Hirdetés
- Hisense LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Dedikált GPU-s rendelésnek számolja az AMD a Ryzen AI Max sorozatot
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
membrandj
nagyúr
válasz szaszlaci #53716 üzenetére
Ez ha jól tudom még pont megbízható, egy darab A van a végén. Bár ha tutira akarsz menni, akkor a tápos topicba rákérdezel.
Ennyi pénzből proci erőbe ez a legjobb. Integrált vga ereje pedig hd filmnézésre elég kb. Talán régebbi játékok alacsony felbontáson,alacsony részletességgel.
Vegyél 4GB-ot, ha kevés még 4-et. 12 nem túl szerencsés. 2GB-on nem csodálom,hogy szenved.
satás hdd is kelleni fog. Lap: Asrock b75 pro3 szerintem jó lesz, de azért nézz rá!
[ Szerkesztve ]
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
szaszlaci
addikt
válasz szaszlaci #119690 üzenetére
Megvan már a gép (Asrock H110M-HDS + G3900 + egy RAM + Black notivinyó + PICO + kínai notitáp), így két kérdésemre válaszolok.
Egyik a fogyasztás, ami netes infók szerint 45 Wattig megáll kockatáppal.
Nálam az egész gép alapjáraton 15 – 17 Watt, teljesen terhelve pedig 32 Watt fölé nem sikerült vinnem. Azért nem semmi, főleg, hogy 51 - vagy 54 W TDP csak a proci...
A hűtése is eszerint alakul, nem jelent nagy kihívást csendesen megoldani. (A lap viszont csak a 4 pines ventiket tudja sebességcsökkenteni, amilyen a gyári CPU-jé, a hármasat maxon pörgeti, azt máshogy kell lassítani!)Másik a gyári hűtőmagasság volt. 20 mm a borda (és kb. 90 széles), a venti pedig 25 x 80. Lapra szerelve, alátámasztással az egész kb. 60 mm magas.
(Ebayről 500 forintér vettem egy 80x15-ös ventit, ha a remegésük el van nyeletve, ezek nagyon csöndben tudnak lenni.)Egy ilyen műszerdobozba építettem, majd kap még két USB-t:
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
szaszlaci
addikt
válasz szaszlaci #170327 üzenetére
Utánajártam kicsit ennek a szóban forgó USFF gépnek. Van egy olyan tulajdonsága, hogy a ventilátor sebességét elvileg az alapapi CPU áramszabályozója hőmérséklete alapján állítja. Mivel ezen nincs borda, és elég kevés a légáramlás, feleslegesen fel fog pörögni. Igaz, egy hővezetővel hozzácsatolható a CPU bordához, ami sokat javít. De akkor se hiszem, hogy hangtalan gép lenne, amihez tizen éve hozzá vagyok szokva.
Ettől még jó cuccnak tűnik (a hirdetett áron), de okosabbnak látom majd akkor egy korszerű belépő gépet venni, ha a jelenlegi már kevés lesz. Így csinálom jó ideje, és bevált.Viszont frissítettem Win11-re pár napja, és a kezdeti tapasztalatok nagyon jók! A W10-nél gyorsabb, alapvetően kevesebb memóriát használ (!), szebb, átgondoltabb, összeszedetteb. A középre reakott tálca nekem tetszik, de aktiválatlan rendszernél is átkapcsolható balra. Eddig megy nem kompatibilis gépen is hibátlanul, úgyhogy én ezen rövid próbaidószak alapján ajánlom a váltást. Csak el ne kiabáljam, kockázatos ilyen hamar véleményt alkotni. Illetve hamarosan jön egy frissítés, az részben javít pár hülyeséget. Remélhetőleg ezek a jövőben is érkezni fognak az inkompatibilis gépekre, ami a fő dilemmát válthatja ki a váltást illetően.
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Óra topik
- Rendszerfrissítés másként Xiaomi/POCO/Redmi telefonok esetében HyperOS-en.
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Hisense LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- További aktív témák...
- HPE BLC7000 2200W 2250W 2400W 2450W Szervertápegység Táp + Breakout Board - Számlával
- Eladó GAMER PC! Paks 2 I9-11400KF, RTX3090 24GB, 32GB RAM 4600Mhz
- GAMER PC! Ryzen 5800X / RX 6900 XT / B550 Strix / 32GB 3600MHz / 1TB Gen4 / 850W Gold! BeeszámítOK!
- GAMER CP! Ryzen 5600X / RX 6700 XT / B550 / 16GB 3200MHz / 512GB NVMe / 650w! BeszámítOK
- GAMER PC! i5-12400F / RTX 3070 / 32GB 3200MHz / 512GB NVMe / 850W Gold! BeszámítOK
- Dual-Core HP asztali számítógép eladó !
- HITMAN - Game of the Year Edition (STEAM)
- Steam PC játék kulcsok 6. Utalás, PayPal, Revolut
- MSI MPG X570 alaplap, AMD Ryzen 7 3800XT, 16GB DDR4 RAM, 256GB SSD félkonfiguráció
- 6. Gen DELL Gamer // i5-6600 // 16GB DDR4 // MSI GTX 1050Ti 4GB GDDR5 // 512GB SSD // 1TB HDD //
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest