Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • curbowka

    csendes tag

    Bár nem klíma, de remélem tudtok segíteni, másnak is hasznos lehet. Utólagosan milyen szellőztetőrendszert ajánlanátok? Központi kizárva, túl sok fal áttörés lenne, valamint gépészeti helyiség sincs. Amit én találtam:

    Mitsubishi Lossnay VL 1OO - itt egyszerre fújja és szívja is a levegőt, klímánál kicsit kisebb beltéri készülék, 230-240k környéke plusz szerelés.

    A másik a Aerauliqa Quantum NEXT 150, ez egy percing kifele fúj, egy percig befele, 156 ezer forint plusz szerelés. Ennél az egyetlen aggodalmam,
    hogy vajon az az 1  perc  alatt  mennyire  tud túlnyomás, illetve alacsony nyomás keletkezni, aminek következtében az ablakokon (nem új, fa) bejön a kinti levegő? 
    Nagyjából 100 légköbméteres a helyiség és közepes fokozaton olyan 30 légköbméter az óránkénti csere, tehát egy 1 perces intervallumban egy köbméter levegőt szív ki. 

    Ha bárkinek van első kézből tapasztalata bármelyik rendszerrel, szerintem sokan szívesen fogadnánk. Egy ember egy óra alatt több köbméternyi levegőt használ el, nem kell csodálkozni, hogy télen zárt ablakok mellett reggelre úgy kelünk, mint a mosott valami és sokkal lehangoltabb az ember hangulata. 

Új hozzászólás Aktív témák