Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• rolee9309

csendes tag

Sziasztok!

Lehet volt már a kérdés, ha igen, bocsi!
    DE! Van egy RX 580 Nitro+ Special edition kártyám (2 ventis), és jutubon nézegettem "deshroud" videókat, és megtetszett a ötlet. Írták is, hogy kell egy elosztókábel a ventikhez, vettem is, rá a ventiket, hozzá a kártya 4-pines csatlakozójához (mert a kábel, amit linkeltek, az 4-pin to 2*4-pin, mondom hátha...), ééés SEMMI.
    Gondoltam akkor mókulok, s az eredet kábeléhez kötöttem, mely 5-pines, de 2*4-pinben végződik. Igen ám, de azok nem egészen passzoltak a ventilátor kábeléhez, de egy kis erővel és szigszalaggal megoldottam. :DDD
    Ekkor meg 180 rpm-nél nem is mentek feljebb, a Sapphire trixx program, mely csekkolja a ventiket, hibásnak is írta ki mindkettőt. Szerencsére van hub-om a ventikábeleknek, de azokat nem lehet külön a GPU hőmérsékletéhez igazítani. Így a kártya melegebb, mint eredetileg volt.
    Feladni, visszaszerelni eredeti állapotba nem akarom, mert szeretném kipróbálni, azt ha jobb, akkor marad a deshroud, meg hát ha már megvettem a ventiket.....
    Valakinek ötlet, hogy mit cseszhettem el? Mert itthon olyan kábelt nem találok, ami 5-pin to 2*4-pines, megfelelő méretű átalakító lenne. A vásárolt ventik fogyasztása a leadható fogyasztás maximuma (meg a kártya ventijeineknfogyasztása) alatt van. Vagy csak szimplán hülye vagyok?
    Ha valaki csinált ilyent, megosztja velem tapasztalatait, meg hogy mi kellhet még?
    Totál sík nem vagyok informatikai téren, de ebben elég kezdő vagyok még, szóval inkább megkérdem, mielőtt túl nagy ostobaságot csinálok! :))

Pár infó: Alaplap: Asrock X370M pro4 (1 pwm-es fan header)
    Kártya: Sapphire Radeon RX580 Nitro+ Special Edition (nincs baja, hűt szépen, csak néha hangos, meg kíváncsi természet vagyok)
    Ventik: 2*120mm Arctic P12 pwm
    Táp: Chieftec Eco 700W bronze

Új hozzászólás Aktív témák