Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fanti

    addikt

    Én a DeepCool Kendomen házról írnék pár szót.

    Egy közel tíz éves Chieftec házat váltott le, ami ugyan teljesen jó volt, de már vágytam egy pici változatosságra. Így esett a választásom a DeepCool Kendomen kuckójára, amiről szinte csak jókat olvastam.
    Meg is rendeltem, 12.900 Ft.- volt ingyenes házhoz szállítással, ami elég barátságosan hangzik.

    Kicsomagolás után megelégedéssel nyugtáztam a karcmentességet. Az oldallapokat levéve sem nyeklett-nyaklott, na jó, nem egy Chieftec acéllemez, de nem is egy Codegen lemezvastagság.

    Jól vannak elhelyezve az USB csatik, nincsenek túl közel egymáshoz, mint oly sok háznál, és így akár mindegyikbe lehet egy időben USB eszköz csatlakoztatva.
    A beépített kábelek, azaz a két portos USB2-es alaplapi csatlakozó kábel, és az egy portos USB3-as kék színű kábel hossza is teljesen rendben van, ugyanúgy az előlapi hangcsatik HD Audio kábelhossza is, még szépen elbujtatva is elér a megfelelő helyre. A reset-power-hddled-powerled szalagkábel is dettó.

    A gyárilag beépített öt darab 12cm-es venti is jól van kialakítva, elől van kettő ami piros ledes, de kellemes lágy fénye van, a ház tetején szintén kettő, hátul pedig egy, utóbbi három nem ledes.
    Mindegyik kanóca molexes és 3 pines alaplapi csatis végű is egyben.

    Mindenhol porszűrők vannak, még a ház három 5.25"-ös előlapi helyét elfedő takarólemezek mögött is, a hátsó ventinél értelemszerűen nincsen, a többinél van, a tápegység alatt is természetesen.

    A ház jól és könnyen szerelhető, a HDD és SSD tálcák (3-3 db) egy mozdulattal oldhatók és emelhetők ki, nagyon praktikusan vannak megoldva.

    Talán a kábelek hátul történő elvezetésére van kissé szűkös hely, bár nálam hat meghajtó is van a gépházban, és a tápom is csak félmoduláris, azaz a 24 pines és a 8 pines, valamint a VGA etetésére szolgáló két madzag, madzagonként 2 db 6+2 pines VGA etető csatival, nos ezek fixek, ami moduláris a tápomban, az a meghajtók tápellátását ellátni hivatott madzagok.

    Átköltöztetés után az alaplapi tálca mögötti kábelelrendezéssel és kötözgetéssel telt el a legtöbb idő, de végül sikerült mindent elvezetnem és rögzítenem, úgy, ahogy én szerettem volna.
    A ventik halkan üzemelnek, igazából csak szélzaj van, az is kevéske.

    Nagyon elégedett vagyok ezzel a házzal, mert beváltotta a hozzá fűzött reményeimet, és másnak is ajánlom, aki sok meghajtós gépet használ és nem akar túl sokat kiadni egy jó kis házikóra.

    [ Szerkesztve ]

    GIGABYTE B550 Aorus Pro, AMD Ryzen 9 5950X, Noctua D14, Crucial Ballistix 4x16GB DDR4 3200Mhz@3800MHz CL18, Powercolor 7900XT, M.2 Samsung 981 2TB, M.2 Kioxia (XG6) 2TB, 2 x Intel 730 SSD 480GB, Crucial MX500 2TB, SEAGATE SkyHawk 6TB, 750W Gigabyte Aorus Gold, Evolveo T4, Samsung S43BM700UUXEN

Új hozzászólás Aktív témák