- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen monitort vegyek?
- 3D nyomtatás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple notebookok
-
PROHARDVER!
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
Igen az Low Voltage kit az jó SB-hez is.
mod:
szaszabee:
VTT: Ezzel a QPI kap egy kis extra kraftot. Max 1,2V de inkább 1,1V az ajánlott. Tehát ha ehhez hozzá veszed a 0,5V-os különbséget akkor max ramfesz kársodás nélkül 1,6-1,7V. De csak abban az esetben ha emeled a QPI/VTT feszt is a biosban. Ha nem akkor max 1,575V.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
-
-
TRHANDUIL
csendes tag
Hello mindenkinek
ramot szeretnek vasarolni de nem igazan boldogulok vele az alaplaphoz kapott fuzetecskeben olyanok szerepelnek amiket meg a neten is nehezen talallok meg iy hat hoza fogtam onkentesen nezegetni itt a forumon elolvastam mar par dolgot de szeretnem a mesterek velemenyet is kikerni ,hogy milyet vasaroljak elore is koszonom
alaplap asus Maximus III Formula
proc:intel i7 870tobbekkozot jatszasra lenne 18 000ft korul
-
Isual
veterán
Na sikerült megtalálnom a 2x2GB-os A-DATA low voltage-os kitet.
Akkor ezzel jó leszek az MSI P67A C43-as alaplappal és a 2500K-s Sandyvel?
Rendesen 1600MHz-en fog menni 1.35V-on?
Illetve elég lesz a Full HD játékhoz a 2x2GB-os kit? Vagy kell/kelleni fog 8GB?
Igazából semmi extrára nem használom majd a gépet, csak a napi felhasználás és néha játék Full HD-ben (Starcraft 2, Mafia2 , majd Diablo 3) és minden bizonnyal egy 2GB-os HD 6970-es VGA hajtja majd.Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
Qru
MODERÁTOR
válasz szaszabee #3552 üzenetére
Mert az XMP-s ramok X58/P55-ös lapokhoz készültek alapvetően. Ha feltolod a QPI/VTT feszt 1,15V-ra máris tolhatod a 1,65V-ra a ram feszt.
Vagy ha ezzel nem vacakolnál vegyél 1,5V-os ramot. Pl: Corsair Venegance-t.Ezért szoktunk 1,5V-os kit-et ajánlani élből SB mellé, akkor nem kell mahinálni és a proci se döglik meg idő előtt.
mod:
Isual: Igen, jó lesz hozzá.
Bőven elég 4GB.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Isual
veterán
"Ezért szoktunk 1,5V-os kit-et ajánlani élből SB mellé, akkor nem kell mahinálni és a proci se döglik meg idő előtt."
Nekem melyiket ajánlod, az általam kinézett 1.35V-os, 1600MHz-es ADATA-t vagy egy szintén 3x3BG-os 1.5V-os 1600-as Corsair Vengeance-t? (Ahogy néztem pár ezerrel drágábba Corsair, de megéri?)
Egyébként mind2 RAM 1600MHz-en menne a P67A-s MSI alaplapban attól függetlenül, hogy az ADATA 1.35V-on megy a Corsair meg 1.5V-on? (Tehát attól még, hogy low voltage az ADATA, ugyanúgy alapból 1600-on fog tudni menni 1.35V-on és nem kell 1.65V-ra húzni, mint a nem low voltage-os verziónák?)Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
nagyúr
Ha a gyártó azt mondja, hogy 1.35V-n tudja az 1600MHz-et, akkor tudja, a lap pedig annyit fog neki adni, amennyi az SPD-jéből kiolvas, vagy amennyit te beállítasz neki.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
aktív tag
Üdv
Egy ilyen gép vásárlását tervezem:
Asrock 880G Pro3
Phenom II 955
ADATA 4GB DDR3 1600MHz Gaming Series KITA többi alkatrész jelenleg nem lényeges. A RAM 1,65V-os, és egészen eddig azt hittem, hogy ez nem is baj, mert a Phenomnak akár több is lehet. De véletlenül rátaláltam erre, és itt 1.5V-ot ír. Akkor ezek szerint AM3+hoz max. 1.5V-os való? Mert én eddig sehol nem hallottam ilyenről, és az Asrock honlapján se találtam hirtelen semmit.
-
Isual
veterán
Hasonló akadályba botlottam én is. Van ebből az A-DATA RAM-ból low voltage változat, 1.35V-os valamivel drágábban: AXDU1600GC2G9-2G --> Ezt a kódszámot keresd!
iPON-on is fent van csak el van írva egy-két dolog, de a kód az stimmel, de azért szögezd le, hogy ilyen kell neked!
Én most csak arra vagyok kíváncsi, hogy elég lenne-e az 1333MHz-es változat, habár én az 1600-ast venném szintén, de páran mondják, hogy tán felesleges. Ha van valamicske értelme az 1600-ast venni, akkor én biztosan azt venném.[ Szerkesztve ]
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
Atimester
aktív tag
Sziasztok!
Nekem egy Gigabyte GA-EP45T-UD3LR alaplapom van, (P45-ös chipset) ami az új DDR3-as RAM-okat nem szereti!
Van valakinek ilyen lapja, amiben sikerült kitapasztalnia, hogy milyen RAM-okkal fut a legjobban?
Milyen típust érdemes venni, ami kifejezetten P45-ös chipset-hez van optimalizálva? -
rob90
csendes tag
Sziasztok!
Milyen RAM-ot vegyek i5 2500k mellé?
CORSAIR 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 passzolna?[ Szerkesztve ]
-
mitkov77
aktív tag
válasz Atimester #3572 üzenetére
775 procihoz nincs értelme DDR3 rammot társítani, mivel a CPU még nem kezeli megfelelően. Néztem róla teszteket, és a DDR2-1067 ram verte a DDR3-1333. Kicsi a CPU memória kezelési sávszélessége, viszont később még jól jöhet. De később olcsóbb is lehet a DDR3 -
CPU-VGA-SSD összehasonlító teszteket itt találsz http://www.anandtech.com/bench . Ezért feleslege újabb hozzászólást írni. Engem úgy tanítottak, hogy ha hozzám szólnak - kérdeznek, válaszolok. Ha írok egy privát üzenetet te is tedd meg ugyan ezt.
-
mitkov77
aktív tag
Ha olvastad az előzményeket, akkor már irányít a megoldás felé. 1,5 V-os ramnál nagyobbat nincs értelme venni, nem biztos, h kezeli.
(CMZ4GX3M2A1600C9B)
(CMZ4GX3M2A1600C9)
(CMP4GX3M2B1600C8)
Ezek biztosan jók.
CPU-VGA-SSD összehasonlító teszteket itt találsz http://www.anandtech.com/bench . Ezért feleslege újabb hozzászólást írni. Engem úgy tanítottak, hogy ha hozzám szólnak - kérdeznek, válaszolok. Ha írok egy privát üzenetet te is tedd meg ugyan ezt.
-
rob90
csendes tag
Köszönöm a segítséget!
-
ViiiiktorOC
senior tag
Sziasztok.
Szeretnék hozzátok fordulni egy kérdéssel.
Nagyon sokat keresgettem itt a témában hogy Snadyhoz milyen v értékkel mennyen az ember ramja. Elvileg jó 1,5V-tal és 1,65-tel is. Majd meglássuk mit bír el a ram.
Intel 2500K
ASUS P8P67 EVO lapba menne
CORSAIR Vengeance DDR3 1600MHz CMZ4GX3M2A1600C9A kérdésem persze az h a lap felfogja ismerni normálisan és hogy 1,65V-al mehet-e?
Elvileg mehet mert leirásban 1,65V-öt ir. De ott nincs CMZ....-s modul felsorolva.
Valaki segíthetne benne.
Ha majd szerelem be akkor az "XMP profilnál" kell valamit beállítanom vagy plug and play szerint berakom és már készen is vagyok vele?
Válaszotokat elöre is köszönöm!
