Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    válasz radi8tor #9270 üzenetére

    Én inkább infra sorompóra gondoltam. Ez alapvetően pl ajtónyitás-érzékelő, ha valamiért az adóból a fény nem jut el a vevőig, akkor jelez/kapcsol valamit. Van ebből prizmás verzió is, a prizmát felteszed az ajtólapra, az egységet vele szemben. Ha nyílik az ajtó, a prizma nem az egységre veri vissza a fényt és kapcsolja a villanyt.

    Vagy valami ilyesmi kell neked. Nyomásra nyitja az áramkört. Beépíted az ajtófalcba, amikor becsukod az ajtót, az ajtólap benyomja a gombot és ezzel lekapcsolja a villanyt a kamrában. Persze, ehhez az ajtófélfát kell megfúrni és belül kell kábelezni valamennyit. Megfúrni az ajtót nem nagy was ist das, egy UHT tokos ajtónál a tok és a fal között van 2 cm PUR-hab. A vezeték ízléses elvezetése a kérdés: külső csatornázás, vagy bevésed a falba.

    Pár kép segítene és az is, ha leírnád, mit szeretnél és milyen eszközök állnak rendelkezésre. Például lakásfelújítás előtt állsz, vésed a falakat és cseréled az ajtókat, vagy ezeken már mind átestél és a lehető legkevesebb esztétikai rombolást szeretnéd elkövetni.
    Ha csak annyi a baj, hogy a kapcsoló kényelmetlen helyen van, akkor annak a helyére a fali dobozba lehet rakni egy vevőt, és bárhova rakhatsz egy kb 2 cm kiállású falra szerelhető vezeték nélküli villanykapcsolót adónak.

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

Új hozzászólás Aktív témák