Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Penge_4

    veterán

    válasz t420s #34357 üzenetére

    "de be kell lássam: a webkit-es chrome sokkal gördülékenyebb"

    A traktor is gördülékenyebb a földúton, mint a sportkocsi. Azt kéne belátnod, hogy a Google mindenhol ott van, egy hatalmas polip és ő írja a trendeket.

    Így nem nehéz gyorsnak és gördülékenynek lenni. Ugyanazt csinálja, mint anno a Microsoft az IE-vel, csak ők keresztülrugdossák hatalmuknál fogva a W3C-n a házi szabványaikat, de részükről az egész HTML5 egy marketingbullshit, ami újabb építőkockája a birodalomépítésüknek.

    Ha a cukormázat leveszed, akkor láthatod, hogy a WebKit/Blink alapú böngészők és összes forkjai memóriazabáló cuccok, amik átlagosan teljesítenek a biztonsági rések foltozásában is (annak ellenére, hogy sandbox meg multiprocessz meg minden van) és a stabilitásban is (szintén multiprocessz elvileg ezt szolgálja de olyan gyönyörűen fossa össze magát hardcore használat mellett, hogy öröm nézni) és tudásban kb. az ablakos böngészőmotor szintjén vannak, amihez jár egy címsor meg pár ikon.

    "a chrome alatt kismillió addon van, az ff alatt meg semmi"

    A Chrome-os addonokat nem nevezném igazán annak. Két dologra képesek.
    1. Pár pixelszer pár pixeles buborékba belerenderelnek HTML-t, CSS-t és JS-t.
    2. A betöltendő oldalba beleinjektálnak HTML-t, CSS-t és JS-t, a betöltődés előtt, közben vagy után.

    A Firefox kiegészítőkkel viszont a teljes böngészőt átszabhatod. Létrehozhatsz eszköztárakat, oldalsávot, átalakíthatod a böngésző legmélyét is. A Chrome-os kiegészítők praktikusak, de kb. annyiban ki is merül a képességük, mint a Firefoxos Greasemonkey scripteknek vagy Stylish stíluslapoknak.

    (#34358) vlevi: "Például a krómban (és az újabbb, 16,17,... operában is) Marhára zavar, hogy a fülek között váltogatva, főleg a legelső betöltéskor előfordult, hogy bevillant egy üres fehér lapot, kb tizedmásodpercre, aztán mutatja az oldalt."

    Legalább találó a motor neve. ;] Amúgy a multiprocessz miatt van és SSD-vel elvileg nem kéne tapasztalnod. A Google úgyis arra megy, hogy legyen egy SSD-d az OS-nek, azon kívül meg mindent tárolj a felhőben.

Új hozzászólás Aktív témák