Hirdetés
Aktív témák
-
gyalubalu
csendes tag
Sziasztok!
Kérlek, engedjétek meg, hogy felvezessem az én ötös listámat...
1. Melóra és szórakozásra szeretnék gépet összerakni!
Meló: office (ki gondolta volna), photoshop, video vágás (vállalkozó vagyok, nem Tarantino, szal nem egészestés eksönmúvik, inkább kisebb webes reklámspotok, sztem nem erőforrásigényesebb ez, mint családi videók hekkelgetése), web-programozgatás, internetezés orrba-szájba. Nem vagyok műszaki ember, vélhetően soha nem fogok CAD-elni, max az ikeás konyhatervezgetővel...)
Szórakozás: Filmek természetesen, de eddig is jól megvoltam HD nélkül mondjuk... Játszani viszont szeretnék végre egy kicsit, de nem feltétlenül a legfrisebb gamákkal - mivel laptopom van már lassan 10 éve (mármint nem ugyanaz, csak végig más-más mobileszköz a meló miatt) ezért hatalmas lemaradásban vagyok... a GTA4 már maga lenne a mennyország asszem...
Szórakozás2: bedroom és házibuli DJ-zés, zenélgetés (szerkesztés) - erre már van egy fasza usb-s hangkártyám!
Fenti okok miatt viszonylag sok USB-s eszközöm van/lesz (USB vinyó, zsírkaraj Logitech Momo kormány, 2 nyomtató, frincfranc kábelek fényképezőgéphez, ipodhoz, midi keyboard (mármint "zongora"), egyéb midi kontrollerek. Valszeg kéne firewire slot is...2. Az említett külső hangkarin, vinyón és egy zsír Logitech MX-1000 egéren kívül semmim nincs... Ja, van két USB hubom, ezeket szeretném végre elfelejteni, de ha ezen múlik, továbbra is elférnek az asztal mögött...
3. A gép számomra a kockát jelenti, amibe és amiből a kábelek szaladgálnak ki-be... Szóval kell majd ház is, de a monitort, billentyűzetet megoldom! Meg is osztanám veletek, h mire gondoltam nagy vonalakban:
Alaplap - Asrock 870 Extreme3 - a firewire és a sok USB, meg persze az ára miatt
Proci - AMD Phenom II X2 560 BE - kevés lehet a két mag? olvasgattam már valamit a "négymagosításról" lehet vennék ilyen hekkelt procit akár...
Procihűtő - Cooler Master Hyper TX3 RR-910-HTX3-GP http://www.arukereso.hu/szamitogep-huto-c3094/cooler-master/hyper-tx3-rr-910-htx3-gp-p38636189/ - tudom, hogy ez is fontos része a konfignak, de nemigen tudom megítélni, hogy ez most jó lenne-e... ötleteket várnék erre is. ezen semmiképpen nem szeretnék spórolni, de a küllem nem fontos egyáltalán!
Memória - Corsair 4GB (2x2GB) DDR3 1333MHz - gondolom elég, esetleg két ilyen?
Videokari - Sapphire Radeon HD4890 1G DDR5 - jókat olvastam róla, és hangsúlyozottan nem a legújabb játékokat szeretném gyúrni...! persze várom az ötleteket...
Vinyó - ajánljatok valamit max 10ért, tárhely nem szvsz téma a külső 1TB miatt
DVD-író - bármilyen, erre sem akarok vagyonokat költeni...
Táp - nem értek hozzá, saccoljátok meg mennyi kellene... aszonták más okosok, hogy 500W elég egy jó minőségű táppal... pl?
Ház - Raidmax Ares: http://www.radikalmod.hu/index.php?p=6&y=218 olyan 10e-t szánnék rá, mer kell a fame-faktor is, de itt hajlandó lennék kompromisszumokra...Kihagytam vajon valami???
4. Házra és azon belülre a keret 150e (+max 10% pufferl)! Nem biztos, h ki szeretném használni teljesen, ha nem muszáj, de ennyit hajlandó vagyok rászánni... Budapesten vagyok, az alkatrészekért szívesen elmászkálok, ha valahol okosba odaadnak valamit..
5. Monitort is most fogok venni, én erre gondoltam
http://www.arukereso.hu/monitor-c3126/gaba/gl-2000d-p42044305/
megítélésem szerint az 1600x900 nekem elegendő lesz! Szerintetek?Huhh, várom megtisztelő válaszaitokat, az építő kritikát, előre is hatalmas KÖSZI!
ASRock 870 Extreme3, Phenom II X4 B55 BE, COOLER MASTER HYPER 212, Kingston 1333MHz 4G, VTX3D VX5770 1G, OCZ Onyx 64G SSD, COOLERMASTER Elite 370
-
gyalubalu
csendes tag
Szia!
Köszi a gyors választ és a méltató szavakat!
MindjártHolnap csekkolom is a javaslatokat...Ilyesmikre gondoltál?
http://hardverapro.hu/apro/a64_x2_s939_3800_2700_mhz_a64_x2_4200_2900_mhz/hsz_1-100.html
http://hardverapro.hu/apro/asus_p5v-vm_dh_wifi_ap_multimedia_lap_elado/hsz_1-100.htmlEz nagyot lökne a dolgon? Ha jól látom nem kerülne sokkal többe... Mennyire megbízhatóak ezek így? Garanciát ezesetben hogyan tudom érvényesíteni, ha pl 2 és fél év után para van? (Kapok számlát meg minden? Nem annyira vágom a témát, ezzel nem vész el a garancia?) Az alaplap ezesetben is lesz?
Ha mégis sima Athlon lesz, akkor tehát elég a legmezeibb procihűtő? Akár egy borda is, hogy kisebb legyen a zaj? (pl ilyen) vagy azér zörögjön is valami? (mondjuk ez)
Ezen a sokmagosításos hekkelésen kívül nem nagyon terveznék tuningot, mert nem értek hozzá (nem is akarom nagyon beleásni magamat)... Viszont úgy 4-5 évig nem szeretnék hozzányúlni a vashoz - szal lehet hogy a gari lejárta előtt azér' kis utánaolvasás után megpróbálnám picit feljebb piszkálni. Aztán majd kb egy teljesen újat vennék, ez meg mondjuk lenne a gyereké, hadd szokja... (Ha jól sejtem, egy kalap szamócát sem fog már akkor érni...)
Most jó éjt, vagy jó reggelt!!!
ASRock 870 Extreme3, Phenom II X4 B55 BE, COOLER MASTER HYPER 212, Kingston 1333MHz 4G, VTX3D VX5770 1G, OCZ Onyx 64G SSD, COOLERMASTER Elite 370
-
gyalubalu
csendes tag
Üdv!
Az SSD-s ötletre vevő leszek asszem... Tegnap (ma) hajnalban átolvasgattam az ide vágó cikkeket, egészen beleéltem magam a félperces teljes bootba.
Aztán ma reggel a dugóban araszolva hót kómásan eszembe jutott még valami:
A C0d3r által javasolt SSD-s konfiggal, de négymagosított phenom II-vel megvalósítható lenne streaming (netrádió, esetleg képpel - konkrétan, de nem kizárólagosan "live dj mix" közvetítésére gondoltam: a képanyagot a monitoron futó dj-szoftver /szigorúan NI Traktor Pro - ajánlott követelmény, ez mérvadó lehet az erőforrás-felhasználás szempontjából: 2,4 Ghz/, esetleg firewire videokamera szolgáltatná)??
Ezzel párhuzamosan(!) a rögzítés is megoldható ekkora vassal (nem nagyon vagyok ebben sem tájékozott, de a Fraps-ról hallottam már, persze tapasztalatom semmi, mert a jelenlegi gépemre értelme sem volt feltenni)? Vagy ehhez más vidikártya kéne esetleg? Kell valami spec kütyü mindehhez?Köszönöm a válaszokat, pacsi, ilyesmik!
-
gyalubalu
csendes tag
Szia C0d3r és persze Sziasztok Többiek!
Kicsit olvasgattam a GeForce GTS 450 kártyával kapcsolatban, amit ajánlottál. Milyen előnyei lennének ennek pl egy Radeon 5750-el szemben a #12930-ban leírt feladatok ismeretében (nem túl új játékok, photoshop, alapvető videovágás)? Én nem naon értek hozzá, de azt gondoltam, hogy egységes AMD-ATI termékvonalon talán(??) lehet vmi szinergia proci és videókari között.
Amúgy legelőször a HD 5750-et terveztem be, aztán valahol (őszintén szólva már annyit olvasgattam, hogy kezd tele lenni a búrám, de sztem valahol itt a PH-n) azt olvastam, hogy a 4890 bár régebbi kártya, de jobb a teljesítménye... Vagy ezt én nem venném észre a valóságban 1600*900-on?
És amúgy mennyit vennék észre, ha Zotac GTS450-ből az AMP verziót választanám (ca. +5e Ft, kb annyi, mint a HD 4890)? Ugyanez a kérdés 5750 vs 5770 témában is, hasonló árdiffivel...
Egy szóval mit kapok 10 korsó sör áráért?
-
gyalubalu
csendes tag
Sziasztok!
Alsó tápos CM Elite 370-be nekem ezt javasolták: CHIEFTEC Delta GPS-400A 400W (konfig lent)
Elég hosszúak a kábelek?Másik kiszemeltem egy FSP 400-60APN 80+. Úgy tudom csak két sata csatival van felvértezve... Lehet ezt a plusz egy hdd miatt tovább osztani? (sata SSD és DVD biztosan lesz rajta, opcionális még 1 sata HDD) /külső, usb-s vinyóm van/
Esetleg ajánlanátok másikat hasonló teljesítménnyel, megbízhatósággal, nem baj, ha picit olcsóbb...
Előre is köszi!
-
gyalubalu
csendes tag
Köszi most is, mint már korábban is...
VTX3D VX5770-ről tud valaki infót? Megbízható? N a g y o n olcsó!!
-
gyalubalu
csendes tag
válasz gyalubalu #12930 üzenetére
Na akkor...
#12930-as feladatokra összeválogatott konfig... Kíváncsian várom a véleményeket! Úgy izgulok...
- ASRock 870 Extreme3
- AMD Phenom II X2 555 BE C3 @ Phenom II X4 B55 BE
- COOLER MASTER HYPER 212
- KINGMAX TinyBGA 4096Mb DDR3 1333Mhz
- PALIT GF 450GTS 1024MB PCIE GDDR5 HDMI SONIC
- OCZ Onyx 64G SSD
- COOLERMASTER RC-370-KKN1-GP Elite 370
- CHIEFTEC Delta GPS-400A 400W
- LG GH22NS50 DVD-writer drive Black SATA
éééés
- COOLERMASTER TLF-S12-ER-GP (piros ledes venti a ház elejébe...)+ Fujitsu-Siemens 20" L20T-2 LED
Nos???
-
gyalubalu
csendes tag
válasz #98593280 #13235 üzenetére
1, 04ahgy-től veszem, játéktesztelt lesz...
2, sajnos a megfelelő intel konfig minimum 25-30-cal lenne több, arra sajna nincs keret.
3, Jobb lenne egy GABA??? Most komolyan, fogalmam sincs...a piros más miatt kell
(de újfent megkérdezem: VTX3D VX5770 jobb lenne a PALIT GTS450 helyett??)azért köszi, hogy ránéztél!
UPDATE!
HMMM. most akkor nézem, hogy mit írtál... KÖSZI!!! (illetve a francba, megint kockulhatok...) de komolyan köszi!
[ Szerkesztve ]
-
gyalubalu
csendes tag
válasz kelzsoca #13245 üzenetére
hmm.. nem tartom rossz vételnek, működőképes és garis lesz... van esetleg ellenvélemény?
Lehet kicsit off, de a videókarikkal bazinagy gondban vagyok. Melyik gyártót javasoljátok, esetleg kitől NE válasszak?
-
gyalubalu
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kéne...:S
Frissen összerakott konfig meg se makkan.. Áram van, ventik pörögnek, de se kép se hang... Monitoron no signal, speakert rádugtam, de nem csipog egyáltalán...
Power gombbal bekapcsolni belehet, de kikapcsolni már nem...
Mi lehet a para? Szerintem mindent összedugtam, ahogy kell.
Ha itt nem is, melyik topikba írjak???Köszi előre is...
-
gyalubalu
csendes tag
basszus az (tök pipa vagyok) hogy a megrendelt táp helyett GPS400másikat adtak (ugyanis a boltba nem érkezett meg az átvenni kívánt cucc, az eladó meg aszonta, hogy a CTG400 meg az még jobb is lesz, mert így meg úgy...) aztán itthon elkezdtem összeépíteni, a 12V-os csati meg nem ért el a helyére (alsó tápos a ház) ezért gondoltam, na hát akkor ez lehet nem is kell.. (sose raktam még össze gépet) de kellett, így a táp most a ház tetején figyel.. pcsába, marha mérges vagyok, holnap remélem meg tudjuk oldani a dolgot, különben rájuk borítom az asztalt...
-
gyalubalu
csendes tag
erőltessem a cserét az eredeti GPS-re, vagy elég ha adnak vmi toldó kábelt? (már ha van olyan) amúgy maximális tiszteletem srácok!
-
gyalubalu
csendes tag
asrock 870 extreme3-on északnyugaton van a 12V csati... sajnos egyáltalán nem ér oda, pedig megpróbáltam a vga mögött is elbújtatni... ehh... kész!!
-
-
gyalubalu
csendes tag
SSD-vel a bút core windows xpvel gombnyomástól számítva 22 mp (csippanástól kb 4)... a kék töltőcsík kb harmadig jut el és bent vagyok
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Hobby elektronika
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Call of Duty: Black Ops 6
- Path of Exile 2
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fujifilm X
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest