- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Az új Ryzen Threadripperről árulkodik az ASUS
- Milyen notebookot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 / 4070 Ti (AD104)
- Házimozi haladó szinten
- Autós kamerák
- Március végi hardverfolyam
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Már elkezdték árulni néhány régiós országban az LG B3 OLED tévét
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsip
őstag
Ahogy látom itt se tudták megoldani hogy a 2 actuator ugyanazt az adatot írja-olvassa gyorsabban, mint ahogy a seagate mach.2 sem. Szóval itt is oprendszer szinten kell driver, és kamu-RAID0-szerű emulációval érik el a dupla sebességet.
The DC HS760 implements a dual actuator by integrating two independent actuators that can simultaneously read or write data in parallel, providing up to twice the sequential performance. The drive is accessed via single port SAS and will present itself as a dual logical unit number (LUN) SAS device. Each 10TB LUN shows up as an independent storage volume under Linux® for a total of 20TB. The host application manages file placement between the two volumes to maximize IOPS, improving overall access density (IOPS/TB).
[ Szerkesztve ]
-
-
JoeYi
őstag
én már 15 éve is értetlenkedtem, hogy miért nincs akár 4 független fej a disk négy sarkában. Technikailag szerintem akkor is meglehetett volna csinálni, az ár meg nem számíthat, egy 2-4x gyorsabb háttértárért öltek volna a cégeknél.
Lehet, hogy a több fej olyan örvényeket kelt, ami hibás működést eredményezett egy lemez felett?
-
-
ceia
őstag
Szerintem a hdd ezekkel az új technológiákkal még sokáig maradni fog, legalábbis a vállalatoknál. Otthonra azért keveseknek kell ekkora mennyiségű tárhely, de ha csak 2TB-ot nézek, akkor is, az ssd még túl drága a hdd-hez képest. Ezt nem is értem miért van, hiszen az ssd gyártása elvileg egyszerűbb kell legyen, egyetlen áramköri lapon ki lehet hozni, amin chipek vannak, míg a hdd komoly finommechanika, és abban is vannak chipek, plusz a ház, amiben vákuum, vagy gáz van. Egyszerűnek azért nem mondanám, és mégis, olcsóbb. Az, hogy kevésbé gyors, adattárolásban nem akkora hátrány.
[ Szerkesztve ]
it's more fun to compute
-
Thrawn
félisten
Ha a HDD kap egy beépített RAID-vezérlőt ami kezeli a dual-aktuátort és kifelé egy HDD-nek mutatja magát, ez is megoldható.
"...a 2 actuator ugyanazt az adatot írja-olvassa..."
Ez tulajdonképpen a RAID-1, ahol az olvasási sebesség kb megduplázódhat, az írás viszont továbbra is marad ahol volt, miközben a tárhelyed értelemszerűen nem fog megduplázódni a kétszerannyi tányér ellenére sem. Közben elbukod azt az előnyét is a különálló HDD-kből álló tömbnek, hogy ha az egyik HDD kiesik akkor a másikon megmaradnak az adataid, hiszen itt fizikailag egyetlen HDD-ről van szó. Ennek a gyakorlati hasznossága így szerintem eléggé megkérdőjelezhető.
Amit te szeretnél látni az az, ha belül RAID-0-ra van van szervezve a dual-aktuátoros HDD. Dupla sebességű olvasás/írás (vagy ahogy te fogalmazol, hozzáférési sebesség) és tárhely. Ebben az esetben viszont az a kijelentésed, hogy mindkettő ugyanazt az adatot írja/olvassa értelmét veszti.Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł DIV: Blessed Mother! Save us! łłł WoT: s_thrawn łłł
-
Sirus86
tag
Milyen jo lesz ezeknek a HDD rendszereknek az adatmentese meghibasodas eseten. Eddig azert volt mezei user lehetoseg, ami sok esetben mukodott is, itt meg a virtualis (vagy fizikai) RAID vezerlo meg jol ossze-vissza dobalni az adatokat meghibasodas eseten. Kurt Kft es hasonlo cegek majd tephetik a hajukat.
És mondá az Úr: És legyen immáron a kocka, tetraéder!
-
ricsip
őstag
kürt már esélyes hogy nem is foglalkozik érdemi adatmentéssel már vagy 10-15 éve. Nem hallani róluk semmit már legalább évtizede ilyen területen. Tele vannak a fórumok vincseszteres történetekkel, amiknél állítólag elvitték a kürt-höz, azok bevizsgálták és visszaadták hogy menthetetlen. Nyilván annyi pénzért menthetetlen, amennyit egy halandó adófizető tud adni érte. De ebben az esetben kellene annyi nemhalandóadófizető ügyfél, akitől viszont tudnak beszedni pénzt, különben miből van bevétel? Ha történetek fele szimpla hazugság vagy meg sem történt, akkor is túl sok ilyen kering még mindig a fórumokon.
2001szept11-es 20éves sztorik....
Ebből én azt szűrtem le, hogy nem a vincseszter-helyreállítás ma már a fő bizniszük. Inkább mindenféle "megfoghatatlan" szekuriti szolgáltatás.[ Szerkesztve ]
-
-
JoeYi
őstag
szerintem az SSD előtti korszakban jelentős kereslet lett volna egy fele kapacitású de dupla sebességű HDD-re. Mondjuk brandet is lehetett volna építeni, SSHDD, Super Speed HDD.
Meg abban a korszakban nagyon ment a jumperezés. Kb lehetett volna ezt is állítani, hogy egyszeres temp, de dupla táhely, vagy kétszeres tempő, de fele tárhely
-
JoeYi
őstag
-
ricsip
őstag
A mai 7200-eseknek fele olyan hangja sincs, mint a 20 évvel ezelőttieknek. Mivel régen nem foglalkoztak a zajjal. Ma már szempont a minél alacsonyabb zaj, úgy csillapítják ahogy tudják. Egy modern 15ezres drive lehet hogy még mindig zajos(abb) ma is, de valószínűleg ott is volt fejlődés a korábbiakhoz képest.
-
-
Pikari
senior tag
Átlagembernek ma is elég a 200 gigás ssd vagy hdd.
De ahova ez mégsem elég, oda megfigyeléseim szerint a 8 tera sem elég. Pl egy mai random átlag AAA game már gyakran 50-100 giga körül van, de már az indie és másodosztályú gamek is gyakran a 20 gigát súrolják. Mai modern telefonok nagy felbontású felvételekből egy-másfél órányit kb 50-100 giga helyből tudnak megoldani. De sokmindent más egyebet lehetne ide sorolni, amik egy több terás merevlemezeket képesek pár nap alatt telerakni.
Emlékszem, hogy
-1999-ben még egy 1.1 gigás quantum vinyó volt a gépben, de
-2000-ben már 10 gigás seagate lett helyette.
-2004-ben 2 db 30 gigás és 1 db 20 gigás volt bent.
-2008-ban váltottam ezek helyett 2 db 80 gigás vinyóra.
-2013-ban pedig 2 db 1.5 terásra.
-na most van 2023, és ugyanúgy kb 1.5 terásakat tudok venni, mint 2013-ban, ha nem akarom rákölteni a fél vesémet, szóval jobb lenne, ha valamit megpróbálnának kitalálni, mert egy gyors fejszámolás szerint most kéne 100 terabájtnál járnia a konzumer merevlemezeknek kb 15 ezer forintos ár mellett.2013 nyara -> ettől az időponttól kezdve kizárólag privát üzenetben tudsz elérni, a fórumot nem olvasom/írom, mert ÉLETEM van.
-
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az Ultrastar DC HS760 az OptiNAND-ot kiegészíti a dual actuatorral, ami komoly teljesítményt ígér.
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Az új Ryzen Threadripperről árulkodik az ASUS
- BestBuy topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Musk szerint ideje leállni, az AI veszélyes az emberiségre
- Milyen notebookot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 / 4070 Ti (AD104)
- Házimozi haladó szinten
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- StarTech HSB4SATSASBA Drive Enclosure Internal - Dobozos, új állapotú
- Eladó 512GB PLEXTOR PCle SSD meghajtó (PX-512M8PEY) garanciával hibátlan működéssel
- WD 1TB NVME M2 SSD ÚJ
- Kingston NV2 1TB M.2 PCI-E 4.0 NVME - Új, bontatlan, 3 év garancia - Eladó! 20.000.-
- bontatlan Samsung T7 1TB fekete külső USB SSD
Állásajánlatok
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest
Cég: pepris.de
Város: Budapest