-
PROHARDVER!
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
scope2007
addikt
válasz WonderCSabo #13908 üzenetére
természetesen a 3.6.10-et .. bétákat nem nagyon próbálgatok
tényleg tudnál adni valami linket amivel össze tudom hasonlítani a mostani ffem teljesítményét mondjuk a chrome-val szemben? mert az is fent van.. de az csak másodlagos
CUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
pete_21
addikt
válasz WonderCSabo #13883 üzenetére
Ezek szvsz nem olyan lényegesek, legalábbis az átlagfelhasználónak. Az electrolysis mondjuk nem árt, de ha nemsokára jön, akkor nincs gond.
#13885: Az electrolysis nem tabonkénti processz lesz? Csak tab grouponként csinál processzt? Most, ahogy IE8-at próbálgatom, az se minden tabnak ad külön folyamatot. 4-5 tabig igen, de utána már 15 tabnél is 8-9 processz van. Viszont 1 tabbal 2 folyamat fut. Gondolom akkor ott is külön van a content és browser UI felület.Más: Megnéztem a trunk buildet, és már alapból be van kapcsolva a D3D9, és működik is about:support szerint. A beta verzióban még nem volt bekapcsolva, és ha én kapcsoltam be, akkor meg tök hibásan jelent meg minden.
Tényleg jó gyors az új verzió, indulása is, az UI is jóval válaszképesebb. Meg indulásnál már nincs az, hogy a kép jobb oldala szürke.
Viszont sajnos a D2D betűi most is csúnyák...
Reméljük, most, hogy az IE9 betának elég jó visszhangja lett, kicsit belehúznak Mozilláéknál.
Ha jól vagyok értesülve, az IE9 previewban még ugyanolyan rosszak voltak a betűk, mint FF-ben. Viszont a betaban elvileg már szépek. Ez viszont nem jó hír, mert akkor a Microsoft szvsz nem fog sietni a D2D hotfix-szel. Vagy ők is hasonló trükkel oldották meg, hogy többször rendereli a betűket, mint ahogy FF-nél is gondoltak rá, vagy MS egészen más font renderelési módot fűzőtt bele az IE9-be, ami kiküszöböli ezt a hibát, tehát a hotfixet kiváltja. Bárhogy is van, nekik ez így pont jó. Az ő D2D-jük tök szép, FF-é még nem az... -
pete_21
addikt
válasz WonderCSabo #13915 üzenetére
Az is igaz... De azért reménykedjünk.
Szerintem megelégednénk a tab grouponkénti processzel is. Abban igazad van, hogy tabonkénti processz tényleg sok erőforrást enne. Viszont a chrome + contentet keveslem...Kicsit félek, hogy a D2D-vel nehogy azt csinálják, mint még a 3.6-nál, amikor a Win7-es taskbar previewt bele akarták rakni. Nem nagyon működött a betakban, és úgy oldották meg a véglegesben, hogy kikapcsolták. (Bár nem tudom mióta, de már egy jó ideje tök jól működik, szóval időközben javítgatták)
Bár írták, hogy van egy megoldás, az a többszörös textrenderelés. Jobb, mint a semmi. Szvsz MS-re várhatnánk...
Amúgy az mikor lesz benne, hogy az addonokat lehet tiltani, telepítani, törölni stb. FF újraindítás nélkül? -
pete_21
addikt
válasz WonderCSabo #13918 üzenetére
Lehet, hogy rosszul fogalmaztam meg a textrenderelést, erre gondoltam. A 23. commenttől írják, hogy van egy módszer rá.
Ja értem. Akkor az FF már ismeri ezeket, már csak az addonok íróinak kell lépni ezügyben.
Köszi az infot! -
WonderCSabo
félisten
válasz WonderCSabo #13918 üzenetére
és még egy dolog a peacekeeper tesztre.
Mivel egy JM bug miatt a peacekeeper teszt csak néhány napja megy újra Fx4-el, ezért a JM-et még nem is tudták optimalizálni Peacekeeperre, ezért is a rossz eredmény.
-
creed30
aktív tag
válasz WonderCSabo #13928 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
scope2007
addikt
válasz WonderCSabo #13939 üzenetére
így van.. én is mindig a könyvjelzőket és az elmentett jelszavakat backupolom le egy külön file-ba, meg csinálok mellé egy olyat is ami mindenre kiterjed...
CUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
cellpeti
nagyúr
-
creed30
aktív tag
válasz WonderCSabo #13950 üzenetére
2.4Ghz celeron,1GB DDR1,radeon9200,szóval csodát nem lehet tenni azt tudom.
Legfrissebb Flash? Be van kapcsolva a hardveres gyorsítás?
Ezeket hogy tudom megnézni,leellenőrizni? -
creed30
aktív tag
válasz WonderCSabo #13952 üzenetére
Úgy néz ki alapból volt hardveres gyorsítás és a pluginok is frissek,csak hát gyenge a konfig.
Egyébként mondták már neked hogy egy arany ember vagy? -
ERPY
őstag
válasz WonderCSabo #13948 üzenetére
Mi a baromság?
Nyiss már meg egy oldalt Firefoxal, meg ugyanazt az oldalt Chrome-al.
A Firefox egy pillanat alatt betölti és kiteszi a megnyitott weblapot, míg a Chrome elszenved vele drasztikusan többszörös időt. (olyan mintha egy szálon töltene csak)Más. Tudom nem idevág a dolog, de szeretnék megkérdezni egy erre járó Chrome fant, írja már meg nekem privátba, hogy ne terheljük a fórumot, hogy miért gyors a Chrome-al netezni a többi böngészővel szemben, mikor tudvalevő hogy az nyitja meg a leglassabban a weblapokat?
-
pete_21
addikt
válasz WonderCSabo #13958 üzenetére
Értem, köszi az infot.
Csak furcsáltam, hogy hirtelen mindent kitakarítottak, de annyira hogy egyelőre a mai buildben sincs benne semmi. -
ERPY
őstag
válasz WonderCSabo #13956 üzenetére
Ki kever itt és mit? Ki a tököm beszél itt a Peacekeeper-ről?
Olvasd már el mire mit írtam, vagy 2 nap alatt nem józanodtál még ki? -
ERPY
őstag
válasz WonderCSabo #13961 üzenetére
Semmi gond.
Jaja, a szülinapodra gondoltam. Isten éltessen.[ Szerkesztve ]
-
creed30
aktív tag
Boldog születésnapot így utólag,a füled érjen bokáig!
-
pete_21
addikt
Boldog szülinapot utólag is!!
-
creed30
aktív tag
válasz WonderCSabo #13966 üzenetére
Köszönöm szépen megcsináltam,szerintem a legfrissebb verzió,tehát az általad linkelt flash volt fenn korábban is.Ugyanaz a helyzet.Az igazság az hogy nem minden esetben van szaggatás,érdekes módon bizonyos videókat jól játszik le a flash a youtubon, azt vettem észre általában a magyar feltöltéseknél van ez így.
-
creed30
aktív tag
-
creed30
aktív tag
válasz WonderCSabo #13970 üzenetére
jól látom hogy ez a firefox új angol nyelvű béta verziója?
ha igen számomra 2 alapgond van vele
1 nem magyar nyelvű
2 béta verzió
azért köszönöm hogy "mindenáron" segíteni próbálsz!
amit lehetett te megpróbáltál
mégegyszer köszi! -
Phili
tag
válasz WonderCSabo #13982 üzenetére
Megtörtént,köszönöm!
-
RexpecT
addikt
válasz WonderCSabo #13982 üzenetére
Így tényleg jónak tűnik .
-
Edween
őstag
válasz WonderCSabo #13989 üzenetére
Valóban az volt a bibi.