Üdv.:
ViiiiktorOCLamboLVR - CSR2 Lambo T. Hungary
-
nagyúr
válasz ViiiiktorOC #3579 üzenetére
Jó eséllyel nem lesz vele gondod, de miért szeretnéd 1.65V-n hajtani? XMP profilt aktiválod BIOS-ban (ha a lapod tudja ezt az opciót), ott kiválasztod a megfelelőt, és kész is.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
mitkov77
aktív tag
válasz ViiiiktorOC #3579 üzenetére
3577 A hozzászólásomban szereplő ramok 1,5 V-osak, tehát nem kell 1,65 V neki. Simán kell menjen XMP beállítással.
Majd számolj be róla, h mit tapasztaltálCPU-VGA-SSD összehasonlító teszteket itt találsz http://www.anandtech.com/bench . Ezért feleslege újabb hozzászólást írni. Engem úgy tanítottak, hogy ha hozzám szólnak - kérdeznek, válaszolok. Ha írok egy privát üzenetet te is tedd meg ugyan ezt.
-
ViiiiktorOC
senior tag
Jorus: Félreértettük egymást. Hát ha megy alapon 1,5-öt akkor nem akarom 1,65-ön járatni. Hát remélem tudja a lap, de ha mégse akkor mi a helyzet? Ezzel a profillal nem vagyok tisztában h mi is ez. keresgettem utána de nem tiszta.
mitkov77: Akkor az csak jó hogy 1,5v-osak, most attól félek hogy magas lesz az a ram, ha valami szép hűtőt szeretnék rá szerelni
Ahogy így mondjátok meg olvasgattam utána jólesz ASUS P8P67 EVO-ba mert akkor már ma meg is rendelném a cuccot! Evo jobb mint a pro?Csak mert erre nem válaszol senki Másik topicba se.LamboLVR - CSR2 Lambo T. Hungary
-
nagyúr
válasz ViiiiktorOC #3582 üzenetére
Nem egészen értem a kérdést. Hogy érted azt, hogy tudja-e a lap? Mármint arra vagy kíváncsi, hogy képes-e 1.5V-t adni a RAM-oknak, vagy, hogy tudja-e, hogy 1.5V-t kell adnia? Mindkettőre igen a válasz egyébként. Ha by SPD-n hajtod, vagy XMP profil szerint, akkor automatikusan állítja be a lap az adott időzítéshez és frekvenciához megfelelő feszültséget, ha pedig kézzel állítod be, akkor értelemszerűen annyit fognak kapni, amennyit beállítasz nekik.
XMP-ről itt és itt olvashatsz.
EVO picivel jobb, a gyártó honlapján össze tudod hasonlítani tételesen a két deszka tulajdonságait.
-
Zolcsy82
csendes tag
Sziasztok!
i5 2500 és az i7 2600 prociknak 1333MHz-n megy a memóriavezérlőjük.
Ha nem akarok tuningolni akkor elég DDR3-1333, de viszont hallottam olyat is h.:Tartósabbak és gyorsabb időzítésekkel mennek az 1600-as memók 1333-on.
tartósabb=nem melegszenek annyira, és mivel nincsenek kihajtva 100%-ra,
nyugdíjjasan elmennek sokáig...Core i5 2500 -hoz akkor jó a [link] ???
Asus P8H67-V alaplapban!
-
mitkov77
aktív tag
válasz ViiiiktorOC #3584 üzenetére
Hát a magasság kétséges... Nem ismerem a lapot, de általában fordítanak a ram slot sorranden, és lentről megy a számolás 0,1,2,3,4. Legalább is az én lapomon úgy van. Akkor meg nem lóghat bele a hűtő.. De nézd meg a gyártó honlapját, h milyen magas a borda, ill a ventillátor... Én Hyper 212+ használok, és elfér, de ha magasabb lenne a ram necces lenne. Ez meg azt hiszem a magasabb bordás változat.
-
mitkov77
aktív tag
válasz Zolcsy82 #3585 üzenetére
kicsúsztam a szerkesztési időből
Hm.. Ez jó kérdés. Sokan óvaintenek az 1600 memektól, mert minek a drágább? Én 1600 memet vettem, sőt 1600-on is járatom. Ha alacsonyabb lenne sem biztos, h jobb az időzítése. 266/333/400 FSB beállítások vannak általában a memeken, ahol eltér a késleltetés. Nem veszel érsze különbséget szerintem.
MEgnéztem a ramot. A specifikáció szerint 1,5V , tehát igen jó lesz. Az alaplap bios -ában meg te állítod be, h mennyi legyen a memória sebessége, 1067/1333/1600. Legalább is eddig ezt tapasztaltam.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
mitkov77
aktív tag
válasz Zolcsy82 #3589 üzenetére
Mint korábban írtam alapvető használhatósága nincs. Tuningnál természetesen van, de mivel az új lapokon nem lehet nagyon emelni az FSB-t, ezért nem éri el az 1600 MHz-et.
A P55 lapoknál van értelme, mert ott lehet tolni az FSB rendesen, amit jól tud a ram is követni.CPU-VGA-SSD összehasonlító teszteket itt találsz http://www.anandtech.com/bench . Ezért feleslege újabb hozzászólást írni. Engem úgy tanítottak, hogy ha hozzám szólnak - kérdeznek, válaszolok. Ha írok egy privát üzenetet te is tedd meg ugyan ezt.
-
mitkov77
aktív tag
válasz ViiiiktorOC #3590 üzenetére
A CPU hűtőre gondoltam igazából. Lehet nem voltam egyértelmű.. Igen ahogy a képen néztem 2 cm magasabb ez a ram mint a hagyományos memóriák. Azt nézd meg a kiszemelt hűtőnél, hogy milyen széles. Ha 92 x 92 x 92 nél szélesebb akkor elképzelhető, h rálóg a memóriára. A hyper 212+-om 120-as, de mivel két irányban tudom állítani, h merre legyen a szélesebb része ezért nem ér rá a memre. 90° kal elfordítva lehet, h hozzáérne a borda a "te" rammodra. Én alacsony rammot vettem g.skill. De pl ez is jó választás lehet.
pl. ez http://www.gskill.com/products.php?index=243 ebből van 1,5 V is.
-
ViiiiktorOC
senior tag
válasz mitkov77 #3593 üzenetére
Nem írtam le popntosan.
22mm-rel magasabb a borda a memorián.
De proci hűtőnél ezt majd figyelembe veszem ha veszek, egyenlőre marad az originál.
Mivel HAF912 be , igy én is ugy gondolta hogy elfordítom 90°kal h felfele mennyen ki a meleg, de akkor ugye a "szélesebbik" része kerül a memoriához közel.
De majd meglássuk akkor.
Corsairt már megrendeltem.LamboLVR - CSR2 Lambo T. Hungary
-
mitkov77
aktív tag
válasz ViiiiktorOC #3594 üzenetére
Gyárinál annyira nem vészes...A nagyobb hűtőkkel meg lehet variálni.
CM a best Storm scout házam van annyi a hely, bár azt mondják rossz a szellőzése, de persze kinek a pap, kinek a pap lánya
-
mitkov77
aktív tag
Gondoltam, cs nem sok érdemleges értelme van, ellenben tuning szempontjából pedig érzékelhető különbség van a memória írás/olvasás/elérésben.
-
Atimester
aktív tag
válasz mitkov77 #3575 üzenetére
mitkov77 Írta: „775 procihoz nincs értelme DDR3 ram-ot társítani, mivel a CPU még nem kezeli megfelelően.”
Nekem egy Gigabyte GA-EP45T-UD3LR alaplapom van, (P45-ös chipset) amiben csak DDR3-as foglalat van, 2200MHz es támogatással!
Szóval továbbra is aktuális a kérdés:
Van valakinek ilyen lapja, amiben sikerült kitapasztalnia, hogy milyen RAM-okkal fut a legjobban?
Milyen típust érdemes venni, ami kifejezetten P45-ös chipset-hez van optimalizálva? -
nagyúr
válasz Atimester #3599 üzenetére
Nem hinném, hogy bármelyik RAM chipet is optimalizálták volna a P45-ös hidakhoz, de általánosságban elmondható, hogy a Giga lapok rendszerint jól tudnak együttműködni Kingmax modulokkal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest