- Projektor topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Dell notebook topic
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- ASUS notebook topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Siriusb
veterán
válasz bajnokpityu #26847 üzenetére
Teljesen fölösleges idekeverni a farkasokat és a táplálkozásukat szerintem. A "csirke", amit akár a kutyatápban találsz, akár te eszel, köszönőviszonyban sincs a háziszárnyassal, amelyik az udvarban kapirgál. Könnyen lehet, nem is csirkére allergiás, hanem halra, hiszen a hallisztet előszeretettel használják fel az ipari módon "termesztett" baromfik nevelésére, beépül, stb. A sok antibiotikumról és egyébről, amit beléjük tömnek, ne is beszéljünk.
Ma természetes étel nem igazán van, gondolj bele, műtrágyázzák a földet, növényvédő szereket használnak; vajon milyen a víz, amivel locsolnak...
Szóval teljesen mindegy, a vadonban szárnyasokra vadásznak a farkasok, vagy nem, egyszerűen nem lehet olyan minőségű táplálékot előszedni a mi civilizált életmódunkban. El kell menni egy vágóhídra és utána lehet véleményt mondani, mennyire vagyunk civilizáltak.
Bocs, egy kicsit elkanyarodtam. -
bb0t
senior tag
válasz monti0222w #26850 üzenetére
Nem azért írtam, hogy barfozzanak, csak az ő példájukon keresztül láttam, hogy az igazi csirke a táp elvétele után nem váltott ki allergiás reakciót. Egyébként a kölykökkel is szoktak barfozni, sok tenyésztő is, akár már 4 hetes kortól. Ha gondolod küldök írást az irányelvekről. Mi nem barfozunk, nekünk a táp praktikusabb.
Siriusb: +1
[ Szerkesztve ]
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
-
bb0t
senior tag
válasz monti0222w #26855 üzenetére
Hát ha átálltok a nyerse mást nem fognak megenni. De inkább azzal etessétek őket mint kukoricával. A malacokat szokás kukoricával etetni a kutyáknak nem tesz jót. Nézd meg mennyi kukorica van a RC-ban.
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
z123456789
addikt
válasz monti0222w #26850 üzenetére
(#26850) monti0222w
Éhes kutya mindent megeszik.(#26851) Siriusb
+1 -
kew
senior tag
válasz Anubis_9 #26837 üzenetére
mondta az árát, de valahogy kiesett Azt mondta kb annyira jön ki, minta bravecto+milbemax kombó havi szinten. Nekem 4500 körüli ár rémlik amúgy a 30 kilós kutyához. A 20-40kg-os bravecto-t most 9900 ért vettem ugyanitt, szóval kicsit még így is drágább szerintem ez a nexguard.
-
monti0222w
addikt
Nemcsak azt eszik, és csak azért maradt az RC mert azt hajlandóak megenni.
z123456789: Igazad lenne, ha felnőtt kutyák lennének, de még kölykök négy és fél hónaposak és Biewer yorkik, ami abból a szempontból lényeges, hogy ők híresen válogatósak és finnyásak. A későbbiekben persze meglesz ez is, de most még inkább egyék azt amit megesznek.
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
Írtózatos jégvihar volt a Kisalföldön kb 1 órája. Kedvencekre odafigyelni! Öklömnyi jégdarabok estek...
-
őstag
[ Szerkesztve ]
Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
őstag
válasz monti0222w #26862 üzenetére
Én is elkezdem, mert még ezt látom reálisnak, reálisabbnak a többihez képest.
Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
Rivaul
addikt
Én szépen rátértem a magam módjára. Napi 2x brit táp és egyszer egy kis adag változatos étel tőlünk, főleg hogy nagyon tisztán főzünk a babák miatt. Így tuti mindent meg kap a vavás amit kell neki.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
zolynet
veterán
IRL
Life is too short to stay stock!
-
MurdR
veterán
Sziasztok. Van valakinek tapasztalata utanfutos kutyaszallitassal?
MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
bb0t
senior tag
válasz VANESSZA1 #26869 üzenetére
Háát előbb nézz utána. Kutyás utánfutók vannak, külön boxokra van osztva légkondival vagy szellőztető rendszerrel, sokkal jobb a kutyának, mint aszalódni az autóban.
Szerintem nagyon jó dolog egy ilyen. Van olyan ismerősöm akinek van és van olyan aki nagyon szeretne. Hazsnáltan 5-600 ezer között van egy ilyen.
-
őstag
Ti betartjátok a heti egy nap böjtöt?
-
bb0t
senior tag
válasz VANESSZA1 #26872 üzenetére
Verseny, utazás, vagy csak mert visszük magunkkal napközben a kutyát sokszor kimarad egy étkezés. Valamelyik nap nem értettem, hogy miért bökdös az orrával 9 körül mikor később szokott kaját kapni aztán eszembe jutott, hogy délelőtt vittük magunkkal ügyet intézni és nem adtunk neki kaját. Pedig így is olyan girnyó csórikám. Egy teljes nap csak ritkán marad ki.
-
őstag
Akkor jó, mert nálunk is csak egy étkezés szokott néha kimaradni, de úgy hogy egész nap nem kap még nem mertük, mert biztos kaparná az ajtót, hogy "hééé wazee elfelejtettél valamit!"
-
z123456789
addikt
válasz VANESSZA1 #26872 üzenetére
Csütörtök este kapott utoljára enni. Holnap kap, amikor foglalkozom vele jutalomfalatként a napi tápadagból. A munka végén, meg megkapja a maradékot. Ez általában este szokott lenni. Kutyasuli lett volna, de megvariálták a hétvégét, és így most nem megyünk, de a foglalkozás nem marad el vasárnap este, csak privát lesz. Általában minden hét így zajlik.
-
pjen
félisten
válasz z123456789 #26879 üzenetére
Szereted Te azt a kutyát,vagy csak egy eszköz amivel el akarsz érni valamit?
-
bajnokpityu
félisten
Kértek majd képet Alfiról a mai versenyről? még nem láttam facen kirakva, de egy komoly géppel rendelkező jó fotós lőtt egy jó adagot róla is. verseny előtt is csinált pár beállítottat, meg eredményhirdetésnél is.
ui. 3 cacibon indultunk juniorban elmúlt 2 hónapban, 3 HPJ, 2 BOS lett a vége. Mai show-ra már nem maradtunk, 3 óra szakadó esőben vezetés után hótfáradtan, újabb 3 óra szakadó esős vezetés előtt nem volt már hangulatom maradni. Kb most végeznénk az esti CACon. 5 baleset volt hazafele délben M1esen, 3 ebből másodpercekkel előttünk történt...
z123456789: 3 napig nem kap enni? Amikor Alfi 1 napot kihagyott, nem lehetett vele rendesen dolgozni, annyira rá volt kattanva a kajára..
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
pjen
félisten
válasz z123456789 #26882 üzenetére
Hát ha nem adsz neki enni nem is lesz ereje az autók elé futni.Egyébként,hogy "baszná el egy kocsi" ha pórázon sétáltatod?
-
bajnokpityu
félisten
tükrös suliban van ilyen módszer, amit úgy hivnak kötődési tréning. sokaknak megvan róla a negativ véleménye, ettől függetlenül sokaknak működik. lényege, hogy a táplálékát csak a gazdától kaphatja, és csak akkor kaphat belőle 1-1 falatot, ha megcsinálja helyesen a feladatot. amikor nem csinálja meg a feladatot, akkor megy vissza a zsákba az adott feladathoz tartozó kaja.
ha semmit nem csinál meg jól, semmit se kap, ha felét jól csinálja, kb féladagot kap. sok kutya kilóra eléggé megsinyli, mert majd egy hónapig szokták csinálni.
csináltuk mi is, de mivel 90%körül megcsinálta, ezért nem fogyott látványosan.
állatorvosunk konkrétan állatkinzásnak tartja, és visszaélésnek a gazda hatalmával.
eladó topping dac
-
z123456789
addikt
Miért ne lenne ereje, azért mert akár egy hétig nem eszik? Nem akarom pórázon tartani.
(#26884) bajnokpityu
Ne felejtsük el, hogy a kutya ösztönlény. Annak engedelmeskedik, akinél a kaja van. Képezheted akármivel, egy hétig hagyd ott valakinél, és tiltsd le a kaja elfogadásáról! Nem hiszem hogy menni fog.
Amúgy nálunk sincs probléma, mert megcsinál mindent. Teljesen jó súlyban van, ellentétben a telezabáltatott, szófogadatlan kutyákkal. Rettentően motivált a suli előtt, alatt, utána pedig jön a könnyed vacsora, és a többi napon szintén kap enni, ha foglalkozom vele, ha nem. Imád, abszolút prioritást élvez kettőnk kötődése bárkivel szemben, ezt sokan mondják is. Ráadásul a múltkor dicséretet kaptam az oktatónktól, amiért nagy távolságból sikerült fekvésből felültetnem többször is, mondván, hogy kiegyensúlyozott a kapcsolatom a kutyával. Azt mondta, ő nem tudja mindig elérni ezt a kutyájánál (szolgálati képzésű bull), mert egy kicsit "terrorisztikusabb" a kapcsolata a kutyájával, nagyobb fegyelem, nagyobb elvárások.
A kutyának egy irányítóra van szüksége, szerintem így lehet hosszú élete, és nem feltétlenül boldogtalan egy irányított kutya, ha abból indulunk ki, hogy a falka megöli, kitaszítja, ha gyenge. Én ilyenkor törődöm vele, nem falkaként működünk. Legjobb példa erre a múltkori jégvihar. (Nem tudom máshogy hívni, rettentő volt.) Megijedt egy kicsit a lezúduló jégtől, de utána hajnali egyig néztem vele a vihart, holott 5kor már kelnem kellett. Mellettem ült, és nem akart elbújni sehova. Nem is engedtem volna. Úgy gondolom egyfajta megerősítést kapott tőlem, hogy nincs semmi baj a zaj, és fényhatással, gazdival megoldjuk.[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz bajnokpityu #26884 üzenetére
Az állatorvossal teljesen egyetértek,nekem a kutya barát,társ,de nem egy eszköz.
-
pjen
félisten
válasz z123456789 #26885 üzenetére
Remélem eljön az idő mikor együtt böjtölsz a kutyáddal.Utcán nem is lehetne póráz nélkül a futtatóban meg nem járnak autók.Oda gondolom nem viszed,ne lássák,hogy éhezteted.
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
Miért böjtölnék? Nem vagyok én szőröstalpú muszlim. Én tudok élni ebben a világban, mert ebben nőttem fel, és a saját fajtám alakította ilyenre. Ergo meg tudok tanulni figyelni az alap veszélyekre, amit a fajtám épített körém. Nincs szükségem arra, hogy aki nevel, drasztikus úton érjen el nálam szót fogadást.
Ez részedről egy erős okoskodás ugye tudod? Olyanról beszélsz, amit nem csináltál soha. Már miért ne lehetne póráz nélkül? Ott viszem póráz nélkül ahol akarom, és ahol tudom, hogy szót fogad. Egyelőre nem mindenhol. Mi az a futtató? Ne viccelj már, póráz után ketrecbe? Az összes kutyás ismerősöm tudja, hogy nem kap enni suli előtt, pontosítok, az összes ismerősöm tudja. Ez csak szerinted jelent problémát, mert te másképp gondolod, és más tanácsát követed. Mi az hogy ne lássák, hogy éheztetem? Miért szerinted látszik rajta? Vagy hogy képzeled el ezt az egészet?
Link[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz z123456789 #26888 üzenetére
Persze aznap nem kap,hogy legyen ami motiválja,de nem egy hétig.Ezt ne vedd személyeskedésnek,de örülök,hogy nem vagy az ismerősöm,ha rajtam mulna nem is lehetne kutyád.Neked egy robot kéne.Ja a futtató,ahol én lakom egy foci pályánál nagyobb terület be van keritve ahol a kutyák néha akár 10 is szabadon játszik,futkározik,még kocsival is oda hozza a GZDÁJA.
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
Milyen egy hétről beszélsz?
Pénteken és szombaton nem kap enni. Vasárnap kutyasuli, mindig, suli után vacsora. Valamikor szombaton is kutyasuli, ami alatt kap elég jutalom falatot, majdhogynem a napi adagját. Ha nincs szombaton kutyasuli, akkor az itthoni foglalkozás ideje alatt Platinum prémium tápot kap jutalom falatként. (Mindig azt használok jutalom falatnak) Azzal majdnem hogy meg is kapja a napi adagját. Jó egy órát szoktam foglalkozni vele. Ebben van feloldás, játék is, illetve feladatok begyakorlása. Szóval az eléggé kisarkított, hogy nem kap enni. Nem odateszem elé, hogy tessék ezt a két szép szemedért, hanem elvárom tőle a fegyelmet, és a feladatok végrehajtását. Sokan vannak, akik aznap nem adnak neki enni. Minden az, csak nem motiváció, amit bemutatnak a kutyák. Legalább 2 nap kell. Sőt. 3 nap lenne az igazi, majd 3. napon adni neki egy fél adagot, így a gyomorszűkület megáll, és újra beindul a kaja utáni vágy, és emésztés. 4. nap. Na akkor lenne motivált. Ezt már én sem csinálom meg, illetve, ezt minden héten nem is lehetne megcsinálni. Ez tény.
Miért ne lehetne kutyám, ha rajtad múlna? Ismerj meg, és utána mondj ilyeneket, ne egy PH-s avatar után! Nekem nem kell robot kutya, elég sokszor elérzékenyülök így is vele kapcsolatban. Nem kell aggódni.Nálunk nincs futtató, itt minden egy nagy futtató, a kutya szabad, ameddig a szem ellát.
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz z123456789 #26890 üzenetére
Tényleg nem akarok Tőled idézni.Viszont ha egy 20 négyzetkilóméteres legelő közepén laksz hogy üthetné el egy autó.
-
pjen
félisten
válasz z123456789 #26892 üzenetére
"Miért ne lenne ereje,azért mert akár egy héig nem eszik"
-
pjen
félisten
válasz z123456789 #26894 üzenetére
Tudod az a baj,hogy elfogadhatónak tartod.
-
bajnokpityu
félisten
srácok, priviben, plz.
eladó topping dac
-
bb0t
senior tag
Én nem értek egyet az engedelmességi oktatással, mert ha megfelelő a kapcsolat a kutya meg közted akkor nincs szükség rá. Azzal, hogy kiéhezteted motivált lesz de nálam ez már biorobot kategória. Csinálom mert kajakajakaja. Ugyanígy nem szeretem ha egy kutya annyira labdabolond, hogy csak a labda érdekli a feladat meg a gazdi csak mellékes.
A 2nap kaja megvonás nem egy kegyetlen dolog, csak szerintem hülyeség. (Ennél jóval cifrább dolgokat csinálnak a sport meg show kutyások)
Az enyémet nem érdekli a kaja, kínálhatok neki májat is ha frizbit lát nem érdekli, ha happening van nem érdekli, nem kell neki a kaja, ha sportolhat, semmit sem kajával tanítok neki, nálunk nincs is jutifali.pjen: Csak annyit mondott z123456789, hogy 1 hét koplalás után sem esik le a kutya a lábáról, 2 napig nem ad neki enni, helyett jutalomfalatot kap. Te kicsit túlliheged z123456789 meg bele van bolondulva a kutyasuliba majd kinövi. De ne flameljetek.
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
Jó dolog az éheztetés, így aki enni ad neki az parancsol... Ahhoz például, hogy a kutya csak egy embertől fogadjon el kaját az kell, hogy ne éhezzen. Tudtommal...
-
addikt
válasz philoxenia #26899 üzenetére
Eddig is csak kapkodtam a fejem,miket írtok,de ez már a biztosítékot is kiverte
Az,hogy kinek engedelmeskedik a kutya, semmiféle összefüggésben nem áll azzal,kitől kap enni.
"Aki ad,az nyer"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Projektor topic
- Óra topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- E-roller topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- BestBuy ruhás topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest