Új hozzászólás Aktív témák
-
pikko
tag
Hali!
Most vettem egy ilyen telefont letv x600 one .
A rom ami van rajta 7S gyári, cn-en verzió.
Segítsen már valaki,hogy lehet feltenni a TWRP, vagy rootolni,mert már egy napja nyomom,de semmi.
Amit csináltam: TWRP
Win 8.1 -en : ABD drivereket feltettem, a számítógép felismeri a telót, kommunikál vele szépen. Telón usb hibakeresés bekapcs, fejlesztői lehetőség bekapcs.
rec.Bat fájlt megnyitom elindul a dos ablak, lefut minden, de nem települ a TWRP,marad minden a régiben. 2.8.6.0 ver. kínai angol detto.ROOT: kingroot, iroot, rootgenius pc-én: egyik se tudja feltörni. Mindegyik csak sajnálkozik meg sírogat nekem...
Kingroot a telóra telepítve, nem tudja feltörni.Mi van már itt? Ez ilyen bonyolult lenne? Nincs valami más megoldás amivel feltehető egy recovery mindegy melyik- amivel tudok custom romot tölteni?
Az a rengeteg kínai írásjel nagyon zavaró így nem maradhat....
Miért nem sikerül...?
-
pikko
tag
kidobom...de komolyan.
Root nélkül nem lehet leszedni a sok kínai programot? Még a billentyűzet is kínai...félig. Bármelyik romot teszem fel - gyárit - 3S 4S 5S 6S 7S egyikkel sem tudok mit csinálni...
ez nem lehetséges,nem tudom elhinni ,hogy nincs semmi megoldás rá.
Biztosan megvan a hiba csak nem tudom mi...ha beledöglök akkor is megcsinálom,max tégla lesz. Ezzel így nem lehet kezdeni semmit.
Valamit tuti elrontottam, vagy win 8.1 alatt nem megy? CWM recovery???
Vagy pl. Recovery update.zip fájlt bemásolni a gyökérbe, rányomni egy telepítést erre mit csinál...?
semmit most gyorsan kipróbáltam....
[ Szerkesztve ]
-
pikko
tag
válasz sexymusprime #175 üzenetére
Na itt. Hát mit mondjak,megszenvedtem,és így sem teljes a kép. A bb72 nem ment fel, a twrp nem ment fel. A végén sikerült találnom egy romot a neten amit flash tool- al feltettem,de tégla lett. Csak a kínai recovery jött be,utána folyamatosan bootolt nem lehetett kikapcsolni. Hátlap le akku csati ki. Ismét túrtam a netet, és rátaláltam egy flash tool- al feltehető romra ami már csak tégláknak való. Nem veszíthetek alapon feltettem. És működik. Valami spanyol rom...multilang. Utána próbáltam ismét ez alatt twrp-ét feltenni de nem megy...se mobileuncle, se recovery flash,se flashity...semmit nem enged. Mindig kiírja,hogy telepítés oké,de rebootnál semmi nem jön be...
Most tesztelem,linkeket képet majd rakok fel.
Nyomtam egy antutut, 51300 pont lett...
De nem vagyok elégedett.
-
pikko
tag
válasz sirály69 #178 üzenetére
Na ebben tuti,hogy igazad van, mert emlékeim szerint az INEW v7-et sem tudtam csak a win7 alatt rootolni.
DE!
Sikerült kérem feltennem a BB72 romot.
TWRP mai napig nem megy fel ki tudja miért, de van egy másik megoldás.
Ez sajnos akkor szokott előkerülni,ha már tégla a telefon,én is így kerültem ide. Sajnálom,hogy nem jöttem rá hamarabb sok macerától megkímélhettem volna magam.
1- leszeded a legújabb BB72 romot kibontod.
2 leszeded ezt is mega:///#!4wknGQKJ!xWZB17_d20X7paNb5VBP7nOp1ODQxpbWE-vQBc2RPLI
innen: http://www.movilesdualsim.com/tema/x600-unbrick-devolver-la-vida-al-x600.115977/ez egy sp flash tool-al felrakható rom, spanyol multilang. de nem kiforrott 90%, amúgy 6S alapú.
innen ha kicsomagolod, csak a romban lévő MTK6795 android scatter kell nekünk.3-Ezt kimásolva beillesztjük a bb72 romba . és SP flash toollal feltoljuk.
Gondolom ennek a használatát tudja mindenki.Formázni nem szabad csak tölteni,hogy ne vesszenek el az adatok. Én még régebben toltam formázást is mérgemben, amiért ilyen nehezen települt. Ezért az IMEI számot újra kellett írnom. Azt a mobile uncle tools -al csináltam ír egy imei bak fájlt, majd beolvassa- röviden.
