Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • TartK

    kezdő

    válasz palfitom #165041 üzenetére

    Szia palfitom
    Köszönöm a segítséged!

    Hülyeség, de mikor keresgélni kezdtem, arra gondoltam, most van itt az idő, hogy AMD gépet birtokoljak és végre kedvezhetek nekik, pici tüntetésként az intel sok éves magatartása ellen. Ezért indultam el és maradnék AMD vonalon most.

    Az APU megoldás sok esetben kevés ez tény és van jobb megoldás, többek között amiket írsz!
    Ha APU -s megoldás maradna akkor megfelelő lenne a fenti összetoldozás, vagy változtatnál valamin (pl egyazon minőégben fellelhet olcsóbb termék)?

    Amennyiben pedig nem APU-s és vennék valami kártyát (gtx 1050 / 1650) akkor fenti felállás csak mondjuk egy 3900x-el ami időtállóbb lenne?

    Annyit azért fontos, hogy most nem a gaming a cél, az ilyen lepattanó, rengeteg dolgom van és havi 1-2 nap van amikor ilyesmire ráérnék, a munkaállomás a fontosabb cél.

    Az eredeti szöveg, hogy ne kelljen keresgélned!

    ""
    Sziasztok
    Kicsit kiestem a pc témakörből, általában vettem egy lapost és olyat, ami akkori céljaimnak megfelelt.
    Most azonban egy munkaállomást szeretnék létrehozni, olyasmi lenne a cél, hogy bejelentkeznek rá emberkék és elvégeznek távolról feladatokat.
    Olyasmit mint vágás, effektelés és képszerkesztés.
    Ezen felül internetes alap dolgok mennének rajta, némi film, zene, valamint alapszinten játékok (a vga árak miatt alap szinten de elég ritkán).
    Összeválogattam a felszívott tudásból egy kezdeti konfigot, de akadnának kérdéseim.
    AMD-hez alaplap:GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2 / sima AORUS ELITE / MSI MAG B550 Tomahawk / MSI MAG B550M MORTAR / GIGABYTE B550M AORUS PRO-P / KAKUKKTOJÁS Gigabyte GA-B450 AORUS PRO
    A kívánalmak ide:
    egy pci e 4.0 azért jó lenne, hogy tartós lap legyen a módosítások miatt a jövőben. Viszont azért egy jó hangkártya is kellene és nem ártana, ha a hűtés úgy lenne megoldva a chipsetnél, hogy külön venti oda ne legyen integrálva. Ilyen megoldása van pl a tomahawk lapoknál mert ahogy olvastam, ott a pcie4.0 felső része a procira van kötve és a 3.0 megy a chipseten át így nem melegszik fel. Ez egy kellemes megoldás számomra, viszont nem olvastam jót a hangkártyákról.
    A vrm hűtése is jó lenne ha tartós és minőségi lenne.
    Melyiket ajánlanátok és miért azt, ha lehet ilyet kérdezni?
    Külön köszönöm a magyarázatot, jó dolog tanulni.
    processzor: Eszetlen árakon vannak vga-k, ebbe a versenybe idén nem akarok beszállni, néztem 21 modernebb játék tesztet ADM G procival és a benne lévő vega-val. Alap szinten (hát nem szép grafika mellett) elvitte ezeket is, nekem meg régi játékok jönnek be és főleg stratégia. Ezért esett a választásom az 5700G-re, de az 5600G is opciós bár tesztek szerint (nem szentírás ezért is kérdeznélek titeket) kb 20% van az 5700G javára, ami időtállóbbá tenné még akkor is, ha bekerülne idővel egy dedikált vga.
    A kérdésem itt annyi, hogy a procik szintjén mi az ami ma több mint elég, a teszt eredményeket nézegetve és elvan vele az ember pár évet? 20.000 vagy 30.000 pont a teszteken, vagy ezeket hogy kell jól értelmezni?
    https://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html - a forrásom mely lehet tévútra vezet.
    memória: crucial ballistix 3200 cl16 kit 2x8gb
    Gondolom később egy másik ilyen kit segítségével 32ig el lehet menni, vagy ez piac és 32gb beránt 2x 16ban.
    Amúgy mi manapság a memóriaigényes folyamat ami kívánja a 32őt?
    vga: Opciós, ha van olyan kombó vagy oylan felé vezettek és ajánlanátok valamit akkor erre is át lehet állítani a dolgokat.
    táp: Hát ez nehéz. Talán: SilentiumPC Supremo FM2 Gold 650W / Seasonic Core GM 650W Gold / EVGA SuperNOVA 650 GA
    ház: q300l / Aerocool QS-240 / bármi amit ajánlantok és a hűtése kiváló
    HDD / SSD / MONITOR VAN
    egér / bill - NINCS, bal kezes vagyok így olyasmi kellene ami kényelmes és lehet Bluetooth is, sőt ha a billentyűn lenne a touch az is kiváló lenne (laptopról jövök), bár olvastam itt, hogy abból balos nem nagyon van.
    Köszönöm szépen nektek ha tudtok segíteni és oktatni kicsit és szántok erre időt.
    +1 mi az az I/O pajzs
    Köszönöm !! :R

Új hozzászólás Aktív témák