- Milyen TV-t vegyek?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
Topikgazda
válasz Vision #24090 üzenetére
Most ugy alakult hogy nem, de neztunk anno telket Bkalasz hataraban, a ki/atvezeto uton tabla sincs...
En nem hiszem h a _belvarosi_ dugo az agglosoktol van. Pomazrol a 13. es most 3. hataraban de mar 2. keruleti munkahelyre jarok be. Nem vallaltam volna a tuloldalon, gyerekek kozepsuli is tavolsag alapjan lett szurve [de ez is ua. lett volna ha tortenetesen Bekason ultunk volna!], az egyetem mondjuk mar nem az a mufaj szoval most szivnak Del-Budaig. -
axioma
Topikgazda
válasz Vision #24093 üzenetére
Varj, panelrol beszeltel, panelt mutass akar 80m2 felett, csak 3-at, amiben szerinted lehet 7-en letezni [cs haz 100m2 is hasznaltan ugy kezdodik hogy 45-50m2 nappali es max egy halo, negyedszoba dolgozo, ebbe az emlitett szitut nem teszed bele...] De jo, legyen csak lakas, Bp-en, es letezett 2005-ben.
Szoval a kinalat az ami nincs, nem szabaly van ra.[ Szerkesztve ]
-
axioma
Topikgazda
válasz Vision #24116 üzenetére
Kotott palya: jartam 1-es villamossal at az Arpad-hidon munkaba/bol idoszakban, a gyereket majdnem kinyomtak belolem, az a 2 megallo halal volt, sportos harmincasokon kivul [kapaszkodas nelkul birja a 20 fok kilengeseket ellensulyozni] ilyen esetben tekintheto szerintem nemletezonek... regen volt, mostanra jobb lett esetleg, vagy azota se jar arra [itteniek kozul] senki?
[ Szerkesztve ]
-
axioma
Topikgazda
válasz Vision #24139 üzenetére
Attol fugg, hogy van-e a bevezeteskor alternativa. Ha jelen allapot mellett vezetne'k be, akkor vszinu az mar olyan egyeb faszsagokkal egyutt jonne, hogy az orszag elhagyasat kell megszervezni, addig meg kitalalnank a munkahelyen hogy mi legyen a lokalis strategia.
Igen, azt valoban tartom hogy egyes bkv jaratok [ido es helyszin kombinacioban] veszelyesek, pl. te felengednel egy 17 eves lanyt egy 23.20-as hev-re? En inkabb erte mentem e-autoval, es ha ez - nem parkol, nem dugoidosen kozlekedik, nem fustol - az adott rendszerben megeri az 5000 buntetest, akkor itt tenyleg elszabadult az agyfasz allapot van es menekulni kell.
Abban igazat adok, hogy lehet olyan rendszer, hogy a maganautommal nem megyek be, de akkor is [nezd meg a maps ajanlasait, mar ma is tele van vele!] a megosztos autok az elsodlegesen hasznalhato alternativa, es ugye a piac alkalmazkodik, tuti lenne hataron cserelos megoldas 1 honapon belul... vagy [maps] minden harmadik esetben beirja az ebike-roller athidalast, mashogy nem jutsz at egyes 'akadalyokon' egyikfajta megallobol a masikba. A tomegkozlekedes csak egy szuk szeletere jo az igenyeknek, es e-autohoz kepest tul draga is.[ Szerkesztve ]
-
axioma
Topikgazda
válasz Vision #24146 üzenetére
sztenderd fejlett orszagokban fejlett a tomegkozlekedes... szoval de.
Paksbol toltok [0:05-6:00 kap aramot]
tinik: a varoson belul tobbedmagaval mehetne, de ott az autom se fizetne a te rendszeredben... csak a belepesert, szoval: felengedned a lanyod a 23:20-as a varoshataron tulra?[ Szerkesztve ]
-
axioma
Topikgazda
válasz Vision #24152 üzenetére
Hulyeseg. Ha nem latsz kulonbseget egy 17 eves gyerek es 25 eves, sajat otthonban sajat eletet elo lany/no kockazati valoszinusegei kozott, akkor nem nalam van a gond.
Nem engem zavar h erte kell menni, csak teged!
Nem ejszakai idopontban siman mindketto tomegkozivel jon haza es felsetalja a 1.5+km-t, nem nott az autohoz, akkor nem kene bkv+hev kieg berlet sem, de van mert az a default.germinator: kosz
attiati: Bp-en belul vagy igen, vagy egyutt mennek ha van egy iranyban, mivel mi lakunk legmesszebb volt hogy utkozben leraktuk a baratnoket, 1-2x volt hogy masnak hazanal vettuk fel a mienket addig hoztak. Mondjuk csak bulizas nem program nekik, ezek valami alkalom afterei vagy alkoholmentes de ejszakaba huzodo alkoto-beszelgeto programok voltak, szoval evente partiz alkalom max.[ Szerkesztve ]
-
axioma
Topikgazda
válasz Vision #24164 üzenetére
BKV ellen altalaban, en, hol? En azt mondtam el tobbszor, hogy csak egy reszet kepes lefedni az utazasoknak.
En csak az eszetlen funyiro elvedet hogy 5000 Ft ha kintrol belepsz a varos teruletere azt kritizalom, hogy se nem valos celhoz kotott, se az irrealis cel [budos agglosok soha be ne jojjenek] nem alkalmas [pl. meglepodsz ha egy nyaralasbol hazafele vagy pl. aggloban dolgozva _hazafele_ mint tosgyokeres bp-ire rad is radverik?], gyakorlatilag csak arra jo hogy provokalj. Sajnalom ha rosszul esik hogy ez teny megvilagitasra kerult.
[Ertelemszeruen ez csak a kirohanasodra vonatkozik, nem szemelyre, amugy en is a pozitiv forumnickekhez sorollak...][ Szerkesztve ]
-
axioma
Topikgazda
-
axioma
Topikgazda
-
axioma
Topikgazda
Addig nem valtozik a paratartalom, amig nem el benne egy ember/csalad. Fozes, mosas (na jo, szaritogeppel az nem), furdes/zuhany, takaritas, novenyek. Ez mind termel. Es ha nincs modja a paranyomassal tavozasra, akkor felgyulik, 23 fok ide vagy oda. Evekig kuzdottunk vele, azota tellett egy szaritogepre es en is kisimultam meg a paratartalom is kelloen alacsony (neha raerositeni lehet viz a radiatorra modszerrel).
-
axioma
Topikgazda
Ah...
Bocs, de kicsit sok felreinformaciot sikerult osszehoznotok. Az ltp topik azert kihalt mert senki nem kerdez, de ott is eszrevettem volna a kerdest, meg mas is aki koveti...
24-ben lejaro 6 eves szerzodes -> megvan a 4 ev! tehat felmondassal felveheto a megtakaritas alltam fenntartassal (de igy nem veheto fel a kolcsone, ami most igencsak kedvezo), VAGY a sorozaton beluli masik futamido valasztasaval szerzodesmodositassal arra csokkenteni, es felvenni igy mint "lejartat" (ennek adminisztrativ modja elterhet ltp-tol fuggoen, meg a modositas dija es esetleges foldhivatali bejegyzes dija a kesedelem fuggvenyeben kideriteni, de ha lesz eleg koltes akkor erdemes lehet felvenni, de ezekhez mar pontos szamok kellenenek hogy erdemes-e (pl. Funda nem ker 2M kolcsonosszegig jelzalogot...)
Reszkivet nincs! Ha fel akarod hasznalni akkor egyben kell az egeszet kikerni (es amire nem lesz szamla, annak az alltam reszet vissza kell adni, ami visszafele szamolva ennek a resznek a kb. 23%-a). A felhasznalas utan ertelemszeruen nincs betetgyujtes es igy nincs alltam se.
Az evfordulo teljesen tok mind1! Az addig megszolgalt alltamot utaljak (igaz, lehet benne ne'mi keses, de elszamolasi hatarido elott megjon).
Mindenkepp meg kell adni a lakascelt, es egy tullapot.
HA csak a megtakaritas kell: felmondas beerkezesetol gyujtheto a szamla, a penz megkapasa plusz 90 napig. Azaz szumma (velhetoen) 5 honap.
HA a kolcsonnel is szamolsz, akkor viszont a modositas utan (esetleg parhuzamosan ahol lehet) kell kerni a kiutalast es az meg honap vegehez igazodik. A kiutalas (velhetoen 2) honapja plusz a penz megkapasa +90 nap van itt is, de szamolni kell jopar het atfutasi idovel mielott ez megkezdodik.
Igen, olyan hogy nalad a penz ES koltod az igy is, ugy is 3 honap (mar persze csak a felujitasi celnal, de az volt a felsorolt), elore kolteni csak sajat penzbol lehet.[ Szerkesztve ]
-
axioma
Topikgazda
LTP torveny elleneben vagy az valtozott? Mindketto ugyanugy lehet... nekunk a nyaron felmondottra Fundanal 90 nap volt, de lehet azt is csak lenduletbol mondtak.
(A 180 regen kijott az AVISO leveltol szamolva, most mar az sem stimmel, meg ide nem az van irva hogy onnan.)
Bocs, akit erint keresse ki a sajat ASZF-jeben (mondanam hogy a rendeletben is, meg ne szivassa'k ha kap kozben az ltp egy ellenorzest es naluk nem stimmel... mert akkor siman rafogjak hogy hat az eredetileg alairt szamit, vissza az engedmeny - volt igy anno mikor me'g nem volt a kozeli hozzatartozos hogy leveszik a kedvezmenyezettet es 4-6 szerzodest 1 ember felhasznal... nem otp-s sztori mondjuk, ott a szamla helyett kikuldunk ellenorizni valakit agymenesuk volt amit asszem azota mar lekapcsoltak)FYI mezei programozo vagyok, szoval a biztos mindig az amit az LTP irasaban meg lehet talalni, en csak iranyokat mondok hogy mire kellhet figyelni.
-
axioma
Topikgazda
válasz axioma #24262 üzenetére
Nem birtam ki, kikerestem: a torveny valtozott, Funda nem mondta (igaz tok mind1 volt mert mielott megkaptuk mar el volt koltve a nagy resze...)
Szoval mar 3 eve 180 nap, 316/2019 modositotta: [link]
Koszonom a korrekciot, jo tudni. (Bar nem sok aktiv LTP tulaj lehet mar.)
Viszont igy mar 8 honap is lehet a szamlagyujtesi idoszak.[ Szerkesztve ]
-
axioma
Topikgazda
Ne terjesszetek a hulyeseget...
Kedvezmenyezett aki az alltamot kapja [szerzodo kozeli hozzatartozoja], ha nincs megjelolve maga a szerzodo, nevezzuk a penz felhasznalojanak.
A penz felhasznaloja sajat v kozeli hozzatartozo ingatlanceljara hasznalhatja fel. Szoval szulo ingatlanara siman... de adminisztrative meg kell kerdezni ehhez ki mit nyilatkozzon, kire legyen a szamla [fundanal nyilatkoztak nekem, en nevemre volt a szamla, en nyujtottam be a sajatom alatt]. -
axioma
Topikgazda
hazastars kozeli hozzatartozo, testver is, egyenesagi nyilvan
de anyos/apos az nem jatszik... az mukodne hogy csak egyikotok neven van ingatlan es mind2 arra van felhasznalva, de az nem hogy olyan ingatlanra ami az egyiknek nem kozeli hozzatartozoja (itt ugye azt nem lehet eljatszani, hogy hirtelen a te szerzodeseden a hazastarsad lesz a kedvezmenyezett, mert az alltam csak 1 szerzodes utan jar, es van egy sajatod)
Az mondjuk lehet, hogy ha valamelyikotoknek van olyan testvere, aki atfedo idoszakban nem hasznalta fel a kedvezmenyt, akkor a testvert megjelolni kedv-ttkent es attestalni ra a multban szerzett alltamokat virtualice, meg a hazastarsen a masik felet aki igy felszabadult, es igy a szulok ingatlanja mindketto alltamigenylonek kozeli hozzatartozoja, de egyreszt nem vagyok biztos benne hogy kepes lenne atmenni az adminisztracion (es dija is van sztem, sok evvel korabbinal az atiratasnak is), szoval hiaba egy elvi megoldas, ennel me'g az is valoszinubb a gyakorlatban, hogy keresztben kertek szamlat aztan veletlen nem jo helyen lesz felhasznalva (khm). -
axioma
Topikgazda
válasz concret_hp #24326 üzenetére
de ahhoz van eletkori feltetel, meg hazastars-elettars es ra is feltetel...
