- Videós, mozgóképes topik
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Új hozzászólás Aktív témák
-
tahepa
senior tag
-
half333
őstag
Értem,köszönöm a válaszokat.
-
Diák66
őstag
válasz half333 #3303 üzenetére
Az nem internet pendrájv, hanem mobilinternet stick, amire gondolsz. Viszont én inkább a wifis mobilnet megosztókat ajánlanám. Azokkal nem szokott probléma lenni és telepítened se kell programokat a gépedre.
Viszont feltöltőkártyával ilyet aligha kapsz. 2 év hűség..... amire neked kellene, csak így valósulhat meg. A feltöltőkártyás mobilnet csomagok csak böngészésre jók. Semmi videó, letöltés stb..... csak honlapok és levelezés.
Hűségidő nélküli mobilinternetet találsz egyes szolgáltatóknál..... kérdés milyen áron.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Azért az is komoly, hogy 150/50 Mb/s-os értékekkel dobálóznak a reklámokban, ajánlatokban, miközben átlagosan a valóságban ennek a negyede, vagy még az sem teljesül. Ezt a tényt ez is alátámasztja.
És most még nem is annyira elterjedt a 4G, illetve nincsenek is olyan nagy adatkvótájú csomagok, melyekkel igazán le lehetne terhelni a hálózatot.
Van itt olyan, akinek sikerült már a fent említett 150/50-es sebességet elérnie, de legalábbis megközelítenie? -
legenda
válasz #25741824 #3310 üzenetére
az elérhető sebesség nagyon sok tényező függvénye, egy átlagolt statisztika alapján meg pláne nem minden tekintetben lehet megfelelő következtetést lehet levonni.
a szolgáltató adott hálózatán/cellájában ha el is érhető egy meghatározott gyors sebesség, ahhoz megfelelő előfizetés/díjcsomag és eszköz is kell az előfizetői oldalon.
a megközelítés sok helyen megy, ha a feltételek minden oldalon adottak.
aki gyors sebességet akar mérni és mondjuk telekom előfizető, ráadásul megfelelő díjcsomagja és készüléke is van, akkor irány a telekom székház környéke és 200 Mbps felett is láthat eredményt, vagy az infoparkban is 150 Mbps felett dob sokszor.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
btz
addikt
150 felett az már LTE-A. Annak az elméleti sebessége 300 mbps.
Sokan nincsek azzal tisztában, hogy ez a 150/50 egy elméleti cellasebesség LTE esetén, az LTE osztott közeg, a 150/50 nem egy dedikált előfizetési sebesség. A reklámokban is nem véletlen teszik hozzá, hogy "AKÁR" ez is elérhető, nem azt mondják, hogy ez "GARANTÁLTAN" elérhető.
Mobilnet esetén a garantált az még mindig 0 mbps.[ Szerkesztve ]
ⓑⓣⓩ
-
legenda
azért írtam a megfelelő készülék elvárását is, cat 6 az igazi minimum.
sőt, azóta már nem csak budapesten elérhető, hanem máshol (például nyíregyházán) is.
nyilván, ha sokan/nagyon használják épp adott helyen, akkor a maximum elérhető sebességen osztoznak, de több tekintetben (eszközös, díjcsomagos...stb. korlát) is marad azért tartalék a hálózatban, hogy ne essen le szélsőségesen a sebesség senkinél.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
törölt tag
Azért ha megnézed az NMHHs mérést, ott nem csak átlagolt sebesség van (ami egyébként nagyon hasonló az OpenSignalos sebességmérés eredményével), hanem felette van egy Mo térkép, ott meg lehet nézni, hogy a mérőautó az ország egyes pontjain milyen sebességet mért. Látni is, hogy az elméleti sebességtől jóval alacsonyabb értékek vannak, márpedig nem hiszem, hogy az az NMHH sebességkorlátos csomaggal vagy 150/50 sebességet nem tudó eszközzel megy ki mérni. És tényleg érdekes mi lesz itt sebességben, ha esetleg bejönnek izmosabb adatforgalmú, netán korlátlan csomagokkal.
Ez az elméleti sebesség is olyan, mint a 97%os lefedettség, szépen mutat a reklámban. -
törölt tag
válasz #89053952 #3274 üzenetére
igazából nincs érezhető különbség a Telenor és Telekom között
Igazából nincs. 2gben ugyanazt tudják lefedettségben és teljesítményben is, 3gnél lefedettségben a Telenor jobb, sebességben a Telekom. 4gnél meg aztán városokon kívül teljesen ugyanaz, ugyanis közös hálózatot használnak, városokban meg ugyanaz, mint 2g esetében, egyik kutya másik eb.
A Telenor javára szól a csomagok jobb árérték aránya(+van félpublikus korlátlan mobilnet), a MyTV korlátlan adatforgalma, valamint a "remek" hálózatmenedzselő rendszerük, azaz hogy sokszor nem korlátoz/tilt a rendszer az adatkorlát elérésekor. -
legenda
válasz #71835392 #3316 üzenetére
ezzel csak két bajom van; egyrészt sok helyen jóval felette mérek általában, másrészt a linkelt statisztikák nem feltétlenül naprakészek.
minden tekintetben korlátlan mobilinternetes csomagok tömkelegére nem kell számítani egy ideig, tartalék pedig van még a hálózatban.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Balázzs
senior tag
Ennyit bír az alfa-11 korlátlan t3l3nor-os hypernet, jónak néz ki, viszont nem folyamatos az oldalak betöltése, skype szaggat, most próbálgatom, hogy mennyire helyfüggő.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy Telekom mobilnetnél maximumon van a térerő, de megáll az adatforgalom? Rendesen megy a net, aztán hirtelen utána csak tölt, csak tölt makd kiírja, hogy a lap nem jeleníthető meg... Több telefonon is tapasztaljuk, ráadásul napszaktól függetlenül, ráadásul H és 4G üzemmódban is. Van hogy naponta többször, van hogy több napig nem jelentkezik.
Más is tapasztal ilyen problémát? Mi okozhatja?
-
törölt tag
válasz csernak75 #3311 üzenetére
Telenornál én is mérek 100/40 Mb/s le/feltöltés körüli értékeket Győrben 4G-n, azonban a Telekomnál a maximum amit eddig sikerült mérnem az 52/30 Mb/s volt (pedig 150/50 képes csomagom van). Ennyivel terheltebb lenne a Telekom hálózata?
A Voda meg egy külön érdekesség, nem igazán lehet kihasznált a 4G hálójuk, ha a belvárosban csúcsidőben 60/20 Mb/s-s értékek körül mérek (nekik ugye max 75/25 Mb/s-s a 4G-jük) -
törölt tag
válasz #23310336 #3254 üzenetére
Telekom...vajon ők is viszik be városba a 800MHz-es 4G-t?
Jelentem, nem, legalábbis Győrben csak 1800MHz-es cellával találkoztam, míg a Telenornál meg a belvárost kivéve alig találkozom 1800-as cellával a városban. Ez azért is érdekes, mert városban is 20MHz-es kapacitással megy Telenornál a 800-as 4G, viszont úgy osztották meg ezek szerint ezt a Telekommal közösen, hogy a Telekom meg nem használja ezt ki.
-
törölt tag
Van itt olyan, aki Kelet-Magyarországon falun vagy kisvárosban használ 4g mobilnetet B20as, azaz 800as frekvencián?
-
tupuk
aktív tag
Sziasztok,
nyárra szükségünk lenne mobilnetre, elég sokat fogunk kószálni vidéken. A ups-s freedomos megoldást néztem ki mivel viszonylag jó áron van és korlátlan az adatforgalom, semmi kedvem lesni hogy hol tartok a forgalommal. Kicsit lassú de nem vészes, nem videókat akarok nézni.
A probléma hogy hárman vagyunk, mindhárman a saját kütyünkön akarunk netezni. Mindhárom fogja a wifit, ez oké, de ugye kell valami ami szórja a wifi jelet. Tehát nyilván venni kell valamit, gondolom egy telefont, amelyik képes szórni a wifit, arra kérni a upc mobilnetjét, és az majd szórja mindhármunknak a jelet.
Jól gondolom?
És a fő kérdés: milyen telefont érdemes venni ilyen jelszórásra? Mivel csak erre kell, kb. az a fontos hogy a lehető legolcsóbb legyen, de úgy 10-20 méterre szórja a jelet. Még az aksija sem olyan fontos mert villany az van ahol leszünk, be lehet dugva az áramba majdnem egész nap. -
törölt tag
válasz csernak75 #3334 üzenetére
Felétek, ahol a Telekom adja a térerőt 4G-n a Telenorosoknak is, mi a tapasztalat falvakban, vagy települések közt? Ugyanúgy maximum 1-2 "pálcikás" térerő van és szinte soha nincs maximumon? És utazás közben mennyire jellemző a jelvesztés, azaz hogy a gyenge térerő miatt a telefon levált 2G-re?
-
4Grider
nagyúr
-
csernak75
senior tag
válasz #23310336 #3336 üzenetére
Az előttem szólónak igaza van, mivel Huawei E 5377t vel használon 4g only módban. Városban 4-5 pálcikás a 4g, útközben pedig 2-4 között változik. És min 30 mbps letöltésem mindenhol van.
De természetesen egy telefon biztosan gyengébben "veszi" a jelet mint egy céleszköz.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Jó, akkor legyen szíves olyan válaszoljon a #3336-ban feltett kérdésemre, akinek telefonnal mobilnetezik és van ezzel kapcsolatos tapasztalata.
-
törölt tag
Az elmúlt két hónapban mindhárom cégnél volt mobilnetem próbaképp, azokon a helyeken ahol nekem kell, nekem a Vodáé jött be, azt tapasztaltam, hogy a Telekommal nagyjából azonos a szolgáltatás minősége, sebessége, hiába tud elméletben dupla olyan gyors sebességet a Telekom ha ez a gyakorlatban nem nagyon látszik, több esetben a Vodánál kisebb pinget és nagyobb sebességet mértem. Valamint a Vodánál jobb a térerő és ahol még nincs 4G nekik ott van 3G, Edgevel náluk talán két helyen találkoztam, a Telekomnál sokkal több helyen. A Telenor szolgáltatása gyengébb minőségű, ahol átvált 4G-ről H-ra náluk a telefon sok esetben ott hiába van jó térerő nagyon lassú rajta a net, vagy sokszor megáll.
-
goop
őstag
válasz #25741824 #3341 üzenetére
Jaja, ez kb. így van, egy gond van ezzel: A voda nem ad nagy netet, értsd pár gigát tudsz venni max, vagy kevesebbet, - díjcsomagtól függ - ellenben telenor pl. feltöltősnek is ad olcsó pénzért akár 30GB-ot is. Én inkább a nem olyan jó mint a voda, de sok netet használom.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Három telefonnal meg lehet pusztítani egy bázisállomást?
Ugyanis az történt, hogy kísérletezésből hárman, három Vodás telefonon (egy volt 4G-n, a másik kettő 3G-n.) elindítottunk 3 különböző helyről való HD streamet és a három közül valamelyik stream leállt és mikor újra lett indítva akkor a másikon lévő stream állt meg. Aztán egy negyedik telefonról hívás lett volna indítva és nemcsak a streamek álltak le, hanem a hívás sem jött létre, de a streameket se tudtuk újraindítani sőt semmilyen weboldal nem jött be, percek kellettek míg magához tért a rendszer.
Ez valami műszaki hiba miatt lehetett és megadta magát az állomás, vagy ennyire szűk a keresztmetszet egy bázisállomásnál a (mikrós) átvitelben?
-
törölt tag
-
törölt tag
Ez egyértelmű, csak azért durva, hogy nem tud kiszolgálni egyszerre 3 hd streamet és meg lehet ilyen próbálkozással pusztítani egy állomást. Olyan nagy terhelése nem lehetett amúgy, mert ez egy kertvárosi rész speedtest 9×%-ban az elméleti határok körül mér és most sem volt a környéken woodstock rendezve...
-
törölt tag
Nem kell mostanában csodálkozni, hogy szar a NET kapcsolat.
Na mert miért? Mi történt mostanában, hogy szar lett a mobilnet? Ezeré' árulják a korlátlan netcsomagokat a szolgáltatók és nem bírja a hálózat, vagy? Lemaradtam valamiről?
Amúgy nem lett szar a mobilnet, az, hogy nálad probléma van, nem kell kivetíteni országos szintre és főleg nem mindhárom cég hálózatára.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest