Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • .LnB

    titán

    LOGOUT blog

    Végeztem a sztorival. (52% - 57óra)

    Tegnap nem írtam semmit, gondoltam várok egy kicsit, hogy leülepedjen.
    Innentől mindent spoiler alá írok: A nagy csavar számomra nem volt akkora csavar. Persze nem mondom, hogy biztosra tudtam. De az AI pod-os résznél 100%-ig biztos lettem benne. És Eli DNS vizsgálata is megerősített benne. De én írtam is korábban, hogy szerintem nem a valódi Boss-t irányítjuk. Ez be is jött. Azt viszont nem tudtam, hogy ki lett átoperálva. Ebben kicsit meglepett Kojima. Azt hittem valami ismertebb karakter lesz. De nem, mi vagyunk BigBoss. Szép gesztus tőle, jó ötletnek tartom. Az mondjuk nem tetszett, hogy a 46. küldetésben kb újra kell játszani a prológust, én untam.

    Szóval ez a csavar oké. De ez a játék nincs befejezve! Közel sincs! Quiet története le lett zárva. És ez lenne a vége? Kizárt! És ez engem így nagyon felbasz! Még az 51. küldetés sem a vége szerintem. Az is egy kis jelentéktelen Eli - BigBoss civakodás. Aki végigjátszotta a harmadik, negyedik részt az tudja milyen epikus lezárásokat szokott csinálni Kojima. Na ebben ennek nyoma sincs.
    És egyébként is elég megnézni a küldetéseket. A 31. küldetéssel lezárul a Skullface szál. Az egy kerek chapter. Utána 6+1(a 46. küldi) van. Nézzük meg az arányokat. 31 küldetés egy random enemy-ra akit ki kell iktatni. És 6 küldetés Kojima életművének, legféltettebb kincsének lezárására!! Érzitek ugye?! Ezért annyi futotta tőlük, hogy Quiet történetét befejezték, és ellőtték a nagy csavart a 46. küldetésben. A kapkodás látszik is, mert teljesen szétesik a sztoriszál a végére. Ugrálunk ide-oda. De sok dolog maradt még amit én vártam volna.

    Viszont azok számára akik nem ismerik annyira jól a Metal Gear univerzumot azokban nem lesz hiányérzet. Azok számára ez egy nagyon jó játék. Mert az! Tökéletes. Sokrétű, változatos, megunhatatlan. Gyönyörűen néz ki, eszméletlen jók a zenék, az átvezetők megkomponálása a szokásos Kojima minőséget hozzák. Egyedül ezt az epizodikusságot nem értem teljesen miért kellett erőltetni. Szerintem teljesen felesleges.

    Mint játék nagyon jó, csak a sztori nem lett befejezve. És így már érthető a nagy Konami - Kojima cirkusz.

    [ Szerkesztve ]

    „A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

Új hozzászólás Aktív témák