-
axioma
Topikgazda
válasz #31733248 #24341 üzenetére
Azert a vadkapitalizmustol azert eleg messze van mar a mai kapitalizmus, es pont attol hogy a 0. torveny is letezik az asomivi rendszer szerint (a tarsadalomnak hasznos erdekeben korlatozhato vagy, kresz es tarsai szabalyaitol kezdve a trosztellenessegen at az epitesi eloirasok betarttatasaig). Ebbe - termeszetesen szamokkal alatamasztva kialakitott rendszerrel - siman beleertheto a lakoingatlanok csak allando lakhatas celu hasznalata, es egy uj - tullapra felvezetett, lakoingatlanoknal kisebb jogokat ado - tipus bevezetesevel a lakas celjara is hasznosithato, de amugy szallashelykent mukodo-mukodtetheto ingatlanokra. Igy lakoingatlant nem, de szallas celu ingatlant, ahol az ovezeti besorolas engedi(!) tovabbra is vehetnel, huzhatnad belole a hasznodat (persze zold hitel stb. nelkul), de me'gis meg lenne vedve a valodi eletvitelszeruen lakas celjara hasznalt lakasok piaca. Ez szerinted korrekt lenne vagy sem? Ma sem az a baj hogy befektetesed van, hanem hogy egyforma a megiteles egy bekoltozes celu lakassal a te vasarlasodnak, pedig erdemben (es persze elvi szintu tamogathatosagban) kulonboznek.
-
axioma
Topikgazda
válasz Vision #24348 üzenetére
azert nezd meg hogy mi a kulonbseg egy lakoingatlannak minositett es egy ezt nem teljesito [eredetileg mezgaz epulet, pl. iii. ker Becsi kulso bal oldalanak nagy resze] ingatlan adasvetele kozott, szoval nem uj dolgot kene bevezetni csak mas korere (is) alkalmazni az ingatlanoknak...
De nehogy mar az en exhas otletem, nem szakmabelikent, lenne az egyetlen vizsgalando ut, en csak azert irtam h az adott topiktars mit szolna ehhez, aki abbol el h lakasokat ujit fel es ad ki uzletszeruen, vagyis kivonja a valodi lakasforgalombol az adott ingatlanokat, de megkapja a kedvezmenyeket... -
axioma
Topikgazda
válasz Vision #24353 üzenetére
Magyarorszagon tobb okbol laikus maganszemelyek kozott rohadtul el a lakas = befektetes szelleme ugy, hogy vagy termeszetesnek veszik az adocsalast [be'rleti dijra ertve], es/vagy nem szamolnak rendesen utana a fizetendoknek jelenertekben es onmaguk munkadijaban [plusz altatjak magukat a hitel lejaratakori ingatlanertek _jelenertekevel_, imadjak a nominalis adatokat].
Azt viszont ne felejtsuk el, hogy az elmult 10-20 ev alatt mennyit javult az ingatlanadatok es lakcimnyilvantartasok minosege, sot az infoszerzesi csatornak [Expressz ujsag helyett netrol barmi], nem olyan nehez mar megallapitani egy nem benne lako altal hasznalt lakasrol, hogy mi a tenyallas.
En nem akarom a befektetoket barmiert hibaztatni, de szivesen latnek egy rendszert, ahol csak a celba ero kedvezmeny/tamogatas marad meg, aki piaci szereplo [befektet jovedelemert], az a fizetnivalok tekinteteben miert nem kell ilyenkor is ezen szerepenek megfeleloen fizessen? A lakott lakasara ugyanugy jogosult mint maganszemely. -
axioma
Topikgazda
válasz #31733248 #24356 üzenetére
Errol beszeltem, ha piacon vagy es az elszallasolas a tevekenyseged, akkor arra jaro kedvezmenyed legyen csak [ha van annyira fontos az allamnak, bar tartok tole a stadionjaitok igy is beeloznenek a prioritasaikban], lakasvasarlasi ne. Ez korrekt? [Amugy te dicsekedtel vmelyik forumban h vmelyik alltam/lakascelu kedv. volt hogy jart ra...]
Szoval a te valaszod kifejtve az, hogy bar nem klasszikus lakasvasarlo vagy, de _szerinted_ megerdemeltek mindenfele kedvezmenyt. Szerintem meg nem...[ Szerkesztve ]
-
axioma
Topikgazda
válasz #31733248 #24359 üzenetére
Hat en ki nem keresem de mondtad hogy xy nem jart de kihasznaltal valamit es befektetesi celura. De megis, mennyi illeteket fizettel peldaul, 4% vagy 10%? Jar-e a bentlakok kedvezmenye a gaz/villany szamladra, vagy mint ceg fizetsz rendes piacit (200Ft/kWh es tarsai)? Ha egyiket sem, akkor ugye lakaskedvezmenyt vesz me'giscsak igenybe a vallalkozasod...
(Az a konkret tobbes a politikai szemleletednek szolt.) -
axioma
Topikgazda
válasz Vision #24361 üzenetére
Attol aki piaci alapon mukodtet lakasokat, nem maganszemely borebe bujva. Az hogy jelenleg ilyen nincs (akinek volt elvettek ugye a haboru utan), az nem jelenti azt, hogy ne lehetne, most kb. az elsoszamu oka annak hogy nincs, hogy egyszeruen a szurke/fekete zonas maganszemely kiadasokkal nem tudjak me'g komplett haz megvetele eseten se felvenni az arversenyt (vagy csinaljak csak ugye maganszemely alca alatt).
-
axioma
Topikgazda
válasz Árpi001 #24366 üzenetére
Az alaptemat en is skip-elnem, de bocs, lakashitel topikban egy ilyenre ugrok:
"Az én bankon, aki 29 millióra, 65 milliót kér vissza?"
NEM szamolunk nominalisan, soha. Nezd meg a THM-ed. Az az egyszerusitett keplet, hogy a hiteled akkor van _jelenertekben_ nullan, ha az inflacio megegyezik a thm-mel. Lakashitelnel ha barmi tamogatas van rajta, nem ritkan ez azt jelenti, hogy olcsobban kapod a hitel _miatt_ az ingatlant, mint amennyiert hitel nelkul adjak...
Az alapmantra meg az, hogy nem adunk ossze kulonbozo idopontokban esedekes osszegeket jelenertekesites nelkul. En a 29M hiteledre csak 33M-t kerek, de ugy hogy 3 honapban 11-11 milliot, akkor en olcsobban adtam a hitelt mint a bank? Naugye...
Masik tanmese, tegyuk fel hogy van 29M ft-od, berakod a bankba kamatozni. Kiveszel havonta annyit, amennyi a mostani torlesztod. El kell-e fogynia a penzednek akkor, amikor a kivett osszegek ele'rik a 29M osszerteket? Ha nem, miert nem? Forditott szerepekkel miert gondolod igazsagtalannak ugyanezt? -
axioma
Topikgazda
-
axioma
Topikgazda
válasz Ryder1 #24393 üzenetére
Egyreszt valami nem jo, mert akie a szerzodes (kedv.tt nelkul) az arra kapja az alltamot, ahol kedv.tt az meg nyilvan, de maradjunk annyiban hogy van 2 db egyszerre lejaro ltp-tek kozeli hozzatartozok "celjara", es egy darab tulajdont ujitotok fel -> az egyik (mint szerzodo vagy kedv.tt, szoval a penz varomanyosa) lemond a masik, aki tulaj kell legyen a lakasban, javara, es utana ez utobbi elszamol az ltp fele.
[Megosztani ugy is lehet hogy 1 szerzodest ket jogosult ingatlanra, de ez most ha jol ertem nem relevans.] -
axioma
Topikgazda
válasz Ryder1 #24395 üzenetére
De hat mondtam, te mint kedvezmenyezett nyilatkozol hogy a tiedet a szulod hasznalja fel, es o a 2 szerzodes elszamolasakor [ezt nem irtam csak belertettem hogy egyben] leadja a szamlat - mi fundanal 4 csaladtag egyben oldottuk meg.
vasarlasnal az adasvetelibe kerul a 4 ltp mint forras, ott nem a szerzodes osztodik hanem a megtak osszeadodik jellege van inkabb[ Szerkesztve ]
-
axioma
Topikgazda
válasz VMatteo #24406 üzenetére
En is szeretnek venni, de nem kiadasra. Az alku es az indoka az hasznos, a kiadas inkabb csak karenyhites azzal egyetertek, az ingatlanpiaci becslesed meg fals, mert ha 1 ev mulva jossz siman lehet hogy a most beleolt penzednek kisebb %-aert jutottal volna hozza (nominalisan ha eses nem is feltetlen, de inflat messze elkerulo emelkedes miatti realerteken vesztes inkabb varhato, mint az ellenkezoje).
En is varnek a vasarlassal, ha nem jott volna fel a gyerek agyvize... -
axioma
Topikgazda
Tegnap mi is atertekeltuk, nem veszunk lakast me'g lakhatasra se, amig ilyen anomalia van a piacon a 30+M el nem koltott penznek a havi hozama ket albit is kitesz... es me'g rugalmasabb is az idovonalon, nyilvan a lakashasznalatban kevesbe, de hat az kevesbe lesz most me'g szempont.
-
axioma
Topikgazda
válasz Csabroncka #24490 üzenetére
Szigoruan szvsz!
Sztem az mar keso amimor leertek a kamatok, akkor nagy verseny indul. En is varok, de biztos h akkor kell hitelt felvenni, amikor me'g draga, ahhoz h jobban jarj mint az atlag [arra figyelve h minel kisebb legyen a kivaltaskori bunti, vagy eleve bevallalni a valtozo kamatozast. -
axioma
Topikgazda
válasz Drizzt #24493 üzenetére
erdekes info, de nem hiszem hogy most lekoveti, egyszeruen tul sokan fognak a partvonalon allni
elkezd csokkenni vs 'atlagembernek viselhetove valik' amugy 2 dolog, valoban en a megvarni a 6%-ot elvre reagaltam, rosszul fogalmaztam [ott mar a nominalis is szep, amit nem latnak be h nem az szamit] -
axioma
Topikgazda
válasz Csabroncka #24501 üzenetére
De most a kamatszintrol vagy az a'rszintrol beszelunk?
Masreszt 2 ev mulva 2 fizuemeles es 40% infla utan ugyanaz a 100M mar eleve olcsobb es torlesztoben is beleferosebb lesz [mar persze ha addig oldalazunk], a nominalis szam onmagaban nem szamit. Nyilvan akkor is lesz akinek belefer es lesz akinek nem.
Addigra en epitkezest kezdenek... persze ha akkor gazdasagilag megoldhato lesz.. -
axioma
Topikgazda
válasz Csabroncka #24504 üzenetére
Nyilvan a 40% infla kisebb fizuemeles, de ha csak 30% [es ugye tokeje is annyival tobb] akkor mar mas szamok vannak ua. vasarlasi osszegnel.
Mondjuk ettol me'g ha nem maradnak az arak akkor rosszabb, ill. ma se nullabol 100M haz a realis, sot 1-2 eve se volt az. -
axioma
Topikgazda
válasz Dorian #24521 üzenetére
nalunk allami bolcsi-ovi nem is adott ferohelyet ha 8 oras melot nem mutattam be [v. apa is, mar nemtom]. De nem ma volt, egyetemista azota... csak baromira beegett az emleke mikor beultette az iroda sarkaba magas szekre a gyereket hogy neki dolgoznia kell a szgepen ha 1/2 4 utan ertem oda...]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest