Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kirijima

    csendes tag

    Sziasztok! Egy kis segítséget kérnék laptop vásárlás előtt, a választék óriási és legújabb típusok/hardverek terén is le vagyok maradva pár évvel, így nehéz a döntés.

    (1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? December vagy január környékén
    (2) Maximális keretösszeg Ft-ban? 155.000.- Ft
    (3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…) irodai munka, internetezés, filmnézés,
    (4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni? Túl sokat nem játszok, és nem is a legfőbb szempont a játékteljesítmény, de ha örülnék neki, ha mondjuk közepes grafika mellett 2-3 éves játékok azért elfutnának rajta.
    (5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? Inkább a minőség mellé teszem a voksom.
    (6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped! Mivel az árkeretbe nem nagyon fér bele, így egyelőre nem.
    (7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? A 15.6-os méret tökéletes, fényes és matt kijelző között nem tudok dönteni, nem értek hozzá, saját szememmel kellene látnom.
    (8) Notebook tömege? Nem olyan sokat cipelgetném, nem elsődleges szempont.
    (9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? Az ár miatt inkább nélküle.
    (10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? Vinyó 500-750 GB, memória 4-6 GB, DVD-RW meghajtó legyen benne.
    (11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) Webkamera nem árt
    (12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? Játékokon kívül nem, de mint írtam, csak elvétve játszanék.
    (13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk) Még nincs konkrét kiszemelt
    (14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? Kizárólag új.

    A keret sajnos eléggé behatárolt, de ha esetleg +10-20 ezerért tudtok mondani sokkal jobb gépet, mint ami ebből a keretből kijönne, és elképesztő tuti vétel, arra kíváncsi vagyok és megfontolom.

    Előre is köszi a segítséget!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák