Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bacus

    őstag

    No úgy látom van akinek nem kenyere a humor.

    A válaszom a hülye kérdésre, hülye válasz tipikus esete. Egy jól működő hálózatot akar variálni amiről tulajdonképpen nem mondott semmit, nem tudjuk most milyen berendezése van, a kliensek elhelyezkedéséről, távolságáról, csatlakozási módjáról sem tudunk semmit. Ezek után a az a kérdés, hogy "szerintetek érdemes e" nem itt, hanem egyik topikban sem állja meg a helyét.

    A feleségekről szóló topikban feltehette volna, hogy a mostanival sincs semmi baja, de érdemes e cserélni, mert variálna..., pont ugyan ennyire tudnának neki tanácsot adni !

    Én nem vagyok mikrotik megmondó ember, néha élesen fog a billentyűzetem, aki magára ismer, az meg is sértődik, de ez így van rendben. Nem kell mindenkinek mindenhez érteni, sőt, még kicsit sem! Én pl nem csinálok vakbél műtéteket (de ennél kisebb műtéteket sem, mint pl köröm benövés, pedig azt lehet egy fejszével egy életre tudnám orvosolni), és nem is próbálkozom vele..., elmegyek szakemberhez. Persze fizetni kell, ez már kiveri a biztosítékot, de hát van itt ez a topik majd valahogy összegányolom, meg szidom az eszközt, hogy ez szar...
    Egyébként ha hülye vagy a mikrotikhez, akkor vegyé és fizesd meg a szakembert !, ez az én véleményem. Meg lehet tanulni is, sokat, ingyen. A "hülye vagy a mikrotikhez" egyébként nem probléma, ha ismered a linux tűzfalakat, van bármi alapfogalmad, hogyan működik a tcp/ip hálózat, hallottál az osi rétegekről, mert ebben az esetben csak pillanatok műve, hogy ne légy hülye mikrotikból.

    A quick setup egy szar, felesleges is, amit ott jól be lehet állítani, az pont teljesen felesleges, akinek az elég, az tényleg vehet bármilyen soho routert. (na jó, mindig van lentebb, most láttam egy modem/routert, a dhcp szerverében nem lehetett fix ip-t kiosztani, nem lehetett route szabályt hozzáadni, stb, de persze a router üzemmódot sem lehetett kikapcsolni, legalábbis a belülről elérhető web felületen nem.) Én kidobnám az egész quick setupot, detect internetet, mert csak probléma forrás. A default config az még elmegy, de én még nem hagytam meg sosem, kiindulási alapnak sem jó általában, de ha már akkor jobb lenne egy olyasmi ami némelyik routerben van, hogy 4-5 féle üzemmód kiválasztod, töröl mindent, majd átkonfigurál mindent az üzemmód szerint, lehetne sima AP, Capsman AP, Capsman manager, Main router, esetleg ezeknek a keveréke, nur für dumkopf..

    Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

Új hozzászólás Aktív témák