Alakul a dolog...na
-
pikko
tag
Ahogy látom pang a topik...
A telefonról hibák, nem tudom a többieknél szintén tapasztalható-e?:
- a fényképező egész jó csak az élességet gyenge fényviszonyoknál nehezen veszi,
- eléggé melegedik a hátlap, és ehhez nem kell nagyon megnyüstölni
- a memória gyorsan fogy, nekem a szabad memória néha 1 GB, pedig semmi nincs megnyitva
- nem valami gyors a menü, néha meg-meg akad
- hívás közben a közelségérzékelő lassú. Nem nyomok meg semmit de elég lassan zár le a kijelző, már a fülemnél van de még világít a képernyő - a mobile uncle tools nál a calibráció menüben nem enged semmit azt írja PS: -1 nálatok is így van?
- hirtelen ennyi -
pikko
tag
Szerintem sem lesz letörölve a kínai cucc...de bízzunk benne.
Egy érdekes adalék: A minap, kedden este nem tudtam sms-t küldeni. Fogadás hívás minden oké. Kártya ki, beállítások átnézve, telenor felhívva, 7S rom újrarakva de semmi. Ekkor végső döntés, gyári formázás adatok visszaállítása stb. És láss csodát, azóta a telefon új erőre kapott. Minden oké benne.
Az akku előtte 2 napig bírta. Szerda reggel húztam le a töltőről, a mai napot 65 %-al indítom, a használatban nincs semmi változás. Érdekes, remélem nem esik le hirtelen 0-ra
Amúgy egész frankó telefon, mármint ha minden jól működik. Az enyémen most jól működik. Ha a kínaiak kiadnának egy gyári multi romot szemét mentesen, hatalmas sikere lenne.
-
pikko
tag
A mobil internet nálam szerencsére szuperál, bár be kellett állítani. Gondolom te is megadtad az adatokat neki.
Ha az eredeti romot akarod visszaállítani amivel vetted, akkor csinálj róla mentést amit vissza tudsz állítani majd, akkor hibátlan lesz a dolog. Mellékesen ezt minden romcsere előtt érdemes elvégezni,csak olyan hülye nem csinálja meg mint én
A mai napot 50 %-os akkuval zárom. szerda reggel óta megy. Estére ki van kapcsolva. reggel 6 kor ismét bekapcs...elég jó nekem így.
-
pikko
tag
Szabi
Keresd meg a régebbi hozzászólásomban,hogy ha tégla lett a telefon, hogyan tudsz életet lehelni bele. Menni fog, ha sp flash tool progival a helyes romot teszed fel. Sötét képernyő sem gond. A flash tool felrakja, csak tudd kikapcsolni. Ha más nem vedd le a hátlapot, és húzd le az akkut.A telefont nem lehet bővíteni sd kártyával. Nekem a 32 GB os ver. Van elég, de kár,hogy nincs bővíthetőség ez igaz.
A garancia oda szól ahonnan veszed. Kínából Kínába.
Amúgy ha valaki semmi mást nem csinál, csa feltolja a BB 72 romot, akkor egy csúcs telefont kap. Kínai szutykoktól mentes nagyrészben magyar szoftvert. A 7s a legjobb, de megjelent már a 8s is.
Ha nem csinálsz rajta semmit, úgy hagyod ahogy van, akkor sajnos nem fogod élvezni a sok kínai dolog miatt. A minimum,hogy a gyári szoftvert feltolod de akkor meg csak angol és kínai nyelv lesz. Ajánlom mindenkinek a BB72 romot. Kifogástalan nálam.
Amúgy persze nem használhatatlan de alapból régi rommal jön, azon van magyar, de nem működik minden megfelelően. Nálam pl. az infra red nem ment kilépett stb. Arról nem is beszélve,hogy a fele a telónak kínai volt kínai aplikációkkal ami azért zavaró. Szóval használható,de nem szerethető.
Üzemidő: 2-3 nap, ebből kijelzőidő 5 óra feletti.
Csak azt sajnálom,hogy nem nagyobb az akkuja.Szürkében elég komolyan néz ki.
[ Szerkesztve ]
-
pikko
tag
Nagyon sajnálom,hogy csak most láttam a hozzászólásodat.
Az akku kikapcsolása után szerintem működne a dolog,hiszen akkor rendesen áramtalanítja magát, és nem utolsó sorban ezt is javasolják sp Flashtool előtt.
Elvileg nem leszedhető a hátlap, de természetesen le lehet szedni, egy pici trükkel.
Telefon kikapcs.
Sim fiók kihúz.
Benézve lehet látni a hátlap felőli oldalon középen egy műanyag fület. Az az egyik akasztó fül.
Benyúlni és a hátlap felé kinyomni.
Ekkor a hátlap egyik füle kipattan. Ott óvatosan aláfeszíteni akár körömmel is, és a perem mellett végighúzva kipattan mindegyik fül. A hátlap elválik.
Ezután óvatosan le kell szedni a hátlapot alulról felfelé, mert a kamera mellett két oldalt öntapadós ragasztó fogja.
Az akkuhoz úgy férünk hozzá, ha a kamera takaró hőelvezető fém lap csavarjait kicsavarozzuk.
Utána ott az akku, ami egy kábelen csatlakozik az alaplaphoz. ezt kell lecsatizni,majd vissza.Elolvasni hosszabb mint megcsinálni.
[ Szerkesztve ]
-
pikko
tag
Így igaz ahogy előttem szólnak. A BB72 romot valahogy varázsoljátok fel. Kinek könnyebb kinek nehezebb, de megoldható.
Ez a rom , ahogy már előttem is írták, egy multi rom. Magyar van benne,teljesen jól használható, kevés angollal.
Minden kínai kémprogram, alkalmazás,és szöveg ki van belőle szedve. és persze az is ami nem kell a telefon működéséhez.
Tökéletesen működik így. Hiba mentesen,nem áll le a play, se semmi. Akku idő jó stb. Szerintem sokkal jobb mint a gyári.
Amúgy ez is a gyári, csak kigyomlálva a kínai cuccosokkal.Ha valaki feltette a 8S romot írjon már róla valamit, miben különbözik a 7S től.
Nekem a 7 van fent de olyan stabil,hogy csak akkor cserélem le,ha minőségi az ugrás.
[ Szerkesztve ]
-
pikko
tag
Lehet csak az én figyelmemet kerülte el, de hol van az akkukímélő üzemmód,vagyis a power saving? Mert hogy én ilyet nem találtam benne az tuti...
Most töltöm ,de majd teszek fel képet.
Akkuidő most 2 nap 5 óra, ebből a kijelzőidő 5 óra 30 perc. Inkább netezek rajta játék az nálam nincs szinte.Én a frissítéseket, mármint 06S ről 07S-re az sp flash toollal csináltam, de csak azért mert nem tudtam semmi mással sem. Tehát ez nem jelenti a megoldást biztosan, sőt inkább ha lehet ne is így csináld,csak ha minden kötél szakad. Itt a frissítést választottam, és megtartott minden adatot játékot, üzenetet mindent, csak a romot cserélte.
[ Szerkesztve ]
-
pikko
tag
Nos én egy alcatel idol töltőt használok ami 1 mA -es. De bármilyen jó szerintem, ha gyors töltőt használunk az köztudottan nem olyan jó, de ki bírja kivárni a töltési időt egy 0,75 -ős töltővel,és 3000 mAh akku kombóval?
Én igen, bár az is igaz,hogy szerintem ezeknél a telefonoknál már nem az akku miatt kell aggódni régen, mert hamarabb lecserélik az emberek,még mielőtt az kinyiffanna.
Mellesleg az is cserélhető benne, ha kell. Hiába nem szétszedhető.Remélem sikerül megcsinálni,mert nagyon jó telefon. Nálam hiba mentes, gyors szép.
Egy dolog miatt nem venném meg megint. Azért mert az én igényeimnek túl kifinomult.
Ez azt jelenti,hogy nekem elég lenne egy jobban gyűrhető mobil is, olyan igazi bakancs.Ez túl szép,sajnálom szinte használni...és nem szeretek olyat használni amit félteni kell...
Veszek valami műanyag vackot -
pikko
tag
válasz francizj #275 üzenetére
Szerintem is Rom csere megoldaná a dolgot. Amúgy amit a Tynideal-en vettél mivel jött, milyen rommal? Ugyanazzal a multikatyvasszal? Mert ,ha igen az sajnos bezavar az erőben.
Szerintem BB72 jelenleg a Rom vége.
Mellesleg elég rugalmasak, de én pl. a telefon visszaküldésétől eléggé tartok. Költségek,idő? És elég gyakran, utána azt küldik vissza, csak frissítve.
Természetesen ez nem általános, de volt ilyen.Más: Ha kell valakinek USB C OTG kábel nekem maradt még kettő, Darabja 2000 ft.
Itthon elég ritka lejártam utána a lábamat is.
-
pikko
tag
Volt már ilyen. Ne erőltesd nem fog sikerülni. Hogy miért senki sem tudja.
Rakd fel a BB72 romot a 07-est az mindent megold. Rootolva is lesz, és lesz egy stabil romod is ami jól fog működni.
Amúgy ha minden kötél szakad otg telepítést csinálj, arról mindig simán megy, de ha már azt sem csinálja marad SP flash tool. Azzal a BB72 romot is rá lehet tolni, és nem lesz gond. Azt hiszem pont én írtam régebben hogyan is kell ezt csinálni, de már lassan feledésbe merülnek a dolgok, mert minden szuper azóta.
-
pikko
tag
Nem csak a magyar nyelvvel van itt probléma. Hanem azokkal a Kína alkalmazásokkal, amiket nem szeretnél benne látni. Egyértelmű,hogy ez a telefon a kínai belpiacra szánt készülék. Frissítésben szerinetem nem lesz multirom, max a további telefonokban talán.
De visszatérve a kínai programokra. Sajnos sok helyen említik a kém programokat. De,ha még kínai is tuti lövésed sincs melyik az. Elvileg a Bb72 mentes ezektől is, plusz magyar 80% ban.
Szóval itt gyomlálni is kell. -
pikko
tag
Neza!
Nos sajnos már eléggé homályosan emlékszem a dolgokra -szerencsére - de leírom amit még tudok.
Nálam a TWRP recoveryt nem lehetett feltenni. Így nem tudtam feltenni a BB72 Romot sem.
A telepítés rendben lezajlott de csak szimplán újraindult a készülék. A twrp nem jött be.Próbáltam gyári romból mindegyiket de egyiknél sem működött. A végső megoldás az lett, hogy találtam egy oldalt, ahol azzal foglalkoztak miként lehet újraéleszteni a telefont,ha tégla lett. Ehhez az SP flash tool alkalmazást használták. Talán belinkeltem az oldalakat ahonnan leszedtem az SP flash toolt és egy hozzá tartozó romot.
Itt azt csináltam,hogy a letöltött Sp flash toolban lévő scatter fájlt kicseréltem a BB72 romban lévőre.
Így feltette a BB72 romot hibátlanul.http://prohardver.hu/tema/letv_one_x600/hsz_179-179.html ebben a hozzászólásban olvashatod
Nekem azért kellett leszedni az akkut,mert nem tudtam kikapcsolni, mindig a gyári recovery jött be.
De ha nem megy az sp tools lehet ez is segíthet.[ Szerkesztve ]
-
pikko
tag
Sokan szenvedtek a win8-tól felfelé.
Digitális aláírást kikapcsoltad? Lehet az is hiba, ha sehogy nem megy kapd le a hátlapot akkut csatlakoztasd le pár percre.
De erösen saját felelősségre.
Sim fiók kihúz.
Hátlap felől egy kis műanyag fülecske kipattint - be kell nyúlni picit valamivel.
Majd felpattintás után hátlap alá nyúlni szélénél, és körbepattintani.
A kamera résznél, van egy öntapadós rész de lejön csak nehezebben.
Kamera fedő lemez lecsavar, és hozzáférsz az akkuhoz. A lemez lecsavarásával nem teszel semmiben sem kárt,ez csak egy takaró hőelvezető lemez.De csak óvatosan mert könnyen rongálhatsz valamit,főleg a sim fiókban.
Legegyszerűbben egy tapadókorong segítségével szedheted le a hátlapot. Keresek linket[ Szerkesztve ]
-
pikko
tag
[link]Hátlap leszedés
-
pikko
tag
Nekem a fokozatok ezek voltak a romok telepítésénél:
Twrp nem ment fel, de zip fájlból ment minden gyári rom, term. bb72 nem.
Utána már zip fájlból sem tudtam telepíteni.
Ekkor már csak otg - kábelről ment a gyári rom.
Utána ez sem.
Legutolsó ilyen telepítésnél a felénél leállt, és mindig próbált újraindulni.A vége flash tool lett.+ kínai recovery.
Én is gondolkodtam, hogy hagyom a gyári angol kínai romot, de annyira idegesített, hogy egy ilyen jó telefonom van, és nem tudom 100% ban használni, hogy inkább kiszenvedtem. Én nem tudnám úgy használni, akkor inkább legyen tégla. De ez az én magán véleményem.
Neza, mi újság a telefonnal sikerült megoldani?
-
pikko
tag
válasz Keeperv85 #392 üzenetére
Mellékesen én is ismerem ezt a Romot, de nekem meg pont ez csinált téglát a telefonból. Míg másnak nem...érdekes ez a letv teló.
Amúgy én is azt próbálnám meg,hogy kikapcsolnám, vagyis áramtalanítanám.
Nálam is volt ilyen gond, éppen ilyen hibaüzenettel, ami az akku levétele után megszűnt ,és fel tudtam tenni a romot.Más tippem nekem sincs.
Amúgy mit csinál a telefon? Be tudod kapcsolni? Recovery bejön? Szerintem még csak a soft-bricknél járhatsz, ami azért sp-vel visszahozható.
Sajnos sp használatánál nagy hiba az akku ki nem vehetősége.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest