Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz belinho #5754 üzenetére

    Azért karanténozta, mert false positive találat lehetett, mint már említve volt. Illetve nálam Windowsokon pl. a beépített Defender és az ESET IS szerint is oké az MP Tool, nem ugrik rá egyik sem, ennyit erről.
    Az USB 3.0-s ASM1053(E) és ASM1153(E) ASMedia chipekhez egyébként pl. a 2.02-es vagy újabb 2.X verziójú MP Tool használatos, a 3.6.X az USB 3.1 Gen 2 vezérlőkhöz való elsődlegesen, a Product String mezőben is szerepel az USB 3.1 Storage Device megnevezés.

    Az meg ugye nem meglepő, ha eredetileg a 4Kn-es külső házban inicializált és particionált 3 TB-os HDD az 512e szektorméretet használó külső házban a linkelt screenshoton lévő módon jelenik meg a lemezkezelőben. Ahol ilyenkor normál esetben bal oldalt a lemez reális kapacitásának kellene megjelennie a lemezkezelőben, nem 2 TB-nak a 3 TB-ból.
    Az pedig szintén nem újdonság, hogy GPT-védőpartíciónál inaktívak a lemezkezelőben a törlési, formázási stb. opciók. Ellenben ilyenkor parancssorban megoldható a törlés, majd az újraparticionálás és az újraformázás, amiről már volt szó itt pont a Swift Case Pro kapcsán. Amit lehetőleg a külső házba téve kellene megejteni, ha ott lesz használva a HDD, nem pedig a PC-ben. Bár ha az előbbi USB-n 512e szektorméretet használ, akkor passzol a PC-hez SATA-n, mivel ott is 512e van alapesetben, csak a 4Kn problémás USB-n ilyen szempontból.

Új hozzászólás Aktív témák