Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• varix

csendes tag

(#158242) CasualSmile
    ~340k-ból hoztam ki ennél valamivel erősebb konfigot (főleg VGA terén), igaz, hogy csak 250 GB (és nem samsung, hanem kingston) ssd-vel és 1 TB hdd-vel.

- Jó-e a fentebbi így, vagy van-e valami égbekiáltó dolog, amire nem figyeltünk?
    Chieftec tápot nem szokták ajánlani. Helyette FSP Hydro Pro 500 (~20k) vagy drágábban gold táp FSP Hydro GD 550 (~28k). (Meg még van egy pár alternatíva, de én csak az FSP tápokkal vagyok képben.)
    - Alaplapból a TUF B550-t szokták ajánlani a z új ryzen -hez, mennyire lenne jobb választás? 13k árkülönbség azért elég sok, ha csak parasztvakítás a chipset diffi.
    Én személy szerint csak akkor vennék B550-es mobot, ha kifejezetten célom lenne, hogy később bővítek a Ryzen 5000 szériára. A 3000-es szériáról viszont nem túl valószínű, hogy váltanék, mivel valószínűleg elég sokáig elég lesz még amit tudnak (ha mégsem, akkor előbb váltanék a mostani 3600-ról egy 3700/3800/3900-re), mire új processzor kell, addigra meg már úgy is új foglalat lesz, ami magával hozza majd az alaplap cserélt.
    - Videokártyából a GTX 1660 Super csak pár ezer forinttal több, és a műszaki adatlap szerint az össz különbség, hogy GDDR6 van benne GDDR5 helyett. Megéri-e azt választani, vagy a különbség nem számottevő?
    Mindenképp megéri a Super a felárat a gyorsabb memória miatt. 1080p 60 Hz-re szerintem elég lesz ez a kártya néhány évig, kompromiszumokkal (grafikai beállítások csökkentése) biztosan. Sok múlik persze azon is, hogy milyen címeket szeretnél játszani.
    Én is sokáig a 1660 supert szerettem volna megvenni, végül a 2060 super mellett döntöttem, majd az idő eldönti, hogy megérte-e a plusz pénzt.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák