Hirdetés
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TomiLi
addikt
Sziasztok!
Véleményetekre, segítségetekre lenne szükségem!
Cél játékos gép, abból is egy középkategóriás, mATX alaplappal. A ház egy Cooltek U3-as lenne, aminek nem túl jó a szellőzése első blikkre, de azon lehet alakítani, tehát ne ez legyen a főcsapás.
Ram átmeneti van 2x2gb, ez majd egy későbbi lépcsőfok lenne.Jelenleg egy full moduláris táp kellene nekem (400-500W - ha egyáltalán van), de nem valami csillió Wattos.
Alaplap - CPU/APU - VGA lenne a nagy kérdés - Full HD-hoz.
Nagyjából van elképzelésem de mégis arra lennék kíváncsi, hogy álltok ahhoz a "jövőképhez", hogy a játékokban is az APU/GPU - dVGA párosé lesz a jövő... Érdemes erre építeni, vagy egyelőre ez még korai, és majd 2-3év múlva térjünk vissza rá? Szintén ide: DX11.2.-nek van/lesz értelme, vagy ez is még annyira gyerekcipő, hogy kell hozzá pár év mire tényleg hasznos lesz? Vagy esetleg zsákutca, mint ahogy a Tesszeláció is lett.Vagy egy Intel (H/B chipset - tuning nem érdekel) alapon, nvidia vga,
Vagy egy full AMD gép - itt viszont passz... Egy mostani Trinity/Richland már egy 7870/R9 270X-nek kevés lenne nem? De ha tényleg árad az AMD Gaming Evolved játékgyár, akkor lenne értelme egy FM2+/Richland -> kaveri? Egy ilyen konfighoz már nagyon vad egy 7950/R9 280X?Nagy a zűrzavar a fejemben, ezért kérnék segítséget, véleményeket!
Nagyon köszönöm előre is!
Bogyorisz
-
TomiLi
addikt
válasz tranceplanet #51580 üzenetére
Danke!
Akkor ha mégis APU, akkor 7850 max.
Ha meg feljebb szeretnék lépni vga fronton, muszáj lesz cpu-t is erősebbet választani.Egy hülye kérdés: Ha GCN-es a dVGA, akkor pl nem baj, hogy a cpu Intel? (FX-eket nem ismerem...)
Bogyorisz
-
TomiLi
addikt
válasz Carlos_A #51663 üzenetére
Hardveraprón is ki lehet fogni garanciális, használt hardvereket, olcsóbban. Persze résen kell lenni, mert sokan elrugaszkodott áron adják a használt termékeiket.
De a hitelről én is lebeszélnélek!!!
Ne gyarapítsuk már azokat, akiknek úgy is annyi van, hogy nem tudják már hova tenni!Szerintem inkább 2-3 hónap gép nélkül és utána egy induló gépet kell kell venni (táp/ház/cpu-gpu-val/alaplap, memória, hdd)
Utána jöhet a vga, esetleg erősebb cpu, itt aprón el lehet adni a gyengébb cpu-t, jöhet akár ssd is...stb...Bogyorisz
-
TomiLi
addikt
Sziasztok!
Sikerült szert tennem egy MX518-ra, nagyon örülök, mert alig látszik rajta, hogy használt.
A talpait valamilyen módon ki tudom cserélni?
Ez már a fekete talpú verzió, így ha jól tudom, akkor G400 kompatibilis? (az is érkezik hamasosan egy, és arról még nem tudok semmit, de szerintem nem fog ártani annak sem egy talp csere)Köszi előre is!
Bogyorisz
-
TomiLi
addikt
Sziasztok Szakik!
Elsődleges felhasználás a játék lenne, de hétköznapi használat is fontos (fogyasztásra gondolok)
Full AMD vs. Intel/NV felállás közül ki miért választaná az egyiket, és a másikat?
AMD: AM3+ / FX8320 / 8GB 1600CL9 (4x2 GB, mert már 2x2 van) /7970
INTEL NV: H87 / i5/ GTX 670 esetleg 770 (jaj de az már nagyon sok)Melyik mellé milyen táp ajánlott (van egy 400-as Gold Be Quiet E9-em)
AMD-nél mennyire számot tevő a "lemaradás", hogy az NB a lapon van (Ha hülyeséget írtam sorry)
Sata 3/ USB 3 sebességben azonosak a vetélytársak?
Ha AMD, akkor esetleg az Asrock 970 extreme 4 szóba jöhet? (nekem jobban "tetszik", mint az UD3)
Előre is köszi!
Bogyorisz
-
TomiLi
addikt
válasz membrandj #53152 üzenetére
Értem, akkor miért nem ajánljátok az Asrock lapot,
Ha fontos a fogasztás, akkor mindenképp i5. fx ~ 60W-al eszik többet terhelés alatt.
Tehát csak terhelés esetén "húz el" fogyasztásban az FX? Ha netezek, vagy szövegszerkesztek stb. akkor kb. ugyanaz a fogyasztás a két rendszernél?Táp: okay.
Intelhez ram: de azt kihagytam, ugyanúgy 8Gb a cél.
Szerk: számolgattam, és az AMD javára, olyan 23k-val lennék beljebb.
AMD: Giga 970UD3 - 23k; FX8320 - 38k; DDR3 - 14k; MSI 7970 Lightning - 80k összesen: 155k
Intel/NV: MSI H87G43 - 24,5k; i5@4670 - 52k; DDR3 - 14k; MSI GTX 770 - 87,5k összesen: 178k[ Szerkesztve ]
Bogyorisz
-
TomiLi
addikt
Játékra egy 7870/GTX760 vga alá melyik rendszer lenne jobb? (FHD felbontás, 21-22" monitoron)
Egy B85/i3,(vagy pentium) vagy egy Fm2+/750k. Előbbiben több a bővítési lehetőség, de van értelme?
Valamint melyik rendszer gyorsabb a hétköznapi feladatok során? (Tömörítés, nagyobb fájlok másolása, netezés...stb)[ Szerkesztve ]
Bogyorisz
-
TomiLi
addikt
válasz Buci21 #55015 üzenetére
Az AM3+ lappal az a bajom, hogy amit ajánlotok, és jó, az mind ATX. Nekem mATX kéne, vagy ITX.
Viszont Intel fronton akkor meg egy 7870 alá is egy i5 kéne...."csumpi"
FM2+ : kicsit félve is kérdeztem, mert oké, hogy bővíthető, de mikor? Elvileg január. De mi van ha még sem - pl Bulldozer anno. Meg aztán ez az APU-zás még nagyon gyerekcipő, kevés a szoftver ami profitálna belőle, nem? Ergo, ahogy mondod: egyelőre még kell a nyers cpu erő....
[ Szerkesztve ]
Bogyorisz
-
TomiLi
addikt
Sziasztok!
Egy Kollégám szeretne számítógépet venni, és ehhez kérnék tanácsot, hogy mi lenne a számára legjobb megoldás.
Hagyományos ATX gép az alap gondolat, de lehet mATX is, amelyik olcsóbb. HD felbontású a monitor, tehát nem kell full HD-hoz bitang vga, de a HD-hoz olyan vga kellene, ami "mindent visz".....Intel i5/nvidia (AMD-ből úgy is hiány van) lenne az elképzelés, minimális (60Gb) SSD, 500Gb HDD,
Nem tudom, hogy elég-e 2x2Gb Ram, vagy kell 2x4Gb? (Win 7 lesz a gépen)VGA, alaplap, cpu, ram, ház terén vagyok határozatlan nagyon....
Segítségetek előre is köszönöm!150+áfa lenne a max határ, de egy picit túl lehet lépni a keretet. Nem tudom kijön-e ennyiből.
Bogyorisz
-
TomiLi
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- HPE BLC7000 2200W 2250W 2400W 2450W Szervertápegység Táp + Breakout Board - Számlával
- Eladó GAMER PC! Paks 2 I9-11400KF, RTX3090 24GB, 32GB RAM 4600Mhz
- GAMER PC! Ryzen 5800X / RX 6900 XT / B550 Strix / 32GB 3600MHz / 1TB Gen4 / 850W Gold! BeeszámítOK!
- GAMER CP! Ryzen 5600X / RX 6700 XT / B550 / 16GB 3200MHz / 512GB NVMe / 650w! BeszámítOK
- GAMER PC! i5-12400F / RTX 3070 / 32GB 3200MHz / 512GB NVMe / 850W Gold! BeszámítOK
- Dual-Core HP asztali számítógép eladó !
- HITMAN - Game of the Year Edition (STEAM)
- Steam PC játék kulcsok 6. Utalás, PayPal, Revolut
- MSI MPG X570 alaplap, AMD Ryzen 7 3800XT, 16GB DDR4 RAM, 256GB SSD félkonfiguráció
- 6. Gen DELL Gamer // i5-6600 // 16GB DDR4 // MSI GTX 1050Ti 4GB GDDR5 // 512GB SSD // 1TB HDD //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest