- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
Froclee
őstag
Találtam ezt a kettőt:
- ADSL Router Linksys WRT54G Wireless 54Mbps 3 év gar: 9990,-
- ADSL Router Linksys WRT54GL Wireless 54Mbps 3 év gar: 12.990,-
Lehet köztük jelerősségben különbség? -
bnss
veterán
Itt van róla némi vélemény.
(#3301) harylmu: elméletileg az adó-vevő egység megegyezik. De igen, lehet jelerősség különbség, mert ez nagyon soktól függ.
(#3299) Def26: pár hsz-t kellett volna visszaolvasni ,ahol két db ajánlott router is szerepel. Azt sem tisztáztad, hogy mennyit szánsz rá. D-Lnik DIR-300 olcsó, és opensource támogatás.
[ Szerkesztve ]
"Ép hardverben ép szoftver..."
-
Romvr
őstag
No vettem egy TP-Link routert. pontost típust így fejből nem vágom (fehér, kék ledekel, nagy fekete antennával ). Viszont érdekes wi-fi jelenségeket produkál. Egyszer majdnem 3-4 megabitnyi net jön a kert végébe mászor meg leszakad a gép róla. Mielőtt kérdeznétek egy iPod Touch-al próbáltam netezni. Amit megfigyeltem hogy napnyugtakor jobb a wifi jel. Nap közben dög melegben hullámzik mint a fene. 0-tól 4-ig. Bár többszőr 0 mint 4 (6 megabites a netem). Mi lehet ennek az oka?
"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
he7edik.
addikt
Urak!
Már kérdeztem de most hátha kapok némi segitséget.
PS3-hoz keresek Wlan routert mivel nyilvánvalóan on-line játékra kell
a DGL-4300 gondoltam.
Kérdésem az lenne hogy van e értelme közel 20K kiadni ezért a routerért
ha más különösebb elvárásom nincs egy routerel szemben?Égő szöveg a flém vázon
-
-
Romvr
őstag
De hogy időjárás és napszak függő? Érdekes lenne. Kipróbáltam tegnap hogy kicsit elfordítottam az antennát a kert felé kb 45 fokos szögben. Most jobb a vétel, majdnem a fele jott tegnap a teljesnek miközben a hintaágyban lengedeztem Bár nem teszteltem egész nap csak felnéztem pár fórumra meg ilyenek, de akkor is jobb volt. Majd hétvégén újra letesztelem különböző időkben különböző helyeken. Ami viszont feltűnt hogy a zsinóros net gyosabb mint a régi routeren. Lehet az már kiszolgálta magát? (kb 5-6 éves darab)
"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
Romvr
őstag
Vagy én lakom valami ősi indián temetőre telepített atomhulladéklerakó fölött és az ősi lelkek meg a sugárzás keverékeként kialakult valami féle Alkony Zóna, ami zavarja a wi-fi jeleket. (Lehet túl sok végtelen határokat néztem még annó)
Szerintetd mennyit segítene a dolgon ha kb fél méterrel közelebb a kertre merőleges ablakba tenném a routert?[ Szerkesztve ]
-
Ebit
addikt
-
vwpolopg
őstag
Sziasztok! Erről a routerről mi a véleményetek?: SMC WBR14S-N2 Használ esetleg valaki ilyet?
-
Ziog
aktív tag
Egy Linksys WRT160N routerről szeretnék kérdezni. Milyenek a tapasztalatok? Softot lehet rajta cserélni. DD-WRT-re vagy akár Tomato-ra?
Egy 20/20 Mbites netet elbír?Válaszokat előre is kösz!
-
vrscr
csendes tag
Üdv.
Routert szeretnék venni, 2 gépre lenne megosztva a Chello Gold vezetéskesen. A lényeg hogy megbízható legyen, ne szakadozzon. Az egyik gépen csak torrent megy majdnem 24/7. Wifi nem lényeg, bár nem baj ha van.
Mit ajánlanátok úgy 15eFt értékhatárig? Válaszokat előre is köszönöm. -
Witya
tag
Valaki tudna nekem olyan rútert ajánlani ami a torrentet is birja és nem fagy le utána?
[Mert nekem most SMC WBR14-G2 van és sűrűn lefagy]
Előre is köszi a választ!Üdv Witya.
Aki nem csal, az nem is próbálkozik!
-
Ziog
aktív tag
vrscr és Witya szerintem egy Linksys WRT54GL mindkettőtöknek megfelelne. Én közel 1 évig használtam. 20/20 Mbites neten. Torrentet szépen vitte nem volt vele gond. Érdemes egy firmware-t frissíteni rajta. DD-WRT, vagy Tomato-ra ezzel külön topik foglalkozik.
Személyes tapasztalatom nagyon jó ezzel a routerrel. 2 gép ment kábellel 1 pedig hol vezeték nélkül hol kábellel. Semmi gond nem volt vele. Éjjel nappal ment a max uptimeja az közel 50 nap volt. Ezek után is csak egy restart kellett neki, ami max 2 perc kimaradás. -
iversonpeter
csendes tag
Sziasztok!
Nem nagyon értek a hálózati témához, ezért fordulok hozzátok.
Szükségem lenne egy routerre, ami egy PC-t és egy laptopot szolgálna ki nettel (Kábel és wifi)
ADSL-em van (4Mbit) , Dlink 360-T-s modemmel.A lakás kicsi, nincs nagy távolság, szóval a fő szempont hogy olcsó legyen, és ne fagyjon le!
Köszönöm!
-
Ziog
aktív tag
Valószínűleg így van, de nekem sajnos a gyári softtal nem működött. Abban a WAN portra nem volt állítási lehetőség. A tomatoban volt erre lehetőség, mihelyst azt felraktam minden rendben volt. Ezért gondoltam, hogy talán az csak 10 Mbit/s, meg hát specifikációban is láttam ilyet akkoriban.
Más dolog van egy Linksys BEFSR41 routerem. Ebben is a switch 10/100-as. Ennek ellenére a net úgy szakadozik vele hogy ihaj. Én arra gondoltam, hogy abban is úgy van, hogy 10/100-as a WAN port, de szerintem nem és ezért szakad. Vagy valami más miatt nem bírja.
-
sasa311
veterán
Üdv!
Ma elhalálozott a D-link DI-604-em (se kép se hang, kb csak a ledek működnek rajta).
Arról érdeklődnék a hozzáértőktől, hogy mi legyen az utódja?
Kritériumok:- Otthoni használatra
- Megbízható legyen
- Elviselhető ár
- ADSL megosztás kb az egyetlen feladata, maximum alkalmanként helyi hálózat, de az eseti.Mi a best buy manapság?
[ Szerkesztve ]
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
haralambusz
tag
Sziasztok!
D-Link, Linksys vagy Asus routert vennétek inkább WLAN-ra?
Tudnátok ajánlani valami mindenes routert, ami minden szabványra jó?
[ Szerkesztve ]
-
Sárpac
nagyúr
válasz haralambusz #3326 üzenetére
D-link DIR 855 a legjobb manapság 2 tartomány 2,4 és 5GHz-es frekvencia.
Draft N 2.0 300MB
Gigabit LAN és WLan 1000MB
USB csatlakozási lehetőség.Jah igen kb 65000. Jó magyar forint.
Én az olcsóbb DIR 655 -öt rendeltem a különbség csak az, hogy 2,4GHz-et tud az 5-öt nem, de viszont 25k volt csak.[ Szerkesztve ]
Alapfesz alatt a maximumon túl!
-
bnss
veterán
válasz haralambusz #3326 üzenetére
Nem tudom mit szeretnél pontosan, de ha a lehető legnagyobb távolság áthidalása a cél, akkor mindenképp valami komolyabb antennáéval kell számolni, ami nem mindig olcsó mulatság.
Kicsit árnyald az igényeid, mert ez a hsz-od szinte semmitmondó.
[ Szerkesztve ]
"Ép hardverben ép szoftver..."
-
haralambusz
tag
Hát igazából egy megbízható, vezetéknélküli N-es router kéne, mert a mostani haldoklik...
Természetesen minél erősebb a WIFI-je, annál jobb és max 25ezret tudok ráfordítani!
Itthoni célokat szolgálna, de egy időben 4-5 gép is csalakozna hozzá vezetéken és vezeték nélkül is! Jó lenne ha a lehető legegyszerűbb menüvel rendelkezne, és valami kis tüzfal is csücsüljön benne!Igazából ezek az igények!
Most egy Linksys WRT54G van itthon... Valami hasonló, de újabb, N-es modelt keresek! -
Ebit
addikt
válasz haralambusz #3331 üzenetére
N-es modelt
Szerintem, még érdemes várni az N ajánlású dolgok beszerzésével, főleg, ha már meglévő eszközökhöz szeretnéd illeszteni.
A WI-fi rész "erőssége" az antenna kialakitásától,valamint a helyi viszonyoktól függ elsősorban.
-
Sárpac
nagyúr
Nah árulja el valaki, azt, hogy adott egy router usb porttal, elvileg az usbre lehet külső hddt vagy nas hddt tenni. Hogy a pikulába lehet azt észrevetetni a winfossal?
-
GIJoe
addikt
Tisztelt Uraim!
Szükségem lenne 1 WLAN router-re.
Ki is néztem egyet, de előtte megkérdezem tudja e azt amiket én szeretnék:
1. ) Előfordul, hogy webszervert üzemeltetek és a régi STLab kábeles (ami elpusztult) mikor vki beírta a címem, akkor a router admin felülete jött be neki "kintről"
2.) Lehetséges, hogy néha torrentezek, és esetleg COD2... Megfelelő e ehhez?
3.) + Asszony vett nemrég 1 notit és szeretne vezetékmentesen netezni... (nagyon max 10M indoor...panel... lehet e korlátozni a WLAN sávszélt?Ő rá gondoltam:
http://www.tp-link.com/products/product_fea.asp?id=109
(TP-LINK TL-WR543G)Előre is köszönöm a tippeket!
-
Feenyx
aktív tag
Sziasztok!
Kinéztem egy asus wl-530g routert. Nekem csak annyira kellene hogy 2 laptop között meg tudjam osztani a netet és esetleg tudjak köztük hálózatot csinálni (egy kis fájlcsere meg ilyenek). Nagyon nem értek a routerekhez ezért kérdem hogy ez a router elég lenne-e nekem? És 4Mbit-es netem van és tudja ez azt a sebességet hozni mint kábelen?
[ Szerkesztve ]
-
xrvman
őstag
Nekem is szintén ugyanaz a kérdésem mint a #3045 hszben, de még kiegészíteném azzal hogy 2 asztali vezetékesen; 1 laptop, 1 Wii, később egy pda is WiFi-n lenne.
A vezetékes miatt jó lenne, ha lenne a routerben gigabites switch és usb megléte jó lenne ha lenne rajta. Esetleg gigabit nem szükséges mert max. veszek elé egy gigabites sima vezetékes switchet és utána kötöm a routert, ám az usb jól jönne, gondolván, arra, hogy esetleg rádugok egy HDD-t, olyan központi adattárnak.
n est nem hiszem hogy érdemes vennem, mert it ugye csak g szabványúak vannak.
Kiszemelt készülékek
Asus WL-500G Premium
D-link DGL-4300 viszont ebbe nincs USB csak a DGL-4500 ban, de az n es.Ha esetleg tudtok valami jobbat vagy bármi, jöhet ezerrel.
-
Sárpac
nagyúr
Dlink Dir-655
WAN-port 1000MB
LAN-portok 1000MB
WAN Draft N 300MB48órája fut 128bites titkosítás mellett a torrent 0 elveszett csomag!
Beállítása pofon egyszerű, és 12féle prioritást lehet adni a csomagkezelésnek sőt egyes a hálózatra csatlakoztatott eszközöknek még a p2p kapcsolatát is korlátozni lehet ha akarod.[ Szerkesztve ]
-
flash7
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem tőletek.
Adott egy 1 megás Fiber kábelnet, MOTOROLA SURFboard (SB5101i) modemmel.
Szeretnék egy új routert venni, lehetőleg wifiset, mert időközben lett egy laptopom (ami tudja az N-es tervezetet, de azt hiszem nekem nem annyira fontos hogy a router is tudja ezt)
Az összeg amit ráfordítanék úgy 15e, de ha közelebb van a 10e-hez akkor az még jobb
3 gépre lenne szétosztva a net és néha a laptopra (wifi), a lényeg, hogy könnyen be tudjam állítani, megbízható stabil legyen a router, nem hiszem hogy én nagyon hozzá nyúlnék a későbbiekben.
Olvasgattam már fórumokat, de sokkal okosabb nem lettem. Ahogy kivettem a Netgear, Linksys, D-link amiket, mint márkát ajánlanak.
Ti mint mondotok, és milyen típust??? Melyiknél mi pro, kontra???Előre is köszönöm a választ mindenkinek.
-
Fera7
csendes tag
sziasztok,
router vásárlás előtt vagyok. kábeles netem van (pr-telekom), a routerre számítógépet és xbox360 konzolt kötnék.
milyen routert tudnátok ajánlani?lehetőleg vezetékes és könnyen kezelhető
-
BemAnyó
senior tag
Sziasztok, most lesz otthon kábelnet -em 4gbs (egyenlőre), ehhez kéne egy új router ami wifis, szeretnék torrentezni is, úgyhogy egész nap menne cucc, ezt néztem ki :
Van esetleg ellene vagy mellette érv kifogás esetleg jobb ebben az árkat ban ? nekem ez a 16K az már lélektani határ...
Bem
+ még egy kérdés gigabyte ga-ep35c ds3r alaplapom van integrált Realtek 8111B chip (10/100/1000 Mbit) hálókártyával, az inetgrált audió egy kalap xar volt, ez igaz lehet erre is ? érdemes beletenni valami PCI s bővítő károjt? ha igen mit ?
[ Szerkesztve ]
-
pentium4
senior tag
hali!
egy kis help kéne nekem router+modem vásárlásához!
a router már adott: linksys wrt54gl paradicsom fw vel!
a modemet még nem tudom, ehez kéne a help!
valami jófajta nem túl drága, modem kéne best szűrővel!
most egy dlink dsl-g684t modemes routerem van de ugy szar ahogy van, bontja a netet, reggelre úgy megbaszódik hogy áramtalanítani kell különben nincs net se semmi, egyszóval tré egy dolog és már elegem van belőle!!!
remélem tudtok segíteni!
kösziP4
-
ricsik
őstag
Hi! Tanácsot szeretnék kérni.
Adott egy két szintes családi ház+ kert. Olyan routert keresek, ami elég erős ahhoz, hogy az emeletről indulva elérjen a földszintre, meg a kert egy részere is. Van ilyen?
Ha nincs mivel lehet megoldani? Plusz egy Access Point, Reapeter, Gateway, Bridge?
Ezekben nem vagyok annyira otthon.
Milyen megoldást és eszközöket ajánlotok.
Előre is köszi -
Willie
őstag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni router ügyben. 10.000 Ft-ig szeretnék vezetéknélküli routert venni. Ezt néztem ki: ASUS WL-520gC ( http://ipon.hu/webshop/product/asus_wl_520gc/18251 ) Van valakinek tapasztalata illettve véleménye az adott routerről? Esetleg tudtok ajánlani más routert ugyanilyen árban? Előre is köszönöm a segítségeteket.
Intercreptor
-
Willie
őstag
Ja még annyit elfejetettem hozzátenni hogy egy 75 nm2es lakásba kellene ahol 1xNB vezetéknélkül menne rá, 3xPC pedig vezetékesen. S torrentezésre használnám leginkább. Előre is köszi a segítő válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Formula-1
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nyomtató topik
- DIGI internet
- Interactive Brokers társalgó
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest