- Fujifilm X
- Milyen notebookot vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Lenovo Legion 5i 15 notebook: légiós fegyverzetben
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
cOxeR
Ármester
Vanguard, Manfrotto, Benro, Giottos szerintem ezekben érdemes gondolkodni, tetszőleges sorrendben.
A lényeg, hogy mindig túl kell tervezni a fejet... 7-8kg teherbírástól felfelé kezd el meglehetősen jó lenni.
Azt döntsd el, hogy videófejeset akarsz, vagy csak sima gömbfejet.
Itthon akarod venni, vagy kintről megrendeled? -
szeva000
addikt
én ezt a giottos gömbfejet használom....D90+markolat+sigma 70-200 és sigma 50-500....Ezzel a fejjel garantáltan szaladgálhatsz az állvánnyal,nem fog lebukni,még csak megmozdulni se....
Állványom szintén giottos MT9361...de nem nagyon kaphatóak itthon. -
Real_Necro
veterán
Szeva által ajánlott Giottos tényleg nagyon jó, de nem hogy itthon, de külföldön sem találtam. Nekem tegnap este jött meg a Manfrotto 055XPROB, kb 36-37-ből volt meg, de kaptam segítséget külföldi szállításban.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
kiskornel
addikt
"bár visszaolvasva nem kiskornel panaszkodott rá?" - végül is mindent meg lehet vele csinálni, csak az extra dolgokhoz kell összeszokni vele. Mint pl. középoszolop elfektetése + földközeli fotózás (sok-sok anyázással). De senki ne gondolja, hogy nem minőségi a cucc! Sőt, ha pro-nak akarsz látszani, ez az állvány sokkal inkább annak néz ki.
MO ára most is 50k körül van, és a kiegészítők még egy 20k-t felemészthetnek. Van, aki nem használ se állványtáskát, se rövdi középoszlopot, se szöges lábvéget... úgy csak az alpamodell elég.
Még mindig azon vagyok fennakadva, hogy Necro 39-ből megúszta... Az piszkosul jó ár érte. Biztos nem használt?
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
gab.m
senior tag
Na közben jobban utánanéztem a dolgoknak, kezd megvilágosodni nekem ez az állvány téma.
Szóval a Vanguard Tracker sorozat nehezebb és ezáltal valamennyire stabilabb állvány, megfordítható középoszloppal. Viszont nem "dönthető" oldalra a középoszlopa (ami szerintem hasznosabb, mint a fordítás) és sima talpa van, külön kéne hozzá igény szerint venni tüskés lábat.
Az Alta Pro ezzel szemben könnyebb (és tán valamivel kevésbé stabil) de dönthető, forgatható a középoszlopa, jár hozzá táska, és ügyesen bele vannak már rakva a tüske lábak is. Azt hiszem ez lesz nekem a befutó: [link]
Mindezt egy Manfrotto csak legalább 25k-val drágábban tudná, ha jól számolom, az meg a másfélszerese. A kérdés már csak az, hogy most döntsek és vegyem meg, vagy halasszam a 15%os kedvezmény lejártáig, és vegyem meg majd egy tizessel drágábban.-- Eladó cuccok: Világítástechnikai szett, Slik állvány Giottos fejjel, Dell U2312HM IPS monitor --
-
kiskornel
addikt
Személyesen nem volt alkalmam találkozni vele. Helyi boltban katalógust minden mennyiségben mutogattak, de csak rendelésre... egy db-ot se tartanának, mint minta az üzletben.
A helyi fotósklubb egyik oszlopos tagjával beszélgettem az állványokról, és mondottam neki, hogy itt a neten sokan dícsérik a Vanguard állvá... na eddig jutottam, mikor rávágta: azszar. (megrögzött manfis, és találkozott a termékekkel személyesen).
Egyre inkább kíváncsi vagyok rá.Ami nem tetszik, hogy a gugliba beírva lehívom a képeket, és mindegyiken a katalógusfotó van. Igazi reklám az lenne, ha valaki egy komolyabb DSLR-t rátenne. "Nézd, itt rátettek egy D800-at, a 400-as 2,8-as telével... ez már igen."
Komolyabb márkáknál a katalógusba pöttömnyi kis fejek milliós gépeket tartanak. Valami ilyesmit várnék.
Szóval én még várok a véleménnyel, hogy egyrészt találkozzak személyesen is egy példánnyal, másrészt meg legyenek leülepedett vélemények a tartósságról.
Úgy kinézetre normál használatú kis és közepes tele max. mehet rá. De ez tényleg csak szemre.
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
Santiagain
őstag
Ne ijesztgessétek szegényt! Ki lehet fogni normális vételt. Én 30k-ért vettem az Alta Pro 263 AT-t SBH-100-as fejjel. A 70-200-at az is gond nélkül megtartja.
Szerk.: Most látom, Te is a teljes cuccért fizettél 30k-t. Neki csak állvány kell.
[ Szerkesztve ]
http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Padavan firmware
- Fujifilm X
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Milyen notebookot vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest