Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #95561216

    törölt tag

    válasz Rive #19679 üzenetére

    Jól látom, hogy egy bankcsőd esetén az oda tartozó tőkevédelem lényegében a 100kEUR értékre redukálódik, azaz a vonatkozó tőkevédett alapokat lehet kukázni minimális maradványértékkel (illetve BVA-értéken)?

    Eddig bele se gondoltam, de szerintem igen :) BEVA ráadásul tudtommal nem is véd az értékpapír nullázódása/csődje ellen, csak az ellen, ha a brókered megy csődbe, akinél mondjuk állampapírod van, és addigra azt is eljátszotta, akkor 20k euróig kapsz állampapírt, vagy amilyen értékpapírod volt.

    Amúgy tőkevédett alapot sose vennék, ha minden áron ilyet akarnék, csinálnék magamnak. Vágyott futamidő alapján kiszámolom a tőke jelenértékét, annyiért veszek prémium állampapírt (amit az alapkezelő el se érhet), a maradékot meg "elszórakoznám", certifikátokkal játszanék, megérzésre mennék, ilyesmik. Ha el is bukom mindet, nagyját visszahozza, hogy csak a befektetés kis százalékára fizettem alapkezelői díjat (ha befalapba teszem a maradékot), illetve hogy jobb hozammal tudtam állampapírba tenni. És akkor még megvolt az élvezeti érték is, hogy én kezeltem a pénzem :)

Új hozzászólás Aktív témák