Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • manrick

  tag

  Sziasztok.

  Lenne pár kérdésem az Exchange 2003-al kapcsolatban.

  Cégünk ezt a szervert használja, Outlook klienssel.
  Van egy olyan osztályunk ahol, a munkavégzés mérésének érdekében, muszáj logolni, hogy ki mikor milyen levelet nyit meg vagy tesz olvasatlanba, meg még sokmindent.
  Ezt az Outlook nem tudja, ezért engem bíztak meg azzal, hogy írjak egy levelező klienst, ami mindent tud figyelni, illetve logolni, és még amire szükség van.

  Szépen el is kezdtem ismerkedni az exchangevel, de nem igazán értem, hogyan jön át a kliensre a fogadott levél, illetve hogyan működik a küldés.
  Mintha valahol olvastam volna arról hogy van az exchangenek egy adatbátisa ami tárolja a Felhasználók neveit, a postafiókot, a hozzá tartozó leveleket stb.
  Ha ez így igaz, meg tudná nekem mondani valaki, hogy hogyan érem el ezt az adatbázist?

  Az lenne a legjobb ha úgy működne a dolog mint egy egyszerű adatbázis kezelés. Csak lekérdezem a megfelelő táblákat, vagy hozzáírok stb. ;) (ha ez hülyeség, akkor bocsánat)

  Tehát el tudná valaki magyarázni ennek a lényegét?
  Előre is köszönöm.

  Az éremnek két oldala van. Nézz a háta mögé is!

 • manrick

  tag

  válasz moonman #113 üzenetére

  Az AD-ben van minden? (Azt tudtam hogy sok dolgot tárol a User-ről de azt nem hogy a leveleket is.) És ahhoz csatlakozik az exchange szerver? Tehát ha elérem az Active Directory adatait, akkor nyert ügyem van?
  Még nem olvastam a linkeket, de most neki is állok.
  Köszi, remélem előbbre jutok.

  Az éremnek két oldala van. Nézz a háta mögé is!

Hozzászólok Aktív témák