Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fogtunder

    nagyúr

    válasz Mokefic #20028 üzenetére

    a 216SE semmiképpen sem ajánlott, iszonyat gyenge hardver.

    ha jó mobilos appok kellenek almára, akkor én Synology irányba mennék, a QNAP sincs azon a szinten, mint ők, a ZyXel-hez nem volt mostanában szerencsém, de tippre ők sem. mondjuk jó lenne tudni, hogy pontosan mit értesz Apple support alatt, mert Time Machine pl. mindenre van, a hálózati megosztás protokolljai pedig teljesen platform függetlenek.

    TV-n való lejátszásra az a legegyszerűbb, ha a NAS-ra raksz egy Plex szervert, a TV-re egy Plex klienst, aztán hadd szóljon. itt annyi a buktató, hogy ha a TV valamilyen formátumot nem támogat, akkor a NAS nem fogja tudni konvertálni neki, ahhoz minimum egy DS216+ kellene, de az meg nem ez az árszint. legrosszabb esetben, ha nem mennek rendesen a dolgok, akkor veszel egy média lejátszót, vagy raspberry pi-t és arra hagyod a lejátszást, én amúgy is ezt az utat támogatom személy szerint. Ez a feliratos marhulás valszeg DLNA eredmény, az egész szabvány tűzre való. ki kell sakkozni, hogy melyik DLNA szerver melyik TV-vel megy normálisan, külső HDD-ről azért jó, mert az direkt lejátszás. De a Plex a legegyszerűbb amúgy.
    egy alternatíva lehet még, ha HDMI kimenetes NAS-t veszel, a QNAP és az ASUSTOR gyárt ilyeneket, akkor maga a NAS lesz a média lejátszód is, nekem egy QNAP TS-251 van a nappaliban, pár apróságot leszámítva elégedett vagyok vele.

    a valós felhasználásról nehéz videót találni, mert az többnyire nem a NAS-on történik, oda csak akkor lépsz be, ha állítani kell valamit, egyébként fel van csatolva hálózati meghajtónak és olyan, mintha a gépedben lévő merevlemez lenne.

    a 7200-as HDD-nek nem lesz semmi baja, kicsit hangosabb lesz, mint egy WD Red és ennyi.

    ha nem akarsz HDMI-t, akkor vedd meg azt a Synologyt, ami még belefér a keretedbe, én nagyon szeretem az ő rendszerüket, aránylag könnyen be tudsz lőni rajta mondjuk egy SickRage-t is, ami utána magától szedi a sorozat epizódokat, bemásolja a média könyvtáradba tölt hozzá feliratot, a Plex beindexeli, neked meg csak annyi dolgod van, hogy hazamész, bekapcsolod a TV-t és nézed.

    I hate morning people. And mornings. And People.

Új hozzászólás Aktív témák