Hirdetés

Aktív témák

  • SasAlexander

    csendes tag

    Üdv mindenkinek!

    Húgom gépe haldoklóban van, úgyhogy megérett az idő az új gép vásárlására. Először is jöjjön az, amire húgom használni szeretné. A szokásos internetezés az nem lényeg, amire emellett kellene neki, az esetlegesen filmnézés (HD nem, még nem, az csak nekem kell egyelőre :D), Simsezés (beleszámítva már a harmadik részt is), illetve jövendőbeli szakmájából adódóan képszerkesztés, meg ami egy kiadványszerkesztőnek kell. A gépre Windows 7 kerül, ez már biztos. Ezek alapján nem szükséges neki egy bika gép, úgyhogy megpróbáltam ennek fényében összeállítani egy tervezett konfigurúciót, ami lehetőleg olcsó, és egy helyről lehet beszerezni (ez jelenleg az ipon, rendeléssel jönne, és nézegettem debreceni üzleteket, de nem igazán találtam olyan helyet, ahol kb ugyanilyen árban, vagy olcsóbban ezeket meg lehetne kapni, vagy valami hasonlót). A konfig a következő:
    Processzor: Intel Core2 Duo E7400,
    Alaplap: Gigabyte GA-EP41-UD3L
    Memória: Kingmax 2GB DDR2 800 MHz (2 db)
    Videokártya: Sapphire HD3450 512 MB, vagy HD4650 1GB (Itt azon gondolkozok, hogy maradjak az olcsóbbnál, vagy gondoljak húgom jövőjére. :D Mellesleg a drágábbat egy nagy nehezen talált Sims 3 ajánlott gépigénynél találtam)
    Vinyó: WD 500 GB 7200 rpm 16 MB SATA2
    DVD-író: LG GH 22LS50
    A tápegység egy általam még régebben szerzett 450W-os Mercury táp lenne. A gépbe még menne majd a kártya is, amivel húgom kapja a netet (neki vezeték nélkül, én kábellel). A gép így 90-94k lenne, a VGA-tól függően. Kérnék egy kis véleményezést a tapasztaltabb emberektől, esetleg javaslatot a módosításra. De azért szeretnénk ennél az árkategóriánál maradni, illetve a processzor és a VGA márkája (Intel és ATI) is jó lenne ha maradna, ismereteim alapján én ezeket tartom jelenleg a legmegfelelőbbnek. Illetve ha valaki tud ajánlani egy jó házat, normális szellőzéssel, nem túl drágán, azt megköszönném (ha ráadásul rózsaszín kivitelben is lenne, akkor húgom is nagyon megköszönné :D). Egyébként minden más van, azt az előző gépből hozzuk át (bár talán egy egeret is kéne venni, eléggé vakakol már az is neki :D).

    Illetve saját gépem kiegészítésével kapcsolatban is lenne egy kérdésem. A bővítések nagy része (számbelileg :)) egyértelmű, viszont az új vinyó (pont olyan, mint ami fentebb van említve) ugye SATA2-es, és ehhez SATA-s tápcsatlakozó is kell. A gond az, hogy ami az én tápomon volt két csatlakozó, az már fel van használva a meglévő vinyóhoz és a DVD-íróhoz, ezért azt szeretném kérdezni, hogy milyen átalakító kábelt, vagy valami hasonlót érdemes venni? Próbáltam nézegetni az iponon (igen, szeretném összekötni a két rendelést, kevesebb gond legyen), és talán találtam is olyat, amit talán jó lenne, de itt sajnos kimerültek valamelyest az ismereteim, úgyhogy ebben az esetben szintén a ti segítségeteket kérném.

Aktív témák