Köszi, gyors voltál! -
Rototti
senior tag
válasz WonderCSabo #13989 üzenetére
Néha-néha nézek ide be, tőled is olvastam hasonlót, de hogy ennyire konkrétan stimmeljen vkivel a véleményem (és láttam is a hsz-t), az csak most fordult elő.
Kimi - The King of Spa
-
dqdb
nagyúr
válasz WonderCSabo #14001 üzenetére
Csak a screenshotodat néztem meg (mostanában nem töltöttem le friss bétát), és felmerült bennem egy kérdés: nem úgy lenne logikus az in-content UI, hogy a dupla navigációs vezérlők helyett (címsor mellett és a tartalomban) csak a címsor melletti marad meg, valamint ilyenkor a címsor melletti keresőmező is átvált az add-onok közti keresésre? Esetleg még a bookmarks gomb is átalakulhatna a beállításokat megjelenítő fogaskerékké, és így egy számomra zavaró, levegőben lógó GUI darab eltűnne, és sokkal összeszedettebbé válna az egész oldal kinézete.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Brutforsz
senior tag
válasz WonderCSabo #14004 üzenetére
Userscriptet nem tudok, de az OptimizeGoogle kiterjesztés (alapértelmezetten így van belőve) tud ilyet.
Te sejted, kik vagyunk, mi tudjuk, ki vagy.
-
dqdb
nagyúr
válasz WonderCSabo #14006 üzenetére
Akkor halhatott meg a script, amikor a Google frissítette a képkeresőjét. Szerintem kérdezd meg Pengét, hátha tud működőt.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Steelmanus
addikt
válasz WonderCSabo #14008 üzenetére
Szia.
Erre linkre gondolsz, es amiket ma azaz 23-an adtak ki?
-
Steelmanus
addikt
válasz WonderCSabo #14010 üzenetére
Ertem, koszi.
-
Brutforsz
senior tag
válasz WonderCSabo #14006 üzenetére
Nálam 3.6.10 alatt tökéletesen működik, ha engedélyezem a google.hu-ról a szkripteket.
-
Brutforsz
senior tag
válasz WonderCSabo #14013 üzenetére
Ha a saját alapértelmezéseimmel próbálom használni, nem megy, mert a NoScript megfogja a google oldalán a parancsfájlokat, de ha engedélyezem ezek lefutását, akkor teljesen jól működik.
-
Brutforsz
senior tag
válasz WonderCSabo #14015 üzenetére
Megnéztem egy üres profillal: azzal nálam sem megy. A normál profilomban máshogy (talán a régi módon, de erre már nem merek megesküdni) működik a google képkeresője, most láttam először ezt a ráviszem-az-egeret-kinagyítódik metódust meg utána a hülye kattintási eredményeket. Ez érdekes...
-
kw3v865
senior tag
válasz WonderCSabo #14019 üzenetére
Én azt nem értem, hogy minek fejlesztik még a 3.5-öt. Igaz, hogy csak hibajavítások, meg biztonsági frissítések, de szerintem akkor is felesleges időpazarlás, elég lenne a 3.6-ot foltozgatni, na meg a 4.0-ra még jobban ráállálni, hogy még ebben az évben kész legyen.
-
pete_21
addikt
válasz WonderCSabo #13994 üzenetére
Kicsit későn, de válaszolok:
Megnéztem ezt a képet. Köszi a képért, elég jól felvázolja a helyzetet. Amúgy én azt olvastam, hogy az IE9-ben jóval szebbek a betűk, mint FF4-ben. A kép alapján semmivel nem jobb. Szóval MS se tudott még mit kezdeni ezzel a hibával. Vagyis remélhetőleg már rajta vannak az ügyön. Kép alapján FF az egyetlen, ami a címeket normálisan meg tudja jeleníteni.#13994: Ezt is köszi, ha jól látom, a mostani feature lista nagyjából marad is így, és nem bővül. Bár egy home tabet annyira nem lehet nehéz berakni.
In-content UI-ból meg egy ideje nem látni semmit, szóval ez nem volt nagyon váratlan... A resource packages mit takarna?
Közben ugye bekerült az addons-bar, a mai trunk frissítéssel. Én viszont a pár nappal ezelőttihez képest nem láttam különbséget... Viszont az nem tetszik, hogy a statusbar-hoz képest semmivel sem helytakarékosabb... Legalább ha kicsit alacsonyabb lenne, vagy csak a kép jobb szélén lenne...
Amúgy a urlbarban, amikor a target linket írja, az marad jobb oldalon? Szvsz középen vagy esetleg bal oldalon lenne kézenfekvő. -
adyh
tag
-
BullZeye
veterán
válasz WonderCSabo #14021 üzenetére
Total Commanderbe érdekes módon nekem is jó, viszont ha MSNre húzom be akkor már a borred.jpg hirtelen jyixzv.BMP lesz
Btw van valami lehetőség arra, hogy a cookie-k lejárati idejét felülírjam? Régen kipróbáltam egy kieget, azzal megváltoztattam, viszont ahogy újraindítottam FF-et, vagy újra betöltöttem az oldalt, máris elfelejtette és az oldal felülírta magát, így egy-két oldalnál 1 óráig marad csak bejelentkezve -.-
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
tknof1871
őstag
válasz WonderCSabo #14021 üzenetére
Köszönöm!
Vki tudja, mi a AutocompletePro - Your handy search suggestionns tool 1.11 kiegészítés? Telepítettem néhány kiegészítést, aminek a telepítőlinkje alatt a "Not Reviewed" vagy "This add-on has not been reviewed by Mozilla." megjegyzés volt. Szerintem azok telepítése után került fel ez a kiegészítés. A Kiegészítők listájában ezt csak engedélyezni lehet, mellette az eltávolítás gomb nem működik.
Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
WonderCSabo
félisten
válasz WonderCSabo #14034 üzenetére
-
pete_21
addikt
Köszi a választ!
Megnéztem, tényleg lehet rá sokmindent rakni, bár én nem nagyon fogok. Jobban örülnék, ha kompaktabb lenne, valami olyasmi, mint amit elvetettek...
Akkor a link hover bal oldalon lesz, ennek is örülök. Jobb oldalon felettébb zavaró. Meg amit a linkelt oldalon is írnak, hogy két link között sokkal egyszerűbb megtalálni a különbséget, ha balra van igazítva a link.
"Az addon ikonokat bhova tudod majd rakni..."
De az ugye akkor benne lesz, ami itt a felső 2 képen van? Mert ha ide is lehet őket pakolni, akkor a lenti addons bart akár ki is lehet kapcsolni. -
pete_21
addikt
válasz WonderCSabo #14035 üzenetére
Elég jó ez a 2 napi termés.
Szvsz még ez az a bug, ami elég sok kellemetlenséget tud okozni. -
Steelmanus
addikt
Sziasztok!
Koszi' a valaszt, igy mar ertem. Jol latom hogy az #1-nel lathato a tesztverziokhoz szolo modositasok mindegyike megtalalhato a blogodban? Mert szivesebben olvasom azt mint visszalepni az kezdooldalra, az ritkan jut az ember eszebe.
-
pete_21
addikt
válasz WonderCSabo #14038 üzenetére
És tényleg titlebar-ba is lehet majd rakni őket? Az jó lenne. Bár az is elég, ha csak oda fentre, a keresősáv mellé, mint ahogy már egy ideje az Adblock Plust-t. Akkor a status bart tényleg ki fogom majd kapcsolni.
Tegnapi trunkra frissítettem, és nagy örömmel láttam, hogy már megszűnt az a hiba, hogy a flash videók egy része hiányzott scrollozás után. Akkor azt mégse ez a bug volt...
Tényleg, múltkor írtad, hogy a D2D lassítja az egész böngészőt. Ez még mindig így van? És miben nyílvánul meg? A böngésző válaszképességét csökkenti, vagy az oldalak megjelenítését, meg renderelését? Mert amúgy pont azt kéne gyorsítania... -
pete_21
addikt
válasz WonderCSabo #14048 üzenetére
Bocsi, status bar helyett addons bart akartam írni. Nincs sok addonom, konkrétan 5 van, amit haszálok, a többi most (FF 3.6-ban) arra van, hogy 4-es kinézetet kreáljon.
De abból az 5-ből kettőnek van lent ikonja, Adblock Plus-nak és PDFdownloadnak. De szvsz csak az elsőnek fontos az ikonja. Azt meg már most is lehet a keresősáv fölé tenni, szóval a lenti addons bart szerintem kikapcsolom majd. Legalább lesz több helyem.
Nem tudom, amiket én néztem, azok az oldalak gyorsabbak voltak D2D-vel, mint nélküle. Viszont van, ahol a FF 3.6 gyorsabban hozza meg az oldalt, mint a 4-es (GPU-val kicsit gyorsabb, mint nélküle, de még úgy is lassabb, mint a 3.6). Gondolom, ha kijavítják azt a 2 bugot, amit linkeltél nemrég, akkor megoldódik ez is.Igen, amit a mai buildben javítottak, az D2D-s bug volt a flashnél, de úgylátszik ez okozta azt a hibát, amire gondoltam. Úgy látszik, hogy layers-ös hibába nem futottam még bele.
Sejtettem, hogy lesz majd szebb kulcs-ikon, de gondoltam rákérdezek. -
pete_21
addikt
válasz WonderCSabo #14050 üzenetére
Ja értem. Mert az oldalakat gyorsítja tényleg. GPU nélkül nem sokat használtam, szóval nem tudom, nélküle milyen, de GPU-val nem vettem észre, hogy zavaróan lassú lenne. Bug linket tudsz küldeni erről, hogy hogy állnak a javításával?
Layers szerintem be van kapcsolva, about:supportnál ezt írja: GPU Accelerated Windows 1/1 Direct3D 9.
Nem tudom, a layers-ös hiba mikor jelentkezik, de a D2D-s szinte minden flash videonál előjött, amit próbáltam. Youtube-os videoknál, itcafe-n is. Szóval az tényleg zavaró volt
Layers-ös mikor jön elő nálad?[ Szerkesztve ]
-
pete_21
addikt
válasz WonderCSabo #14052 üzenetére
Az miben nyilvánul meg?
-
pete_21
addikt
válasz WonderCSabo #14054 üzenetére
Nekem nem nagyon jelentkezik. Vagy csak nem veszem észre...
Amúgy arról van bejegyzett bug, hogy a D2D lassítja a UI-t?[ Szerkesztve ]
-
xabolcs
őstag
Már írtam, elvetették, mert túl sok oldal használja a jobb alsó sarkoot.
kik hasznalnak, mit?
de ugye nem veglegesen vetettek el? (ff.next, ff4.1 -ekben benne lehet, ugye? remelem!)
[ Szerkesztve ]
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
pete_21
addikt
válasz WonderCSabo #14059 üzenetére
Köszi. Sajnos, ahogy elnézem, nem nagyon foglalkoztak még ezzel a buggal, pedig kritikusnak van bejegyezve...
A linkelt bugon, az oldal alján a GPU Accelerated Layers-nél ezt írja: 3/3 Direct3D 9. Nálam 1/1-et ír. Nála miért 3/3? És ez megnyilvánul valamiben a gyakorlatban? -
pete_21
addikt
válasz WonderCSabo #14061 üzenetére
Tényleg... Annyira nyilvánvaló volt, mégse gondoltam erre.
Próbálgattam, de nem vettem észre a linkelt bugot nálam. Majd még figyelgetem.
-
tknof1871
őstag
válasz WonderCSabo #14064 üzenetére
Köszönöm! Az első módszer elég volt
Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
Brutforsz
senior tag
válasz WonderCSabo #14071 üzenetére
Így van, ha pedig hosszabb távon is meg szeretnéd őrizni a lapleosztást, akkor a Session Manager kiterjesztést ajánlom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest