Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Daffni2

    addikt

    válasz beci #36677 üzenetére

    Ngyon röviden összefoglalva:
    Megfelelően alkalmazva a leghatásosabb kiképző eszköz, amit valaha kitaláltak.
    Igen rövid idő alatt tökéletes engedelmességre lehet nevelni a kutyát, a rossz szokásokról teljesen leszoktatható, a gazda jelenlétén kívül sem szed fel semmit, nem fogad el ennivalót idegentől.
    A leglényegesebb, hogy a "büntetést nem a gazdához köti, ő csak azt tudja, hogy ha nem azt csinálja amit modanak neki, akkor kellemetlenséget okoz magának.Tehát a gazdi szava mindenek felett. A különféle dolgokat, élelemet, dögöt, kakát, soha nem fogja felszedni-megenni.
    A lényeg, hogy nem szabad szóbeli tiltással együtt használni a csípést.
    Nagyon nagy odafigyelést igényel kezdetben, ugyanis árgus szemekkel kell figyelni a kutyát, abban a pillanatban "megcsípni ahogy lehajol, hogy a szájába vegyen valamit.Fújolni, tiltó szót alkalmazni nem szabad.
    Így a kutya megtanulja, hogy semmit nem vehet fel, mert az igen kellemetlen számára.
    A tanulási szakaszban, nagyon oda kell figyelni arra, hogy semmilyen nem kívánt cselekedet nem maradhat "büntetlenül.Ha erre nem figyelsz, mindig kezdheted előről az egészet.
    Nekem most van a 3. dobermannom, e nyakörvvel képezve. 3 hónapos, 2 hete!! van nálunk, és soha nem nyúl semmihez, sem a lakásban, sem a szabadban.Póráz nélkül megyünk, az első szóra bármilyen helyzetből hívásra azonnal, a legcskélyebb késlekedés nélkül jön.
    Boldog, kiegyensúlyozott, játékos kutya. Szívesen segítek, ha komolyan gondolod, privátban is.

    10 hetesen, Első séta.

    [ Szerkesztve ]

    "Aki ad,az nyer"

Új hozzászólás Aktív témák