Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
Del meg Home kupak szándékosan van felcserélve az összes képen?
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
M0ng00se
őstag
már megbántam hogy numpad nélküli billentyűzetet vettem xd
OC since '10, V6 since '23
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Numpadot mindig lehet utólag venni, akár mechanikusat és/vagy wirelesst is, amit aztán oda pakolsz az asztalon, ahová csak akarsz.
>>>ELADÓ effektíve új, full dobozos MikroTik RB2011iLS-IN router – 23k, bolti ára 50 felett. Posta ON. Két darab van, a másodikon nincs SFP, azért 20 pénzt kérek. Ha érdekel, dobj privit!<<<
-
Pakmara
őstag
Elpötyörészek a mostani shine 7 brown-on de egyre inkább furdal a kíváncsiság, milyen lehet egy silent. Egy ilyen hot swappal meg csak egyszerűbb mint a jelenlegit átforrasztani
-
-
copass
veterán
gumizástól függ hogy mennyire lesz csendes és mennyire lesz "taknyos" (nem tudom igazán mihez lehetne hasonlítani) amikor lenyomod.
ha ami a lenyomási érzetet nézzük, akkor nekem ez a cherry mx silent red nyert, outemu silent white nagyon gumis. rossz rajta gépelni.
de ha csendességet nézzük akkor az outemi silent white nyer.
persze van sokféle silent switch, de azt kell tudni hogy ami csendes lesz azon rossz lesz gépelni!
az meg hogy milyen profilja van a keycapnek, az megint egy külön történet!
[link][ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Pakmara
őstag
Igyekszem nagyon nem elmélyedni a bill. témában, mert nagyon mély a nyúl ürege
. Engem a visszatérő hang zavar. Lemyomásnál a brown is oké számomra de ha elengedem a billentyűt és vissza áll alaphejzetbe ott van hangja. Ez meg csak a silenteknél kap tompítást. Egyszer ha elég bátor leszek (és felhozom magam forrasztásban) lehet megpróbálok egy cserét, de ennek ma nagyon kicsi az esélye
-
copass
veterán
a visszatérő hangot pengésnek hívjuk. amikor felcsapja a rugó a stem-et és ezt a rezgést átadja a switch a fém plate-nek. amiben ül a switch. ezt lehet tompítani, sokféle módszerrel. gasket a legjobb, amikor is már eleve úgy gyártják le a házat, hogy a plate egy gumirozáson csatlakozik a házhoz.
de ha nem ilyen akkor lehet kibélelni a házat szivacsal, a plate+nyák közé is lehet rakni szivacsot,tapemod,stb.
mountok[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
nyunyu
félisten
már megbántam hogy numpad nélküli billentyűzetet vettem
Most vettem egyet melóhelyre is, mert a TKLen macera begépelni a RSA tokeneket, meg szoktam excelezni is.
Viszont a teljes méretű billzet meg nem férne be a 40 centi mély szekrényembe, ahova nap végén pakolom a billzetet+egeret+bögrét.(6 éve építettem egy 75%-ot melóra, de ~3 hónap múlva lecseréltem egy 1800-ra, pont ugyanezek miatt.)
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Pakmara
őstag
Tapemode van. Sokat segített, mélyítette a hangzást. Néha hallani hogy peng a rugó, nem erre gondolok. Lenyomom a gombot, majd hirtelen teljesen felengedem akkor egy műanyag-műanyag tompa színtelen "koppanás" a probléma. Az is lehet h "rosszul hasznalom
" de ez ami szakszerűen pengésként fut.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"persze van sokféle silent switch, de azt kell tudni hogy ami csendes lesz azon rossz lesz gépelni!"
Foamos házban kézzel Krytoxozott, O-gyűrűzött JWK Alpaca V2 beg to differ, pedig nem is silent switch.
Komolyan, valami eszméletlen halkan és lágyan jár, szerintem gépelni ÉS játszani is nagyon zsír, plusz nincs az a mushy feeling, mint mondjuk egy MX Silent Rednél.
Mindez acél plate-tel, szóval még csak nem is polikarbonát vagy FR4. Persze a vaskos oldalfalú PBT kupak nem árt.
[ Szerkesztve ]
>>>ELADÓ effektíve új, full dobozos MikroTik RB2011iLS-IN router – 23k, bolti ára 50 felett. Posta ON. Két darab van, a másodikon nincs SFP, azért 20 pénzt kérek. Ha érdekel, dobj privit!<<<
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Nem igazán ilyen egy Ducky One 3-ban. Plusz O-ring, ugye.
Halkabb, mint egy membrános.>>>ELADÓ effektíve új, full dobozos MikroTik RB2011iLS-IN router – 23k, bolti ára 50 felett. Posta ON. Két darab van, a másodikon nincs SFP, azért 20 pénzt kérek. Ha érdekel, dobj privit!<<<
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
secretgarden
aktív tag
Túl kompakt. Ez addig jó míg valaki 1-2 ujjal pötyög. Ha valaki a billentyűzet nézése nélkül tíz ujjal gépel, akkor az mellé fog ütni állandóan. Legalább is nekem ez a tapasztalatom, vak-tízujjas gépírásnál legalább 90%-os billentyűzet kell hogy ne üssek mellé mindennek.
-
nyunyu
félisten
válasz
secretgarden #18 üzenetére
Az is megszokás kérdése.
3 hónapig használtam melóba cipelősnek ezt a 75%-ot, de aztán nagyon hiányzott a numpad, meg kaptam saját szekrényt akkor lett helyette rendszeresítve a zöld ócó1800 (itt azt akartam a szebbikre cserélni.)
Így több hely maradt a hazafele vásárlásnak a hátizsákomban.Amit viszont nem tudok megszokni: otthon meg melóhelyen radikálisan eltérő fizikai layout.
Home officeba kényszerülve minden bajom volt attól, hogy a WKL Cherry 3000-en kezdtem dolgozni, szabályosan vissza kellett szoknom a hagyományos kiosztásra.Aztán 3 évvel, meg ki tudja hány billzet iterációval később az lett a terv, hogy otthon teljes GMMK ISO, mostani melóhelyen szintén ISO ócóTKL, itt csak a numpad hiánya lett volna az eltérés, minden más gomb fizikailag ugyanott van.
Aztán vettem melóra a kék Akko 3098B-t, ami túl jó lett, így májusban otthon rendszeresítettem a GMMK helyett.
Azóta viszont annyira átszoktam annak a kiosztására, hogy melóhelyi TKLen is a BackSpace feletti sorban kettővel odébb akartam nyomkodni az Insertet, aztán csodálkoztam, miért nem megy a ScrLk-kal a copy-pasteVégeredmény: rendeltem egy fekete 3098B-t is.
(Közben ma anyám mutatta a lomtárában, hogy van még nála 3 Y2K körüli gumirom (Chicony KB9810, Logitech Value, MS Black Multimedia Keyboard), kérdezi tőlem, mit csináljon velük, vigyem ha kell.
Szerintem kuka mindegyik, értékük újonnan sem volt, talán ha 6-7k-t fizettem összesen értük)Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
secretgarden
aktív tag
Android telefonomhoz/tabletemhez van egy fizikai Bluetooth billentyuzetem, angolul tokeletes. Magyarul is az lenne, mert megvan minden ekezetes gombnak valo billentyu. Csak eppen kizarolat QWERTZ kiosztasban hajlando magyarul mukodni, en meg lassan 20 eve QWERTY-n gepelek. Agybaj mikor minden egyes Y-m es Z-m fel van cserelve a szovegben amit irok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Skiller széria újonca három kulcsrakész formában és univerzális barebone-ként egyformán hazavihető.
- Path of Exile (ARPG)
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Xiaomi 13 Ultra - can't touch this
- MILC felhasználók szakmai topikja
- E-book olvasók
- EAFC 24
- Szennyvízcsatornának nevezte Musk platformját Párizs polgármestere
- Vezetékes FEJhallgatók
- Futás, futópályák
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: ABT Hungária Tanácsadó Kft.
Város: Budapest