-
PROHARDVER!
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
gejala
őstag
válasz totron #186585 üzenetére
Nagyon különbözik az egyes telefonoknál, hogy mennyire vibrál és sajnos kevés helyen tesztelik a PWM-et (Androidcentral pl). Amik jók, azok a Nothing telefonok (megerősíthetem, saját 2a-m is kellemes, 49% fényerőn a legjobb), újabb Moto Edge-k vagy a Xiaomi 13. Samsungok pont nagyon rosszak vibrálásban.
[ Szerkesztve ]
-
gejala
őstag
válasz cs.zs. #186629 üzenetére
Én se szeretem az alacsony PWM-et, de sajnos minden OLED vibrál valamennyire és LCD már csak a belépő szinten van. Ráadásul ugye különböző dolgokra érzékenyek az egyes emberek, nem lehet egy tuti jó megoldást mondani. De a lent említett telefonok vibrálása max azokat zavarja, akik extrém módon érzékenyek rá.
Nothingnál ráadásul kétféle moduláció is van, 1-49% (2160 PWM) és 50-100% (DC-like dimming) fényerő tartományban. Lehet választani, kinek melyik jobb. Plusz a Phone 2 és a 2a kicsit különbözik is a modulációban.
[ Szerkesztve ]
-
gejala
őstag
válasz matiasrex #186635 üzenetére
Neked is jó lehet a Nothing Phone 2a 8/128 gigás változatban, az pont 130k. GPU-ban nem túl erős, nem tudom, hogy a megnevezett játékok milyen hardvert kívánnak. Egyébként ár-érték bajnok ennyiért.
A17-et megkapja majd +1 év biztonságit. Képernyőideje nagyon jó és gyors a rendszere (stock-közeli droid saját letisztult skinnel).
Kamera hardverben jó, szoftveres dolgok miatt kevésbé jó képeket csinál, mint lehetne, de folyamatosan jönnek a frissítések (gyorsabban, mint más gyártóknál).[ Szerkesztve ]
-
gejala
őstag
-
gejala
őstag
válasz vence #186647 üzenetére
Edge-nél a hajlított kijelző a kizáró ok sok embernél (nálam is - jól néz ki, csak használni ne kelljen).
Egyébként meg a 2a szoftveres támogatása sokkal jobb (hosszabb és gyorsabb), jobb az üzemideje és villámgyors a rendszere. A kamerája is jobb, mert az Edge 40 szoftveres feldolgozása elrontja az egészet, hiába van makró is hozzá.És persze a 12/256 változat éri meg igazán 150-ért, nekem is az van.
[ Szerkesztve ]
-
gejala
őstag
válasz szivacs30 #186657 üzenetére
Erősen függ a gyártó rendszerétől. OneUI/MIUI zabálja a RAM-ot, a stock közeli felületek kevesebbel is beérik. Plusz a third-party appok is nagyon szórnak, hogy mennyit esznek.
Motonak pont letisztult a rendszere, de 6 giga alá ott se mennék ma már, de inkább 8 giga a biztonságos. Nem véletlen van ma már alsóbb szinteken is 12 giga, 4-5 év használathoz mindenképp kelleni fog az, ha olyan appokat használ az ember.[ Szerkesztve ]
-
gejala
őstag
válasz tranceplanet #186664 üzenetére
Na jó, de a Poconak van a legócskább szoftvere még a Xiaomi körön belül is, az minden hardvert elfogyaszt. Náluk van a legtöbb frissítéses probléma is.
-
gejala
őstag
válasz vence #186673 üzenetére
Moto alapból csak 2 főverziót ad, G szériára egyet, Nothing minden telefonjára hármat ad. Moto emellett hírhedten lassan frissít főverzióra (G54 még csak most kapta meg A14-t ) és utána is ritkán. Nothingnál heti szinten javítják a jelentett problémákat, van hogy pár nap alatt. Ilyet Motonál tuti nem kapsz. Van itthon egy Motom is, nem csak tesztekből láttam.
G54 kamerája hiába jó a kategóriában, mivel 80k-s telefon, ez nem nagy dicséret. Egyébként meg a nappali képeken is túltolja a kontrasztot, miközben a dinamika tartománya alacsony, az árnyékokban elvesznek a részletek. Egyáltalán nem a valóságot adja vissza, hanem egy túlszaturált valamit. A sötétben készült képeket meg inkább hagyjuk is.
-
gejala
őstag
válasz Viktor0610 #187012 üzenetére
Lebecsülöd, hogy mennyire lassú appokat meg weboldalakat tudnak csinálni mai fejlesztők. Nézz meg egy Redditet vagy Discordot, hogy mennyire tud akadni egy pár éves telefonon.
[ Szerkesztve ]
-
gejala
őstag
válasz cs.zs. #187619 üzenetére
G54 nagy hibája, hogy szeptemberben jelent meg, de már most véget ért az érdemi támogatása az Android 14-el. Emellett gyenge a kamera és csak LCD kijelző. SoC is gyengécske ma már a bő 400k AnTuTu ponttal, de mivel stock droid, így elég fürge a rendszer.
De 80k-ért reális ez a csomag.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest