- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- 3D nyomtatás
- Projektor topic
- Steam Deck
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
Aktív témák
-
Csorosz
aktív tag
Hipro 700W-os tápról rakok be pár terhelési teszt képet, ha esetleg valaki ezzel szemezne.
A táp pontos típusa:
HP-W700WC3
Ágak:
4x12V 16A (10s max 18A)
3.3V 24A
5V 24ASzerintem ár/teljesítmény arányban simán megéri, nekem vitt C2D E6400 -et 4 ghz környékén SLI 8800GT -vel is. Mindig van a Ph-n egy két darab eladó, én itt eddig 3 darabot szedtem össze.
Most 3 vinyó, E8400 4ghz és 4-vagy 6 giga ram konfigban a következőket dobja terhelésre:
(és közben folyamatosan neteztem...)CPU
3,3V
5V
12V
[ Szerkesztve ]
"Mikor a Margit hídról repül a vasszék - Minden vágyad, hogy csinálj egy sasszét."
-
gepetto86
tag
Hali!
Szerintetek megérné megvenni egy 2 éves CM M520-at gari nélkül, és ha igen, akkor mennyit adjak érte?
-
14adam
addikt
válasz Csorosz #46451 üzenetére
Köszönjük a tesztet
De ennek nem valami sok hasznát vesszük,mert a szoftveres mérés nem minősül mérésnek,pontatlan.Multiméterrel kellett volnagepetto86: annak a tápnak a nagyon nagy hátránya,hogy 520-as létére csak 409w körül tud leadni12v-n,meg a belseje se egy nagy szám csak egy acbel van benne,és terhelésre eléggé hangos is.Én azt mondom,hogy mond meg mennyit szánnál rá aztán nézünk valami jófélét
-
Krisinto
őstag
válasz Tothgera30 #46456 üzenetére
Ismerős...én is így vagyok fele,de nekem meg nincs pénzem fejleszteni
Proci hűtőt kellene szerválnom -
Csorosz
aktív tag
válasz 14adam #46454 üzenetére
Lehet, valóban a multis mérés az ideális, próbáltam már, de azt nem tudom monitorozni. Az a tapasztalatom, hogy elég pontos az occt teszt. Ha nem is az értékpontossága, (bár azzal sincs gond) hanem a feszültségtüskék érzékelésében. Mindjárt túrok valami régi tesztet, ahol ez meg is látszik.
Persze, tényleg úgy van ahogyan mondod, "real time" kéne monitorozni, de szerintem ez jóesélyel kivitelezhetetlen otthoni körülmények között. Szóval marad a fapados Occt. ;-) Nekem eddig bejött. Szar tápokat mindig kiszúrta.
Bár lehet, hogy egy PC scope -al megoldható lenne a hardveres mérés, annak nem tudom mennyi bemenete van. Dehát: az sincs..."Mikor a Margit hídról repül a vasszék - Minden vágyad, hogy csinálj egy sasszét."
-
Argos
őstag
Köszi a javaslatokat!
Nézelődök... de lassan kezd elgurulni a gyógyszer -> PNF, GLN, HLN, APN etc...
Esetleg ezekről a jelölésekről/modellekről le tudnál pötyögni egy minőségi sorrendet?
Am. leginkább 2 típus kezd érdekelni :
- FSP BlueStorm
- FSP Everest ( modularitás jól jönne )
Csk sajna pont ezekből, nem nagyon van (400W-s pláne) ... ill. jó drágaÜdv
...elmúlik...
-
dzudzu
tag
Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy összeállt a végleges konfigom, de abban nem vagyok biztos, hogy a kiszemelt táp megfelelő-e?
Szóval a gép:
Asrock N68-GS sAM2+ alaplap
AMD Athlon II X4 620 CPU
2 Gb Kingmax DDR2 1066 Mhz
Ati Saphire HD4670 512 GDDR3
Samsung 160 Gb Sata HDD + külső usb-s 250 GB-s HDD
Leadtek TV tunerEhhez néztem egy iylen tápot: [link]
Kérdésem az lenne, hogy megfelel-e a laphoz és elbírná-e a 370W ezt a konfigot?
Köszönöm előre is -
Dyno
veterán
válasz szucsjanek #46428 üzenetére
Hova tartozna?Ha gagyi lenne nem ajánlott lenne, szerinted minek ez a topik.
(#46430) F34R: Szerintem......
Kicsit olvasgass, szerk. gombocskát meg használd....
(#46432) szucsjanek : Nem ők gyártjáka tápot, Sirtec gyártja ők felcímkézik.
(#46429) F34R: Egy TX650 alegkomolyabb quadhoz meg SLI/CF összeállításhoz kényelmesen elegendő, ami dual gpu alapú, tehát nem x2-k CF-be.Ez a névlegesteljesítményű dobálozás meg semmit nem jelent, olvasgass utána most volt teszt hogy mire elég a 600W, ott mindent érthetően elmagyaráznak.
(#46436) F34R: FSP beles, a szóbanforgó Csifi emg Sirtec, legalább azt tudjuk már ki mit csinál és ki csak firkála táp oldalára!
(#46439) F34R : Coolink macron bélre épül, ebből már következik, hogy nem Codegen kategória, mert bizony ez a gépedre nem veszélyes!Miért nyilvánulsz emg ha nem tudod?Nem zavar hogy félrevezetsz jó néhány embert????
(#46438) amerigo: Egy újraelkozást megérne, és utána újra elmegy 3-4évet.Csaba_20,Didyman és Stol foglalkozik ilyen dolgokkal itt keresd meg őket PH-n, elég kellemes áron dolgoznak.
(#46441) hiuuz : Newton a gyártója, ahogy elnézegettem inkább szervertápknál és az OEM beszállításoknál fordulnak elő.
(#46442) F34R : Miért most amit írtál neki igaz?Mert ha igen, akkor tényleg fogalmad sincs róla?Vagy hsz. gyűjtés?
#46459) Argos83 : Első hsz.-be levan írva.
-
Teasüti
nagyúr
Micro ATX-es tápra van vkinek ötlete? Hol lehet beszerezni ilyet olcsón?
Vagy hol lehet jót beszerezni kevésbé olcsón?
Az olcsó pár ezer forintra értendő, a jó alatt meg védelmekkel ellátott, nagyon jó hatásfokú táp értendő.Aki tud ilyet, szóljon plííz!
Köszi! -
14adam
addikt
válasz Teasüti #46469 üzenetére
Be quiet sfx,fsp belsős,magas hatásfok,jól néz ki,elég sok kábele is van
-
katona.t
tag
Helló
Enermax EG365AX-VE(G)
Konkrétan nem láttam feltüntetve az ajánlott tápok listában ezt a típust, csak a márkát.
Kis konfigot hajtana meg egyenlőre, de később fejlesztenék.
Meg merjem venni?
használt.
Köszi -
Krisinto
őstag
válasz katona.t #46476 üzenetére
Akkor inkább az Enermax
[Esetleg ez?] -
Clapaucius
tag
hello!!!
Van egy FSP500-60GLN 500W-os tápom, és a kérdésem az lenne, hogy elbírna egy ilyen konfigot?
AMD Phenom II 550 3.10Ghz AM3 BOX
4890 Toxic CF
4GB DDR3 OCZ 1600mhz cl7 ramFőleg az érdekelne, hogy el-e bírja a CrossFire-t.
Köszi!!
....
-
Dyno
veterán
válasz Clapaucius #46479 üzenetére
4890 CF-t nem fogja bírni, egy darabbal bőven elmegy, de a másodikkal már nem lenne stabil.
-
csokad
senior tag
sziasztok! lenne egy nagy kérdésem. fekete tápot akartam de Enermax modu 82+ 525w lett. most van egy lehetőség hogy 1:1ben tudnám cserélni Corsair HX520-ra az enyém új a másik meg talán 3hónapot se ment. gari van mindekttőre de ez nem létfontosságú! szóval érdemes lenne e cserélni egy
ENERMAX MODU82+ 525W-osat
egy
CORSAIR HX520-ra?
előre is köszi -
hfrankee
senior tag
Hali!
A profilomban lévő konfig üzemel a benne szereplő táppal.
Vszínű,hogy a CPU egy Q8200-ra fog változni.A VGA meg a CPU is piszkálva van-lesz úgy 20%-ot.
Elég még a kékvihar ugye?!Nem lesz a határon hajtva.Sejtem,hogy nem de a szakik véleményét kikérném. -
káen
tag
Sziasztok!
A hozzáértők segítségét szeretném kérni.
Az alábbi konfighoz legyetek szívesek egy megfelelő tápot ajánlani:
MSI GF615M-P33 alaplap
Phenom II x2 545 3GHz
2 giga DDR3 1333 Mhz Ram
Ati HD5670 1Ghz
+1 vinyó, dvd íróA válaszokat köszönöm!
-
Murdah
csendes tag
sziasztok! segítség kéne mivel nem tudok kiigazodni, igazából van egy chieftec tápom (400w) nagyon szépen viszi a gépem de szerintem kicsit túlzás szegénynek úgyhogy szeretnék berúházni egy újra. mit éri meg venni ?
CORSAIR VX550W v CHIEFTEC CFT-700-14CS 700W ,legtöbben a corsairra szavaznak szerintem de azért gondoltam megkérdezem mert nagyon elégedett vok a mostanival.szépen viszi a gépet pedig elvileg nem tudná amd 9650 4 magos +ati 4850
-
Murdah
csendes tag
az biztos csak ez meg kevés és most egy darabig nem szeretnék beruházni, a táp olyan dolog hogy egyszer kéne rendesen és akkor több évig jó
-
Krisinto
őstag
válasz Murdah #46495 üzenetére
Murdah:
VX450.is teljesen megfelelne!
3-4 évig ezzel is kihúzod!káen:
Tényéeg elég rossz választás volt
Ilyen árban esetleg ezek:ARCTIC COOLING Fusion 550R (csak ha jól szellőző házad van)16k
CORSAIR CX400W (halk,jó teljesítményi,és csatlakozó is van rajta bőven,akár még alsó tápos házba is)15k
FSP FSP400-60APN (viszonylag kevés csati,de nagyon jó és minőségi táp)9k
[ Szerkesztve ]
-
jonner
tag
Sziasztok, van nálam tesztelésre egy 4870x2 VGA, ami teszteléseken és játékokban rendszeresen lefagyasztja a teljes rendszerem. Lehetséges, hogy nem bírja a tápom? Corsair HX 520. A procim egy Phenom II X4 965 BE.
Van valami amire figyelni kell, amikor a tápot csatlakoztatom a VGA-hoz, azon kívül, hogy egy 6-os és egy 8-as tápcsatit használok? Lehet, hogy ez hülye kérdés, csak időnként látok itt olyan tanácsokat, amik a különböző ágakról szólnak és nem lévén egy műszaki géniusz ezeket nem igazán tudom értelmezni.
Köszönet előre is.
Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- BestBuy topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Yettel topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mesterséges intelligencia topik
- Macska topik