Hirdetés

  • Lunar Lander Beyond teszt

    gp Nagyon sok évtizeddel az eredeti Lunar Lander megjelenése óta ismét ezen a címen jelent meg Atari logóval egy játék. Vajon mennyit javult a játékdesign a hetvenes évek óta?

  • AMD Radeon undervolt/overclock

    lo Minden egy hideg, téli estén kezdődött, mikor rájöttem, hogy már kicsit kevés az RTX2060...

Új hozzászólás Aktív témák

  • hdsentinel

    őstag

    válasz Nashville #4070 üzenetére

    Bocs, hogy csak most sikerül válaszolni.

    Elméletileg (még ha van is hiba a merevlemezen) még nem kötelesek cserélni, mert a hibák száma még nem érte el a gyártó által szabott küszöböt (azaz nagyobb, mint 0 %). Kereskedőtől, szervíztől függően azért néha ennél korábban is cserélnek.

    "Megjavítás" alatt én sem tudom, pontosan mire gondoltak. Valószínű nem arra, hogy szétszedik és kicserélik az esetleges sérült lemezt :)
    Sokkal inkább arra, hogy speciális környezetben (megfelelő szervíz hardver és szoftver) tesztelik, a hibás részeket kizárják a további használatból és visszaadják.

    Ezzel önmagában nincs baj, csak akkor ha további területek is érintettek, azaz a későbbiekben ismét elkezd romlani az állapot. A tapasztalatok szerint azért ha ez ismételten megtörténik akkor a forgalmazók nagy része a 2. vagy 3. alkalommal már cserél (fogyasztóvédelem nélkül is). Persze ehhez érdemes határozottan fellépni.

    Én személy szerint nagyon alapos "nyúzásnak" vetném alá (legalább 24 órás folyamatos, intenzív használat), amint visszakapom, még mielőtt fontos adatokat tennék rá. Érdemes itt elolvasni, milyen lehetőségek javasoltak: [link]
    Konkrétan a "Lemez felületének újrainicializálása" tesztet futtatnám végig, akár többször is egymás után.

    Előtte és utána érdemes lenne riportot menteni (vagy küldeni a fejlesztőnek :B ), hogy össze lehessen vetni őket és ellenőrizni az esetleges változást.

    Ha ez a teszt rendben van (nincs sárga / vörös blokk, lassabban kezelhető terület) az pozitív, ez esetben azért a Fájl -> rövid és részletes öntesztjeit ajánlott időközönként lefuttatni.

    Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

Új hozzászólás Aktív témák