark tesztek alatt 40-41°C
Igénybevétel alatt /pl. cd grab/ max 45°CAlapállapotban hőmérsékletek: HDD: 41-42°C; GPU: 58-59°C; CPU: 51-53°C
Működés közben: [link]
Turbo gomb akcióban [link]Tapasztalatok, észrevételek 1 nap használat után:
- Floppy meghajtó nincs a gépben, de senkinek nem lesz hiányérzete, mert az optikai meghajtó tökéletesen szimulálja a Floppy-drive hangjait! valamint becsukáskor furán kattan egyet mintha nem rendesen a helyén akarna visszacsukódni, vagy vmi akadna.
- A noti 2 oldala között nem feltűnő, legalábbis nekem nem zavaróan nagy a hőmérsékletkülönbség.
- Az a kellemes és szép fényes felület amivel az egész gép rendelkezik, 1 nap nagggyon óvatos használat után ilyen lett: [link]
- A billentyűzete egész érdekes… az ”É” betűnél hogyúgymondjam kicsúcsosodik.
A ”H” és az Enter billentyűk közötti rész cseppet kiemelkedik a gép/kalviatúra síkjából, és ennek a dombocskának az ”É” betű bal éle a csúcsa.
[link]
[link]
Talán a 2. képen látszik viszonylag amiről beszélek, pont az MSI felirat alatt.- Venti hangját nem lehet hallani. Egyedül Turbo módban lehet vmi halk kis muzsikát fellelni, de alig észrevehető, mondjuk nekem itthon asztali gép se hangos, sőt! de nemigen hallani a noti hangját tőle.
Mindent összevetve nagyon elégedett vagyok a masinával, csak ajánlani tudom mindenkinek.
Jah mégvalami:
A proci tápellátás alatt is 3 lépcsőben pakolgatja az órajeleit.
800MHz /8*100MHz FSB; 130MHz RAM/
1,2GHz /6*200MHz FSB; 265MHZ RAM/
és 2,1GHz /10,5*200MHz FSB; 265MHz RAM/
Turbo gomb hatására az FSB 240MHz lesz, így 0,9 - 2,5GHz váltogat a proci.
A VGA se nem vesz vissza se nem erősít semmikor.
/GPU: 500MHz; Sharder: 1GHz; MEM: 400MHz/Bocs mindenkitől a hosszúságért, de úgy látom többek érdeklődését felkeltette ez az ördögi kis masina!
[ Szerkesztve ]
-
kola1234
tag
Hali.
Jó a teszt.
Szerettem volna én is komoly gépet venni, de maradt egy tuti alapgép.Akit esetleg érdekel, hogy milyen is egy ilyen masina, annak csinálok én is szívesen egy ilyen tesztet.
A gép egyébként MSI M670X-070HU cpu és ram tuningal.
-
mentos
tag
3 jack dugó
mint minden alaplapban. + Realtek HD audio manager progi, ami egyébként is kell ahoz h legyen hang a gépben
1jack-en 2 csatorna mehet, 5.1=5+1=6 azaz 3 jack kell hozzá, amihez meg is található a 3 aljzat a gép elején.''I love it when a plan comes together,''
-
kola1234
tag
Akkor itt egy teszt egy MSI notiról, az alsóbb szegmensből. MSI M670X-070HU.
Alapára 120 darab ezres volt. Immár 1 éve van meg.
1év gari volt a gépre, akksira 2.
Alapkiépítése AMD Sempron 3500 cpu, 512mb ddrII es Transcend ram, 80gigás sata Toshiba vinyó, integrált Nvidia6100go képmegjelenítő. 15,4es a képernyő, LG supermulti DVD karcoló, és vezeték nélküli hálózati kártya is van benne. Alapban memokaresz olvasó is , de se Bluetooth, se webkamera nincs.
Ezekre nem volt szükségem.
Ellenben teljes billentyűzete nekem nagyon bejött, az „Í” betűt már nem nehéz megtalálnom, csak ha újból egy asztali gép elé ülök akkor kell megint keresnem.
4usb, 1firewire, 1 Svideo, szokásos audio csatik, d-sub VGA, modem, és hálózati csatlakozók ami kívülről látszik.
Tapipadot ritkán használom, inkább beruháztam egy vezetéknélküli optikai egérre.
Általában 220as hálózatról hajtom, a saját asztali gépemet váltottam ki vele.
Játékra nyilván gyenge a gép, de a cod 4et végigvittem rajta. Felbontásról jobb, ha nem is beszélek.
Ventilátor 1 darab van a masina belsejében. Heatpipe cpu hűtés, és egy alu lap a vga chipen.
Nos az alap 512 ramot lecseréltem 2darab 1gigásra. Egy Kingmax, és egy Micron dolgozik benne DualChanelben.
A Sempron procit pedig egy TL60as X2 es Turionra.
Ami változott.
A gép érezhetően fürgébb lett. A venti a turionnál már terhelés alatt 3 fokozatban kapcsolja a ventit, míg a Sempronnál csak 2 fokozat ment.
Ekkor már azért elég meleg a burkolat is. Egy laptophűtő padot mindenképpen jó ötletnek tartanék alá.
Alapban ezek a hőfokok vannak: Cpu: 39/41, vga:58, HDD:36.
Terhelésen azért felkúszik mindegyik érték 70köré, a hdd meg 49környéke.
Talán ez egyik alkatrész, aminek nem sok hűtés jut.
A cpu frekik Sempronnál akku üzemnél 800mhz, tápról 800 és 1800 közt kapcsolgatott.
Turionnál akku 800mhz megmaradt, ellenben tápról 800/1600/2000 lett a felállás terheltségtől függően. Az alaplapi vga is 3 fokozatot tud. Everest szerint. 100/350/425mhz. Itt hőfokot is be lehet állítani, amikor is lekapcsolja a gép magát. Még olvadás elött. Vagy közben.
A gép nekem nagyon bejött. Nyilván van tőle jobb is, de számomra ez most érdektelen.
Internetre, szöveges dolgokra, cd írásra, video nézésre azért elmegy. Régebbi gamek azért elfutkerásznak rajta, de ez nem az a kategória.
Akku üzemben 2-2,5 óra amit elbír, hanxoroi viszonylag szépen szólnak méretükhöz mérten.
Ami nem tetszik benne annyira, hogy azért vékonyka anyagból van.
A billentyűzet nekem is mint ha púpos lenne „é” környékén.
Már megszoktam, hogy minden kéken világít, de az elején ez sem tetszett annyira.
Azt mondom első gépnek, vagy irodai melóra elég.
Nekem egy régi asztali gépet váltott le. Sok kábel megszűnt körülötte.
Nem tartom rossz vételnek.
Sempron 3500+ ,2giga ddr dualchanel:
3D2001Se: 4858pont
3D2003: 1249pont
3D2005: 628pont
Superpi 1M: 01m,07,797s.
Ugyanez a felállás de x2 Turionnal:
3D2003:1253 pont
Superpi 1M: 45s[ Szerkesztve ]
-
Buvana
aktív tag
Nagyon örülök a leírásodnak! Szemeztem már egy ideje ezzel a géppel, illetve a szokásos dilemmám volt, ami általában a notebook vásárlás előtt állók állandó jelensége. Csak megerősíteni tudtál a döntésemben! Hétfőn rendelem meg ip0n-tól. Utolsó pontosítás: ez az? ---> [link]
Érdekesség: az oldalon ez van: HDMI : nem
De úgy látom van. Hmm?[ Szerkesztve ]
(̅_̅_̅_̅(̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅̅_̅()ڪے~~~~
-
chaval
tag
válasz Balázs1986 #7279 üzenetére
hmm köszi mindig tanul az ember
Egyébként menyiire minőségi a cuccos hangzása? -
mentos
tag
Igen az az amire a linked mutat.
Iponosoknál tényleg az van h HDMI : nem; de az is ott van h 3év ggari van ré, pedig az sem úgy van pedig ez volt az egyik érvem vásárláskor, a 8600GT mellettchaval:
Aksi mint írtam 6 cellás, ha jól emléxem, 4800mAh-s, de asszem a 6 cellásk amiket láttam mind annyik.
A beépített hangszórók jól szólnak, játékhoz szerintem teljesen elég, mondjuk amiket eddig kipróbáltam: C&C3 + KanesWrath, Full Drive 2: Hummer, szal ezeknek a hangja teljesen rendben volt, jack-en keresztül külső hangszórón még nem próbáltam, többcsatornás hangrendszerem meg nincs, szal azon nem is fogom.Egyébként én is pont ugyanígy jártam a noti vásárlással mint te h jóideje nézegettem, mire elszántam magam addigra az a típus megszűnt -> magasabb felszereltséggel lehetett csak kapni, és hálistenek a végén ennél kötöttem ki
Örülök h hasznosnak ítéltetett a leírásom, nem is fél órámba került végül...
-
kolivanov777
tag
Hi!
Az a problémám, hogy megvettem az msi ex600x-253 notit, feltelepítettem rá mindent, minden ok, kivéve a webcam, nem látja!
Valaki segítsen please! rossz a driver?
-
mentos
tag
válasz kolivanov777 #7288 üzenetére
Driver-t feltetted?
én anélkül h látta volna eszközkezelőben a win feltettem a drivert hozzá aztán bekapcsolatma gombbal és működött.chaval: hát ezeket így 2 nap alatt még nem volt időm tesztelni
[ Szerkesztve ]
-
chaval
tag
oké oké kapsz egy kis idő haladékot
jah am tudnátok ajánlani valami jobbféle, nem bumszli fülest hozzá?
Én Sennheiser pmx 100-at nézegettem de nemtom mennyire kényelmes,meg mennyire szól jól.
Jah még olyan kérdésem lenne a notival kapcsolatban,hogy van másodlagos vinyónak hely benne? És mennyi ram slot van? Azt elvileg tudom h 1x2giga + 1x1 giga nah már most nekem van itthon 1 gigás memóm,bele tudom pattintani?illetőleg még 1 kérésem ha lehetne, megnéznéd hogyan fut a vason a Assasin Creed?
[ Szerkesztve ]
-
Sabeee
csendes tag
válasz kolivanov777 #7288 üzenetére
Jobb felül nyomd meg a P1 gombot. Az kapcsolja ki-be a kamerát
-
mentos
tag
thx a haladékot
Sennheiser fülesben biztos lehetsz h jól szól, tapasztalatmásodlagos vinyóhelyet nem tudom...ha mondasz vmit h hol lehet megnézni szétszedés nélkül akkor megmondom, mert mint képen /tesztben/ is láthattad le van garimatricázva szal nem nyitogatnám fel szívem szerint
Memória slotokra is vmi hasonló igaz, de ha jól eméléxem, akkor a kézikönyv szerint 2 slot van benne.
Tudom én vok a bunkó tudatlan állat, de mi a nyavaja az a Assasin Creed?
-
chaval
tag
Az Assain Creed egy játék ami érdekel Jah de most nézem nem is adtak ki hozzá demot,ezt a sz...ást nah mind1 Am hogy hol lehet megnézni passz.....talán a leírása kitér rá...am mi a faxért van lematricázva? még a minimális bővíthetőségi lehetőséget is megvonják az embertől :S
[ Szerkesztve ]
-
Coolmat
őstag
Én is köszönöm a leírást, kezd egyre szimpatikusabb lenni ez a noti Iponosok már átírták az oldalukon a garanciát 2 évre. Mellesleg S-Video-ra is azt írják hogy nincs, pedig a fényképed alapján van. Az USB portokra is csak 3-at írnak (még a gyári oldalon is!).
D3mo, lenne egy kérdésem a gépeddel kapcsolatban: a kijelző felbontása 1280*800 vagy 1680*1050? A depo-n ez van kiírva: "15.4'' WXGA+, fényes", az Iponnál már ez: 1280x800 (WXGA).
[ Szerkesztve ]
-
chaval
tag
Drivereket milyen sorrendben célszerü felpakolni xpre?
-
Mártensz
csendes tag
Ahoi, van a egy M673-as laposom ami nem kapcsol be, táp-ot kap, de a boot screen se jön be. Ötlet? Szervíz merre van és milyen gyorsan dolgoznak, hogy tudjak tervezni előre
A válaszokat előre is köszi...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest