Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    Topikgazda

    válasz Neck #3699 üzenetére

    Mert most mindenki ki tudja adni magából a tetszőlegesen kipécézett márkával szembeni ellenszenvét. Az a lényeg, hogy az csinálja rosszabbul (mindenképpen) amelyiken a márkajelzést nem szeretjük, amelyiket meg szeretjük az még felmentést is kap a fizika szabályai alól.

    A Canon R5 a tesztek szerint beltérben és tűzőnapon is közel ugyanazt a felvételi időt tudja a túlmelegedésig produkálni. Ez egy zárt(abb) rendszer, nem csak kifelé távozik nehezebben a termelt hő, de befelé is jobban ellenáll a külső körülményeknek.

    A Sony A7S III beltérben túlmelegíthetetlen, tűző napon viszont kicsivel az R5 előtt kapcsol le (de nagyságrendileg hasonló időt fut, viszont biztos vagyok benne, hogy létezik az az éghajlat, ahol még rosszabbul teljesítene). Mivel van rajta passzív hőelvezetés, ez nem csak kifelé tudja vezetni a hőt, de befelé is. A tűző nap pont annyira fel tud forrósítani egy burkolatot, ami már át tudja lökni a tűréshatáron. Cserébe egy ventillátorral sokkal hatékonyabban hűthető. Basszus, épített itt bárki saját kezével PC-t valaha?

    A profi kamerákat nem véletlen szokás árnyékolni és aktív hűtéssel is ellátni (utóbbit a Panasonic S1H is alkalmazza). Az emberek valamilyen csodavárással tekintenek ezekre az új gépekre és elvárnák, hogy a fizikát meghazudtolva vagy akár teljesen életszerűtlen teszteléseknek kitéve is pisszenés nélkül működjenek. Voltam már repülőnapon amikor árnyékban is 39°C volt és ráfűztem egy baseball sapkát a vállpántra, amikor a gép a vállamon lógott, addig is árnyékolta, felemelve a gépet pedig rögtön odébb csúszott és nem zavart a használatban, de ez működik bármilyen kendővel, sállal is. Pedig akkor nem is videóztam, csak fotóztam, de inkább a gépben lévő akkut féltettem, mert ahogy az extrém hideg, úgy az extrém meleg sem tesz jót neki.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák