- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
Új hozzászólás Aktív témák
-
interstate76
addikt
Ez a cpu nincs az ajánlott kategóriában. Sokáig használtam RK3188(T)-s cpu-val szerelt eszközöket nagy megelégedéssel, de már jó ideje van jobb. Itt érdeklődj!
Más: TV-n szeretne e-bookot olvasni? Ne már! Azt csak e-ink kijelzős célhardveren szabad (a TV-nél még mobilon is sokkal jobb, kényelmesebb).
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
-
Pr3s
aktív tag
válasz interstate76 #5401 üzenetére
Okay, hogy van újabb, de ezt nézte ki, szóval a nagy kérdés, hogy youtubera , és böngészni jó e gyári állapotában ez a kütyü? mókolni nem fog, és nem is akar. Gyerekeknek kellene a tv-n youtuberól mesét játszani a tv-n, na meg néha böngészni netet
[ Szerkesztve ]
-
interstate76
addikt
És ha ezt nézte ki, akkor nem lehet neki jobbat ajánlani? Akkor miért vagy itt? Ha te tudsz jobb mini pécét hasonló áron, akkor sem szólsz neki, mert "ezt nézte ki"? Ugye viccelsz velem?
Még egyszer: ne vegyen RK3188T CPU-s cuccot.
[ Szerkesztve ]
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
-
o_tom
aktív tag
Sziasztok
Tudtok nekem segíteni? CS918 gyári, alaptávirányítóján, hol tudom a gombokat programozni, vagy bármit átírni ahhoz, hogy a színes gyorsgombokra (MEDIA/TV/WEB/APP) milyen alkalmazás induljon el?ÚÚÚAAAAÁÁÁHHHRRRRGGGGHHÚÚÚÚÚŰŰŰŰŰ /Chewbacca/
-
o_tom
aktív tag
válasz #79335424 #5406 üzenetére
Nem én szeretném használni erre, hanem apósom, aki technikai analfabéta. Egy távirányítóval még elboldogul, de egy légegérrel nem.
A gyári előlepített XBMC elindul, a távirányító gyorsgombjáról, de arra valamiért nem tud feltelepülni az általam használt Kodi AddOn. Valami csomag hibát ír ki, de ha felrakom rá a saját XBMC rendszeremet, az meg nem indul a táváriányító gyorsgombról. EnnyiÚÚÚAAAAÁÁÁHHHRRRRGGGGHHÚÚÚÚÚŰŰŰŰŰ /Chewbacca/
-
törölt tag
Attól, hogy egy távirányító légegeres, még nem kell a légegér funkciót használni. De, ha jól tudom, akkor az infra táv is egy input method. Ha így van, akkor kell hozzá tartozzon a /system/usr/0 alatt keylayout fájl. Ennek a módosításával lehet remapolni az adott gombhoz rendelt funkciókat.
-
xdsanya
újonc
Sziasztok
Most készülök vásárolni egy android box-ot ami tud 3D, 4K stb. ...
Kérdésem az lenne, hogy 3D hez milyen szemüveg kell ? (láttam sima piros kék (ciánkék), meg Bluetooth-os) -
Beni2360
félisten
válasz xdsanya #5410 üzenetére
Hát ahhoz, hogy 3D tudjál nézni 3D TV kell és a tv által preferált 3d szemüveg kell-passzív vagy aktív. Színes szemüvegeket felejtsd el.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
csongi
veterán
Sziasztok!
Egy ilyen vásárlásán gondolkozom. De van vagy 3 féle leírása. Most akkor 32Gb Sd támogatás vagy 16?
4,0; 4,2; vagy 4,4 android fut ezeken? Illetve wifin keresztül lehet e filmet lejátszani rajta, tabletről.
Alap netezés you tube zene halgatás és egyszerű filmezés lenne vele, 1080P-be.
A segítséget előre is köszönöm! -
törölt tag
Nincs 16, 32 megkötés. Én ugyanazt a 32 -est cserélgetem a miniPC -imben. Tulképp 64 -es megkötés sincs, csak gyárilag azokat EXFAT -ra formázzák a max. 4GB -os fájlméret-korlátozás kikerülése érdekében és ha nincs EXFAT támogatás a kernelben, akkor azokat a kártyákat nem tudja kezelni. De, ha leformázod a kártyát FAT32 -re, akkor a 64 -est is tudja kezelni.
Wifin sztem egyik miniPC -vel sem fog menni az 1080p. Mindegyikben gagyi a wifi modul. LAN -ra kell kötni a hálózati lejátszáshoz.
[ Szerkesztve ]
-
Xpredi01
tag
Sziasztok lenne egy kérdésem:
ha veszek egy ilyesmi okosságot, és én egy monitorral szeretném használni, a hangot hogy tudom megoldani? A monitornak nincs hangszórója, ezeken meg nem nagyon van jack, hogy hangfallal össze tudjam kötni.
-
Ozy
tag
Hali!
Van egy régi laptopom (dual core, 2GB ram) amely meglehetősen csere érett. Elgondolkodtam rajta, hogy mi lenne ha nem egy laptopot vennék hanem egy androidos minipc-t. Abban kérném a véleményeteket, hogy érdemes-e androidos minipc-ben gondolkodnom egy monitorral egy laptop helyett. Általában torrentezésre, filmezésre, tartalomfogyasztásra és egyszerűbb játékokra használnám.
Milyen hátrányai lennének egy laptoppal szemben?
Érdemes lehet esetleg windows-os minipc ben gondolkodnom? -
géeles
aktív tag
Meg kell próbálnod, ha lelkes vagy dual boot is szóba jöhet; egyéb alternatívák is vannak (Linux vonal).
Torrenthez kell majd külső HDD is. Sok mindent meg lehet vele oldani. Sokszor elég laptop helyett.TV Box Amlogic S905X4 4GB+64GB 8K 2.4G/5G X96Max, OnePlus Nord2-5G, "P."
-
törölt tag
Nehéz kérdés. Sztem nem eszközben, hanem rendszerben kell gondolkodni. Én azt mondom, hogy az igények és a pénztárca szerint, átgondoltan össze kell hangolni egy router, NAS, kliens (szándékosan nem miniPC -t írtam) triót és ezt később egységenként is lehet fejleszteni. Ha a laptopot hordoztad is, akkor a miniPC nem jó alternatíva. Akkor inkább egy dualbootos, X86 -os, HDMI kimenetes Tabot ajánlanék (pl. a Teclastnak és a Chuwinak vannak ilyenjei). Ha csak otthonra kell, akkor jó lehet a miniPC is. Mindenképpen box kivitelt javaslok a jobb hőelvezetés miatt. De, mielőtt bármit vennél, sztem próbálj ki azon a laptopon egy Puppylinuxot! Hátha mégsem annyira csereérett.
-
Ozy
tag
válasz #79335424 #5423 üzenetére
A gép meglehetősen csere érett.:-( és a linuxhoz sajnos egyáltalán nem értek
A lapost már régóta nem hordozom, mert az akksija kuka, kvázi asztali gépként funkcionál. A pénztárca nyilván szab határokat, ezért nem szeretnék feltétlen laptopot venni, ha így is meg tudom oldani. Router, nas az van(vannak ugyan a nassal alapvető felhasználói hiányosságaim de idővel pótolom) és kliensként tervezném használni. Van egy régebbi monitorom is amin van HDMI csati azt gondoltam befogni a rendszerbe.
A box-os kivitelt valahol sejtettem mivel szükségem lenne LAN-ra, lehetőleg gigabitesre, ami sztem nem fér el egy stickben.
A mostani gépem általában 7/24-ben megy, okozhat ez problémát egy szóban forgó minipc-nek. Ahogyan olvasgatok a melegedés a boxos kivitelnél nem nagyon jellemző.
Milyen paramétereket kellen figyelembe helyeznem, hogy ne egy "elavult" technikát (proci, video, ram stb) vételezzek? -
nextman
aktív tag
Szia!
En javasolnam a dual bootos boxot, nekem nagyon bejott, hogy van egy windowsom es egy androidom is, ami barmikor a rendelkezesemre all.Nem tudom mi az anyagi keret, de 40-50-bol jokat lehet szerintem venni.
En a Pipo nevu termeket vettem, ezen belul van x7, x8, x9, ezeket nezd meg, milyen hw van benne.
Azt cafolnam, hogy nem melegedik, mert de, talan ez az egyetlen hatranya, hogy az aljan van a levegeo kivezetve, ez eleg nagy bolondsag
Most a Pipo-rol beszelek, hogy ilyen. En ugy oldottam meg, hogy penzermeket raktam a sarkai ala, es igy van helye a fuvallatnak alulrol susogni. -
interstate76
addikt
Somatomnál a pont: el kell dönteni, mi illik a rendszeredbe, és akkor lehet továbblépni. Néha nehéz a döntés: én pl. nemrég eladtam egy dual bootos Wintel W8-ast, mondván, hogy a laptopom mellé nem kell még egy wines eszköz, de nemrég befürödtem egy Aliról rendelt M8S-sel, és most rendeltem egy MXQ S805-öst és egy újabb Wintel W8-ast. Ha találok olyan romot az MXQ-ra, amivel szépen elfut rajta 1-2 szerver plusz a Horizon Go vagy a Digi Online, ill. néha 1-2 letöltés, és mindehhez nem lesz kevés az 1 GB RAM, akkor lehet, hogy elpasszolom a Wintelt, ha viszont nem lesz elég a fentiekre, akkor OpenELEC-et teszek rá és megy a nappaliba az MK808B Plus helyére, nálam pedig újra csatasorba áll egy Wintel.
Bocs, hogy ilyen hosszú lett! Csak azt akartam kinyögni, hogy jópár mini pc kipróbálása után sem mindig könnyű eldönteni, hogy mire is van szükséged. Nálad sztem az lenne az első, hogy android vagy win, utána lehet konkrét eszközökről beszélni.
Nem tudom, hogy a gigabites LAN-t a jelenlegi eszközök közül ki lehet-e használni bármelyiken is. Arra gondolok, hogy a belső memóriájuk és/vagy a beléjük rakott memóriakártyák és/vagy a rájuk dugott usb-s külső hdd-k elérési sebessége indokolttá teszi-e a gigabites LAN-t. Lehet, hogy van ilyen.
(#5428) nextman Azt azért gyorsan tegyük hozzá, hogy ÁFA nélkül 40e Ft (ha jól láttam, Kínából jön). Namost aki szerint ez a kis gép megér 40 + ÁFÁ-t, azt én magam pofozom fel!
[ Szerkesztve ]
-
nextman
aktív tag
Ja igen, ez mukodik standalone csak tabletkent hasznalva, de annak nem sok ertelmet latom, mert nem aksija van, hanem a halozaton van rajta, igy nem hordozhato.
Szoval ugy meg nem hasznaltam, csak a tv-re kotve. Viszont elegge bevalt. Az egyetlen problema talan, hogy a windows store osszeomlott, nem hajlando mukodni, de ez szerintem microsoft hiba, nem az eszkoze.
Ettol fuggetlenul minden tokeletesen mukodik.
Mostanaban tobbet hasznalom a windowst, mint az androidot.
Persze nem rabeszelni akarlak, nekem bevalt, de neked kell, hogy tetsszen amit veszel.Nekem ilyenem van, ez kb. 40. Az X8 es X7 tipusok olcsobbak is.
Plusz kellett hozza egy 64 GB-os SD kartyat vennem azert, hogy legyen megfelelo tarhely, az volt meg pluszkoltseg.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Akkor azt javaslom, hogy először a NAS -sal kapcsolatos felhasználói ismereteid hiányosságait pótold, mert attól sztem változni fognak a miniPC -vel szemben támasztott követelményeid! Pl. a torrent alapvetően NAS feladatkör. Ha nincs NAS -od, akkor kompromisszumokkal bevállalható a routeren, vagy a miniPC -n futtatás is. De, egy NAS kifejezetten ilyen feladatokra hangolt célhardver, amihez képest a másik két lehetőség csak fapados tákolmány.
A Linux ismereteidet sem ártana bővítened. Én is próbálom és nem fáj. A routerek, NAS -ok túlnyomó részt Linux alapúak. Valamint az Android is. Pl. a kernellel Linuxul lehet kommunikálni és a teljes fájlrendszer és fájlkezelés egy az egyben Linux. Arról ne is álmodj, hogy olyan kütyüt tudsz venni, amin semmit sem kell "varázsolnod", mert minden úgy működik rajta, ahogy szeretnéd!
Ami a miniPC típusát illeti, sztem ez a topik mindenképpen felejtős. Én vmi Amlogic S812 -es kütyüt keresnék (vagy, lassacskán már S912 -est), 2GB RAM -mal. Ezekről az S802 -es topikban olvashatsz.[ Szerkesztve ]
-
Ozy
tag
válasz #79335424 #5429 üzenetére
köszönöm a bőséges tájékoztatást, úgy gondolom kicsit tájékozódnom kell még ezen a piacon, hogy megfelelő döntést tudjak hozni. Nagyon sok hasznos gondolatot ébresztettetek bennem amiknek utána kell járnom a megfontolt döntéshez.
A NAS-sal kapcsolatban teljesen igazad van. Azt kell rábírnom a torrentezésre és akkor eggyel közelebb vagyok a célhoz.Asszem átnyergelek az S802 topicra.
-
w.miki
veterán
Custom ROM esetén hogyan lehet a bootlogo animált képét megváltoztatni?
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
w.miki
veterán
aham, itt azt írják, hogy a system/media/bootanimation.zip-et kell cserélnem.
Kérdezném, hogy ennek mi lehet a felbontása, illetve a gyári .IMG file-ből hogyan tudnám kiszedni a bootanimációt, ha most nem a gyári ROM-om van fent?
Van valami IMG kibontó?Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
interstate76
addikt
Sokat beszéltünk anno Finless Bob ún. "művészetéről", de aztán - tudtommal - mindannyian megbékéltünk a bootanimációval, hisz gyakorlatilag sosem láttuk (én legalábbis szinte soha nem kapcsoltam ki egyik MK908-asomat sem).
-
w.miki
veterán
válasz interstate76 #5433 üzenetére
én sajna szoktam látni...
ugye a CX919 nem épp a legstabilabb stick (ezért sem mertem senkinek eladni sem), lassan indul, és néha újra is, csak úgy, magától...
Igaz, hogy jobbára már csak TuneIN radio hallgatásra használom, esetleg Movian filmnézésre, de leggyakrabban a Lucid DayDream fut rajta, mint TV képernyővédő, és óramutató.
Szóval ha megoldható lecserélném a bootanimációt...
A gyári IMG-t ki is tudtam bontani az imgRePackerRK-al, de úgy csak újabb img-ket kaptam.
Bootanimation.zip nem volt benne...[ Szerkesztve ]
-
-
xtend
senior tag
Tiszteletem mindenkinek!
Nem éppen a címben szereplő tv box-om van, de ide írok, mert más alternatívát nem találtam a kérdésemnek, ha mégis lenne csak én elsiklottam felette, akkor sorry
Na szóval egy ilyenem van. Működik rendesen, szépen teszi a dolgát. Nade, ráraktam egy pc-hez való vezeték nélküli egér+bill kombót megy is szépen a ketyerével (igaz magyar ékezeteket nem veszi), de a játékokkal nem. Vagyis nem minddel, főleg ugye amelyikhez gyro szenzor is kéne, tehát döntögetni, mint a telót.
Van-e erre már valami okosság? Mondjuk pl láttam tv boxhoz való billentyűzeteket touch paddal, vagy gyro szenzoros air fly távirányítókat, mint pl
[link]
[link]
vagy ehhez ilyesmit is írnak bár nem írják, hogy androidos tv box-hoz való de mutatja egy kis kép, hogy g-sensor
[link]
vagy ez mind kamu, mármint egyik sem használható úgy mint ha a telón játszanál és felejtsem el mind, mert nincs ilyen megoldás?
Köszönöm, ha válaszoltok! -
w.miki
veterán
válasz interstate76 #5435 üzenetére
Kicseréltem a bootanimation.zip-et, utána már el se nagyon indult Fineless 1.6os ROMja.
Most Neomode 1.9a van rajta, ezzel egyelőre megy. De félek, nem sokáig, kellene keresnem egy újabb gyári ROMot CX 919-re.
Találtam olyat, ami talán jó rá, de ezt nem tudtam letölteni. Baidu-ról hogyan lehet letölteni?
Egyébként nem is biztos, hogy jó, úgy néztem a van 2 antennás változat is, és ez lehet arra van...Játékra én több mindent próbáltam, volt olyan program, amivel tudtam párosítani a telefonomat, és akkor azt használta mint irányító/érzékelő, de sokkal macerásabb volt használni, mintha telefonon játszottam volna.
Szerintem ezek a boxok nem is jók játékra. Nem oda nyomsz, ahova kéne, stb...
Egyedül a GTA:SA-val játszottunk többet, miután párosítottuk, egy IPEGA controllerrel.
De aztán lett egy PS3, az már jobb, játékra, és TVre.[ Szerkesztve ]
-
Lifeforce
őstag
Ez S805, erre tessék
-
interstate76
addikt
A RR3 egy darabig tetszett giroszkópos irányítással, de az MK908-nak néha kicsit sok volt, és hát egy sok éves, nem túl drága PC-n/laptopon is ezerszer jobb autós játékok futtathatók: pl. a Richard Burns Rally röhögve fut a 40e Ft-os laptopomon (ami amúgy is kellett volna munka céljára, tehát nem jelentett pluszkiadást, mielőtt valaki azzal jönne, hogy használtan is 4-szer annyiba került, mint egy MK908-as). Egyébként - a fent említett RR3-at kivéve - monitorra kötve nekem valahogy jobban bejön játékra a mini pécés vonal, mint TV-be dugva, méterekről nézve - főleg, ha valaki szereti a kalandjátékokat! Pl. a Syberia 1. és 2. része is nagy királyság (ezekkel PC-n játszottam, ill. játszom néha), de tetszett a The Lost City és a The Secret of Grisly Manor is (ez utóbbi kettőt a lányommal toltuk végig). Ja, és nem kalandjáték, de kontrollerrel mini pécén is kiválóan játszható a CLARC is.
A többi, általam ismert droidos játékhoz jobb az érintőképernyő, azaz tableten vagy okostelón komfortosabb játszani velük.
-
handrash
őstag
Mk918-am van. Eddig wifiről használtam, de most gondoltam egyet és odakábelezt a LAN-t.
Megdöbbenéssel tapasztaltam hogy lassabb mint a wifi.
Tapasztaltatok hasonlót?Biztonságot? ---> http://www.athsecurity.hu/
-
w.miki
veterán
Egy olcsó kínai tápnak köszönhetően elszállt a Tronsmart TSM-01 billentyűzetem vevőegysége.
Van ötletetek hogyan tudnám pótolni?
Bármilyen USB-s Bluetooth jó hozzá, vagy egy adott típust kell keresnem?
Vagy új légegeret kell keresnem?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ez nem BT! Bármilyen, standard, 2,4Ghz -es jó hozzá. Kékfogasból viszont HID profilos kell. Legalábbis, én úgy tudom, hogy az adapteres kékfogasokkal nem barát. A HID profiloshoz viszont adapter nélkül tud csatlakozni. De, ilyen BT légegeres távot én eddig még nem láttam.
-
w.miki
veterán
válasz #79335424 #5443 üzenetére
én próbáltam Tronsmart Mars G01 controller vevőjével (ami elvileg szintén 2,4GHz-es), bedugva az USB portba, de nekem azzal sem ment
-
rollrk4h
csendes tag
Sziasztok!
Ne haragudjatok,ha rossz helyre írok,de tegnap vettem egy "Alcor Joy" nevezetű mini pc-t az is hasonló,mint ez az MK908..
És ki szeretném rootolni és cserélni rajta a romot,mert ezzel a gyárival néha belaggolnak a videó fájlok.
Csak nem mertem felrakni rá olyat,amit nem tudok biztosan,hogy hozzávaló,ebben kellene nekem a segítség,melyik is a hozzávaló..
A válaszokat előre is köszönöm.
-
rollrk4h
csendes tag
-
w.miki
veterán
Mivel most nem megy a légegér, gondolkodom, hogy lecserélem az instabil CX919-et is.
Szerintetek mit érdemes venni helyette?
Főleg youtube-ra, rádióhallgatásra (Tunein), és időjárás kijelzésére használom, néhány kisebb androidos játékot tennék csak fel. (Blocky Roads.) A legfőbb szempont a stabilitás.
Ne fagyjon le, ne írja ki, hogy a google szolgáltatás leállít, ne felejtse el a launchert, vagy a wallpapert, ne fagyjon be a tunein, chrome, vagy a play áruház. Akkor se ha úgy kapcsolom ki a TV-t, hogy az egész hálózatot lekapcsolom.
Látom, hogy a boxokat távirányítóval adják, de jobban szeretnék egy sticket.
Kevés a hely a TVnél, a stick most a TV hátuljára van ragasztva.
Ha box lesz, azt is oda tenném, ha lehet.
15eFtnál nem szeretnék többet költeni rá, inkább külföldről rendelném.
Létezik stabil androidos cucc, ami ilyen? Vagy erre még várni kell?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Parfüm topik
- Ukrajnai háború
- Interactive Brokers társalgó
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest