- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nbware
senior tag
válasz Impressa #5649 üzenetére
Lefuttattam a programot és kikapcsolva, fényerő leszedve, 7 órát bírna, de ha kikapcsolok pár szolgáltatást, amit ír a végén, akkor 8 órára ki tudnám tolni
A program neve: battery optimizer volt.
Viszont javítani nem javít az akkun
Keresek további programokat.Lenovo y720, Samsung S8, Iphone 7
-
baro32
aktív tag
Köszönöm szépen a hozzászólásokat majd ha tovább romlik a helyzet vagy netán javul tájokoztatni foglak benneteket az eredményről.
Habár megjegyezném ez előtt dell N5010-em volt és 1,5éves korában mikor lecseréltem erre akkor annak 13%-os elhasználodást írt ki és abban is volt 1 gyári progi ami ha az akku fel volt töltve megszüntette a töltését hogy ezáltal is kímélve legyen az akku.
További szép napot mindenkinek.HP OMEN 17" i9-13900HX 64GB (DDR5-5600MHz) RTX4080 (12GB -175w) SK Hynix PC801 1TB +Toshiba xg7 4TB SSD
-
RobinHD
tag
válasz Impressa #5654 üzenetére
Vegsesen használom, akkurol is, hálozatról is, kb minden héten 1x-2x lemerítem teljesen az akkut
De ez nem mostanság lett ilyen
Már vagy féléve fixen +- 10mWh eltéréssel ezeket az értékeket jelzi
Viszont kapacitás csökkenést nem tapasztaltam most is ugyan úgy lejátszik közepes fényerővel egy FullHD filmet ami kb 2 órás és az akkuból még marad 40-45%
Igazábol nem zavar csak furának tartomPrivátra illik válaszolni! :)
-
Impressa
őstag
válasz RobinHD #5655 üzenetére
Ha kapacitáscsökkenést nem tapasztalsz ,akkor nincsen baj az akkuval, a számláló meg le van tojva. Ha gondolod a LEM-el csinálhatsz akku nullázást. Az akkus programok mindegyike a winből nyeri az infót, a win pedig a BIOS-ból, a BIOS az akku chipjéből. Tényleg az a mérvadó, hogy mit bír az akkud, és nem az, hogy mit ír ki valamelyik program.
Csak érdekességképpen, amig nem csináltam meg az akku nullázást, addig a kapacitásom 6720mWh ( tervezett és teljesen feltöltött egyanránt) volt. Most viszont a tervezett 7200mWh és a telejsen feltöltött 7700mWh.
Ebből azt a konzekvenciát vonhatjuk le, hogy minél jobban öregszik az akkunk, annál nagyobb lesz a kapacitása[ Szerkesztve ]
Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
Impressa
őstag
válasz RobinHD #5657 üzenetére
Félmegoldás már létezik, és ha ez a laposoknál is elterjedne, az maga lenne a tökély.
MÁS:
Az akkumulátor gyors merülési problémáját végre sikerült megoldani, szaszabond világított rá a problémára. A GPU tevékenység ikonnál két program fut a LEM és a TouchZone.exe (ezt már tudjuk). Na már most a TZ progit kilőttem az automatikusan induló programok közül, így érdekes módon a LEM progi nem használja a dGPU-t ( az ikonja inaktivitást mutat). A lényeg most már közel 3 órás ( 2:55 ) akkuidőnél járok, és még van benne kraft ( 30% ) jahh és kiegyensúlyozott módban használva.
Köszi szaszabond[ Szerkesztve ]
-
vagabor
aktív tag
válasz donkisc #5659 üzenetére
Van valami problémád az ssd-vel? Vagy mi a szenvedés tárgya? Amit futtatsz az csak egy ellenőrző progi, a smart drive self test meg azért nem ment le mert az ssd nem támogatja. Ha lemegy az in progress csík és nem jelez hibát akkor semmi probléma. Nem kell túlkomplikálni
ASUS TUF GAMING B650-PLUS, AMD Ryzen 7 7800X3D, DeepCool AK620 Zero Dark, CORSAIR VENGEANCE DDR5 RAM 32GB (2x16GB) 6000MHz, ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti, Cooler Master MWE 750, Fractal Design Core 3000, LG UltraGear 27GR75Q 27" IPS QHD 165Hz
-
Classius
aktív tag
Sziasztok!
Billentyűzetet milyen módon lehet takarítani? Ti hogyan szoktátok? Van külön valami módja? Ráférne már...
Előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
“Nem az számít, hogy a leggazdagabb ember legyek a temetőben. Ami igazán számít, hogy úgy térjek nyugovóra éjszaka, hogy valami csodálatosat alkottunk.” (Steve Jobs) # Lenovo Y580 _ Apple iPhone 7 #
-
Impressa
őstag
válasz Classius #5664 üzenetére
No problem! Letöltöd manuál, és telepíted a progit. Nálam 3 frissítésnél is írt ki ilyen hibaüzenetet. Miután felraktam az Nvidia Experiencet, és azon keresztül frissítette magát, nem volt vele problémám.
[ Módosította: radi8tor ]
-
Classius
aktív tag
válasz Impressa #5665 üzenetére
Ezt is köszönöm! Most raktam fel, működik és minden oké vele Máskor jobban járok ha egyből neked írok
“Nem az számít, hogy a leggazdagabb ember legyek a temetőben. Ami igazán számít, hogy úgy térjek nyugovóra éjszaka, hogy valami csodálatosat alkottunk.” (Steve Jobs) # Lenovo Y580 _ Apple iPhone 7 #
-
Cymby
tag
Üdv!
Február óta van meg a gépem és nagyon szeretem használni de egyetlen gondom akad vele.
A gyári HDD pokoli lassú!
Egy darab program installálásakor semmi mást nem tudok a gépen csinálni mert akkor 100%-on tekeri a merevlemezt, és van hogy a sima rendszerfolyamatok közül dolgozik valami a háttérben az is gyakolatilag 100%-on hajtva a vinyót (feladatkezelő szerint 10-15Mb/s sebességgel).
Ez másnál is probléma aki nem használ SSD-t vagy csak egyedi a nyavajám?Úgy még nem volt, hogy valahogy ne lett volna...
-
Classius
aktív tag
Hmm.
Nekem nincs a gépben semmi SSD vagy nem gyári tartozék, de nálam pl játék telepítéseknél sincs különösebb akadás vagy hasonló. Persze észrevehetően dolgozik a háttérben, de ettől függetlenül telepítés közben ugyanúgy Youtube-zok vagy játszok más játékkal (persze nem Cryis vagy Tomb Raider.. ) . Hanyas RAM van a gépedben? Az is beleszámíthat.
Egyébként régi gépemen akadt egy olyan vírus, aminek mániája volt túlfuttatni különböző aktív felhasználói programokat, így téve kezelhetetlenné a rendszert. De nálad nem hiszem, hogy ilyesmi lenne.[ Szerkesztve ]
-
Cymby
tag
-
Impressa
őstag
Hali!
Nálam is potosan ez volt a helyzet, én HD Sentinellel figyeltem anno a lemezkihasználtságot (ezzel tudsz tesztelni is). Túl sok lemezműveletet végez egyszerre ezért ketyeg 100%-on. SSD-re váltás megváltás lesz neked is.
#5666) Classius THX
[ Szerkesztve ]
-
WhiteHawk24
tag
Üdv!
Az Y580-as gépembe szeretnék memóriabővítést. A kérdés az, hogy érdemes-e a gyári 4GB modul mellé még egy ugyanilyet venni, vagy vegyek valami jobb 2x4GB és azt rakjam bele, a mostanit meg adjam el? Ha a gyári elég jó, hogy vegyek mellé még egyet, valaki leírni a cikkszámát, mert nemigazán találom, mi ez most benne pontosan!
Válaszokat előre is köszönöm! -
vagabor
aktív tag
válasz WhiteHawk24 #5673 üzenetére
Az enyémben egy 1600-as samsung ([link]) és egy 1333-as kingston volt, azt eladtam és vettem egy ugyanolyan samsungot. Szerintem nem fogod érezni a különbséget ha veszel is egy agyonreklámozott márkás ramot sem.
[ Szerkesztve ]
ASUS TUF GAMING B650-PLUS, AMD Ryzen 7 7800X3D, DeepCool AK620 Zero Dark, CORSAIR VENGEANCE DDR5 RAM 32GB (2x16GB) 6000MHz, ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti, Cooler Master MWE 750, Fractal Design Core 3000, LG UltraGear 27GR75Q 27" IPS QHD 165Hz
-
WhiteHawk24
tag
válasz vagabor #5674 üzenetére
Igen éni úgy terveztem, veszek mellé még egyet csak gondoltam megkérdezem, ha már a cikkszám miatt úgyis itt vagyok. Sajnos nem tudom megállapítani, hogy tényleg ez a Samsung van-e benne, bár kinézetre hasonlít de az enyémen csak egy matrica van ezzel a felirattal: MEMORY 11s11200344zz0mp28y4y4 AR
Valaki megtudja ezt erősíteni? Én 75% esélyt adok neki, de biztos ami biztos.
vagabor, köszönöm a segítséget! -
Impressa
őstag
válasz WhiteHawk24 #5675 üzenetére
Aida 64 megmondja neked mi van benne. Igazából mindegy milyen márkát teszel bele.
[ Szerkesztve ]
-
WhiteHawk24
tag
válasz Impressa #5676 üzenetére
Szeretnék két egyformát belerakni, ezért keresem pontosan milyen ez.
Megnéztem vele, ezek szerint egy Hynix HMT351S6CFR8C-PB van benne. Őszintén eddig erről a márkáról sem hallottam!
Vélemény?Szerk.: azt írja "Memória sebessége: DDR3-1600 (800 MHz)" Ez normális?
[ Szerkesztve ]
-
Impressa
őstag
válasz WhiteHawk24 #5677 üzenetére
Hynix nagyon régóta van a piacon, nem mai csirke
Szóval olyat is vehetsz bele, nem rosszabb, mint bármelyik más márkájú memória modul.
Nekem Samu a gyári, és Kingston az utólagos, de jól megférnek egymás mellett.
A DDR Double Data Rate, az az egy órajel ciklus alatt kettő adat írása vagy olvasása történik meg.
Ezért a két eltérő órajel, azaz 2x szorzó. Az egyik a valódi órajel ( 800 Mhz ), a másik az effetiv órajel ( 1600 Mhz) Szóval teljesen normális, amit látsz.Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
WhiteHawk24
tag
válasz Impressa #5678 üzenetére
Még sosem találkoztam vele, de ahogy nézem itthon nem is lehet nagyon kapni (legalábbis azt ami nekem kéne), így valószínűleg egy másik 1600 4GB modult kell vennem mellé. Azért nem akartam másmilyent venni, mert néha nem kedvelik egymást. Reméljük szerencsém lesz, és nem lesz ebből gondom!
Köszönöm a fejtágítást, most már ezt is tudom! -
Impressa
őstag
válasz WhiteHawk24 #5679 üzenetére
Szoktam én is hallani/olvasni ilyen RAM összeférhetetlenségről.
Szerintem sem lesz vele gondod. De csinálhatod azt is, amit írtál, veszel 2 egyformát, és ezt meg eladod, oszt jó napot.Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
Impressa
őstag
válasz WhiteHawk24 #5681 üzenetére
Iszonyat felment az áruk a RAM-oknak, most több mint a duplájába kerül, mint mikor vettem ( tavaly ).
Ezt találtam neked, ha esetleg nem ragaszkodsz az újhoz.[ Szerkesztve ]
-
vagabor
aktív tag
válasz Impressa #5682 üzenetére
olyan nincs hogy nem férnek meg egymás mellett, azért van a szabvány hogy akármilyen alkatrészt használsz a pc-ben azok tutira mennek egymás mellett is. Az időzítés sem lehet baj mert mindkettő modul egy időzítésen kell hogy menjen. Próbáld csak ki rakj különböző ramokat a gépedbe és futtass egy memtestet.
-
Dawide@axele
aktív tag
Esetleg valaki cserélné megunt y580-asát brutál asztali gamer gépre és monitorra.Errol a géprol lenne szó!!!!!!!!
Playstation 4 , Iphone 7 Plus , Iphone XR 128GB, Iphone 12 mini, Iphone 14, Appe Watch, XBOX Series S, Surface Pro, Steam Deck 512
-
Dealer95
őstag
válasz Dawide@axele #5684 üzenetére
1. hirdetni fórumon nem lehet
2. azt a HKC tápot dobd ki és valami minőségibbet vegyél egy ilyen jó konfighoz
egyébként jó ajánlat[ Szerkesztve ]
-
Bomc
aktív tag
válasz Dawide@axele #5687 üzenetére
Épeszű ember manapság már nem vesz asztali gépet...
-
Aryan
senior tag
Egy buta kérdésem lenne. Szerintem lassan érik egy újra pasztázás a notinak. Az egész notit meg kell hozzá bontani (gondolok itt arra, hogy az alaplapot is ki kell venni) vagy csak elég az egész hátlapot eltávolítani hozzá.
-
Feenyx
aktív tag
-
nbware
senior tag
pl az vesz asztalit, aki komolyabban akar játszani kompromisszumok nélkül, vagy nincs pénze egy komolyabb laptopra, mert valljuk be y580 - 270 000, gamer pc, ami simán odaveri monitorral együtt - 250 000. Most gondolkodj el rajta
[ Szerkesztve ]
Lenovo y720, Samsung S8, Iphone 7
-
Impressa
őstag
-
vagabor
aktív tag
Nagyon alaposan nézz utána hogy kell csinálni, mert egy apró eltérés a gyári állapothoz képest és ugrik a garid, Bár szerintem az értelmesebb szervízes akkor is tudni fogja hogy a gép szét volt szedve. Ergó ha nem kirvóak a hőmérséklet adatok akkor én nem javaslom a gép szétszedését, feltételezem hogy garis még. Mérleged mi a fontosabb, mert ha esetleg tönkremegy benne az alaplap fél év múlva azt húzós lesz kifizetni. A te géped te döntésed..
-
Dealer95
őstag
válasz Dawide@axele #5698 üzenetére
Nekem i5-ös van és teljesen megfelel.
-
vagabor
aktív tag
válasz Dawide@axele #5698 üzenetére
Van pár játék ami kihasználja az i7-et, de ha pl nem játszol bf3-t akkor nem ajánlott. Általános használatra i5 bőven elég.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest